Gina
|
A veš kaj, urška, česa tako trapastega, da moraš otroka peljati na urgenco, če mu vročina ne pade po pol ure, pa še nisem slišala. Jaz imam dva otroka, ki sta nagnjena k zelo visokim vročinam. Beri, skoraj nikoli nimata pod 40. In praktično nikoli ampak res nikoli jima še ni padla vročina pod 39, 5, včasih, kadar imamo srečo, gre na 39. To pomeni, da bi po tvojem morala vsakič otroka peljat na urgenco. To pomeni, da bi morala na urgenci viset že vsaj 80x po 3-7 dni, kolikor v povprečju trajajo njune bolezni do danes. Halo??? Vidiš, meni sta dve pediatrinji dali druga navodila, pa celo kadar na našo dežurno službo kličem ob prilikah, ko imata 40,5 to vedno naredim, mi nikoli niso rekli, naj otroka pripeljem. So mi pa vselej svetovali, naj uporabljam različne sirupe za zniževanje vročine, take, ki so na različnih bazah narejeni, pa vse ostale metode, od kopanja do kisovih obkladkov, predvsem pa sleči otroka, ravno tako. Torej ti imaš srečo, ker tvojemu otroku paracetamol prime, mojim in množici drugih celo voltaren prime samo za pol do eno uro. Tako pač je, otroci so različni. In ne, nikakor ni nujno otroka zato na urgenco peljat. BTW, govorila sem o 14 mesečnem otroku, za katerega je spraševala prva, ne o 3-mesečnem, ker je jasno, da se nanašajo odgovori na prvega, če ni posebej to napisano. Jaz kliknem odgovori pri zadnjem odgovoru zgolj zaradi lenobe, da ne prestavljam strani gor, kakor to počne večina nas se mi zdi.
|