Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Po NS ... hormonski test? 28.12.2005 9:56:24
|
|
|
|
coca
|
Če si starejša od 35 let ti na tomogočijo THT(trihormonski test), ki je brezplačen in geš v LJ. To je okoli 16. tedna. Tam ti vzamejo kri in potem primerjajo hormone v krvi z velikostjo plodove glavice, da ugotovijo ali se normalno razvija. Tudi jaz bom šla, apak meni je ginekologinja to napotnico dala 1 mesec prej in ne vem zakaj pri tebi tudi ni tako!? Zakaj pa je ne vprašaš?
|
|
|
|
RE: Po NS ... hormonski test? 28.12.2005 10:01:12
|
|
|
|
pebi
|
Po NS se lahko dela tudi dvohormonski test, za katerega ti morajo kri vzeti v 24 urah po NS, da se pokaže pravi rezultat. Mislim, da dvohormonski test lahko izboljša ali poslabša rezultat NS do 10x ali do 7x, ne vem točno. Jaz sem ga opravila, ker je NS pokazala slab rezultat in je potem dvohormonski test ta rezultat zelo izboljšal. Mislim pa, da glede na to, da imaš tako dober rezultat, ta dvohormonski test pri tebi ne pride v poštev, ker tudi če se ti rezultat 10x poslabša, bo še vedno ok. Odločiti pa se moraš seveda sama.
|
|
|
|
RE: Po NS ... hormonski test? 28.12.2005 10:23:42
|
|
|
|
l4ur4
|
Sprašujem v imenu moje drage, stara je 25. Vseeno hvala!
|
|
|
|
RE: Po NS ... hormonski test? 28.12.2005 10:26:17
|
|
|
|
sarazan
|
Jaz sem po NS šla delat še DHT - vzamejo kri in greš. S tem testom izmerijo količino dveh hormonov v krvi. Povečana koncentracija teh dveh hormonov lahko napoveduje kromosomske napake. Naredi se v 24. urah, ker rezultate tega testa združijo z rezultati NS, potem pa vidijo ali se je verjetnost za trisonomije povečala ali zmanjšala. V 24. urah mora biti narejen zato, ker se s časom spreminja tako debelina nuhalne svetline kot količina kromosomov in potem rezultati ne bi bili več toliko realni. Jaz sem imela že na NS dober rezultat, vendar sem vseeno dala še tistih 6.900 sit za DHT (na Polikliniki v LJ). Skupni rezultat je zmanjšal verjetnost napak za 3x.
|
|
|
|
RE: Po NS ... hormonski test? 28.12.2005 10:28:28
|
|
|
|
sarazan
|
Količina kromosomov... POMOTA. Hotela sem napisati količina hormonov
|
|
|
|
RE: Po NS ... hormonski test? 28.12.2005 10:30:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Kombinacija NS in DHT dvigne zanesljivost testa, ki je v primeru NS le okoli 65%, na okoli 90%. Jaz bi vsekakor šla! (In tudi sem.)
|
|
|
|
RE: Po NS ... hormonski test? 28.12.2005 13:15:43
|
|
|
|
l4ur4
|
mi je sporočila, da je v zadnjem hipu odšla iz službe na ta hormonski test ... upajmo na najboljše, sporočim .... hvala za objasnila
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Vse, kar morate vedeti o carskem rezuCarski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......