Gina
|
Jaz sicer nisem imela cr, sem pa rodila v Po. Lahko ti rečem samo to, da so zelo ustrežljivi in predvsm nekomplikatorski. Prijazni tako mamicam kot otrokom. Spodbujajo dojenje, a ne čez trupla, kot sem to dožvela v Lj., pokažejo ti, kako pristavit, dajo ti otročka takoj k prsim. Če joka, ti ga vedno pomagajo umirit, če prosiš, kar je bilo nekaj nezaslišanega, v primerjavi z Lj. meni neznanega. Pri obiskih niso kaj preveč sitnarili, je bilo pa meni zoprno, če so bili več kot pol ure čez zadnjo določeno uro. Malo so sitnarili samo takrat, ko mi je mož sredi noči prinesel črpalko, pa so morali spodnja vrata odpirat. Drugače tam imajo take navadne črpalke, ampak si z njimi težko kaj prida pomagaš. Lahko pa vzameš privat sobo, ki je sicer kar draga, pa je lahko mož tam ves čas, še spi lahko se mi zdi, pa tv imaš, smao meni bi bilo dolgčas tam, mi je bila fajn družba drugih mamic. Nastavke tam imajo, lahko jih pa tudi kupiš v lekarni v sosednji stavbi, oz. ti jih mož prinese. Še dudke imajo za otroke, steriliziraš lahko vse tam, kar rabiš. Skratka, ravno hotel ni, je pa prijazna porodnišnica, če jo primerjam z Lj. ni šanse, da bi šla še kdaj drugam kot v Po., če bi bila noseča. Drugega pa ne vem, ker je vezano na cr. Če pa jih pokličeš, pa so čist prijazni tudi po tel., vsaj po mojih izkušnjah.
|