Premajhna lupinica! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pety78 -> Premajhna lupinica! (29.12.2005 15:34:11)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je nekaj dni nazaj dopolnil 3 mesece in že imamo problem z lupinico. Že kar nekaj časa mu je tesna, tako da ga oblečenega v kombinezon komaj in komaj dobim not, da ne govorim, da ga uboščka na silo pripnem. Ma, niti za milimeter se ne more premakniti. To sranje pa je stalo 30 čukov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]! Imam pa TRAXX od Haucka.
No, pa mi je sestra prinesla njeno, ki jo je imela pred 5. leti. Je bolj široka, da lahko mali normalno not sedi in se ne zvija in joka, ker niti rokic ne more premaknit. Problem je pa ta, da so pasovi prekratki, da ga ne morem pripet!!! Joj, sem besna, ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Kaj naj sedaj? Dam še enkrat 30 čukov za drugo lupinico? Ni šans! Že tako preveč izkoriščajo in nabijajo cene za otroško opremo! Banda! Avtosedež verjetno še ne pride v poštev?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Kaj naj bom sedaj nadaljne 3 mesece samo doma? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ima oziroma je imela katera tudi takšen problem?

LP, Petra





*maja -> RE: Premajhna lupinica! (29.12.2005 16:01:47)

Mi smo ta problem rešili z sedežom od 0 do 18 kg, in sicer smo kupili Concordovega Ultimaxa in je super. Malo  poglej na okoli boš sigurno našla kaj primernega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




April -> RE: Premajhna lupinica! (29.12.2005 16:01:54)

Najbolj, da si jo sposodiš. Če imaš koga, ki bi ti jo posodil. V avtosedeš ga pri treh mesecih še ne smeš dat.
Lahko, ga pa tudi vn iz kombinezona daš, ko si v avtu in s kakšno toplo dekico pokriješ. Ampak to je mal zamudno.




Barči78 -> RE: Premajhna lupinica! (29.12.2005 16:03:55)

Mi se ubadamo z isto lupinico, problem širine lupinice je v ramah. Če ji damo gor bundico, zgleda tko čudno skup stisnjena. Sicer smo pa stari 7 mesecev in jo še vedno prevažava v njej. Neja pa ima okoli 7500 g. Samo trakovi za pripet nam pa še sedaj niso prekratki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kolk je pa pol velik ta tvoj dojenček? A pa si potegnila do konca ven trakove? V avtosedež ga pa jaz še ne bi dala, je le še premajhen. Mi še naše nočemo dati, pa samostojno sedi.




petraz -> RE: Premajhna lupinica! (29.12.2005 16:13:04)

Mi smo našega Anžeta dali pri 4,5 mesecih v avtosedež, saj mu je bila lupinica že premajhna. Ne vem, zakaj ga ne bi dala v avtosedež, če bi kupila tistega od 0 do 18 kg. Mi imamo avtosedež od Maxi cosi Priori XP in je res super. Kar se tiče lupinic, pa ti povem, da so te starejše lupinice res dosti bolj prostorne in udobnejše kot te tanove. Drugače pa koga prosi, da ti za kak mesec posodi lupinico. [sm=rozica.gif]




Sofi -> RE: Premajhna lupinica! (29.12.2005 18:15:46)

Ne vem kako velik je tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], vendar se mi zdi, da je problem predvsem v kombinezonu. V lupinici ga imaš, ko se z avtom kam pelješ, takrat pa kombinezon ni potreben. Jaz avta vnaprej ne grejem, pa je mali oblečen samo v bundico, pa dekico ima čez in med vožnjo imam gretje izklopljeno, da mu ne bi  bilo vroče, ker slačenje in oblačenje v avtu je res neprijetno.
Če pa tudi to ne reši problema, boš pa pač morala seči v žep, ker otrok mora biti varen in pri treh mesecih v avtosedežu to ne bi bil (mislim, da so od 7 mesecev naprej).
Ugodno rešitev problema želim.

LP




mala -> RE: Premajhna lupinica! (29.12.2005 19:22:08)

Najbolje da si ga kje sposodiš-sem  slišala da se jih da pri AMZS-ju tudi sposodit, ne vem sicer kakšne ampak je kar poceni se mi zdi.
lp[sm=pikapoka2.gif]




KK -> RE: Premajhna lupinica! (31.12.2005 21:59:55)

poskusi z avtosedežem od 0 do 1 - ti avtosedeži se lahko montirajo v avto, enako kot lupinica - vsaj pri našem se.
zato mislim, da ni problem - sicer ne vem kakšne je kvalitete - vendar se je v baby centru dobil en za cca. 16.000 sit...

s tem boš rešla težavo...

srečno, predvsem pa zdravo leto 2006!!!




tincci -> RE: Premajhna lupinica! (1.1.2006 10:24:59)

Mi bomo tudi kmalu imel te probleme. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] je stara 2m (danes![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), težka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]čez 6kg in imamo Peg peregotovo. Že po višini bo kmalu dosegla rob z glavico! Samo se tolažim, da čez 2m ne bo več rabila kombinezona.




Seven* -> RE: Premajhna lupinica! (1.1.2006 10:58:17)

Nikoli nimam otrocka v kombinezonu kadar je v lupinici. Poskusi ga oblect v kaksen debelejsi flis ali kaj podobnega. Lupinice so ojacane s stiroporjem in zato zelo tople. Se ti bo skuhal...




kimi -> RE: Premajhna lupinica! (4.1.2006 15:21:54)

jaz sem dala za novo lupinico 17000 sit od bob in čenča kuplena v žiri. mala je sara 5 mesecev in je v kombinezončku čist ok




Stran: [1]