barbarak -> RE: srbeča koža (11.1.2006 9:42:28)
|
Ojla! Tudi mene je srbela koža, zlasti, ko sem se zvečer vlegla v posteljo. Moram povedati da sem se o nekje 2 meseca mazala z Nivejinim oljem proti strijam. Verjetno sem pretiravala z njim, kajti v začetku osmega meseca so se mi na trebuhu in spodnjem delu hrbta, kjer je res najbolj občutljiva koža med nosečnostjo, kar čez noč naredile drobne rdeče pikice, ki so za znoret srbele. Takoj drugi dan sem odšla k osebni zdravnici, ta pa mi je dala napotnico za dermatologinjo, (nosečnice so navrsti takoj, brez čakanja) katera je ugotovila alergijo na prav to olje. Napisala mi je recept za nekakšno kremo, ki pa mi je zelo pomagala. Pikice so izginile v dveh dneh. priporočala mi je tudi naj se mažem, če se že moram, z navadnim prečiščenim olivnim oljem, ki ga dobiš v vsaki lekarni. Pa tudi s tem ne smeš pretiravat. Za tuširanje pa ti priporočam EUCERIN pH5 kremno olje za tuširanje, ki ga tudi dobiš v lekarni. sicer je malo dražje vendar se splača. LP tebi in vsem skupaj![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|