Otrdevanje trebuha (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Pokora -> Otrdevanje trebuha (26.12.2005 19:23:32)

Vam kaj otrdevajo trebuščki? Meni že od 19. tedna. Te dni me malo skrbi ker se to dogaja precej na gosto - lahko tudi na 5-10 min. Je katera s podobnimi izkušnjami?

puri -> RE: Otrdevanje trebuha (26.12.2005 19:41:13)

Pokora, koliko si pa noseča? Ker jaz sem že bolj proti koncu (36T2D), ampak mi trebuh otrdeva non-stop[sm=zmeden.gif], včasih kar redno na 10 minut in včasih mi otrdi tako močno, da me že kar malo boli in pritisne navzdol. Zdi se mi, kot da bi se že kaj dogajalo spodaj (odpiralo), zato bom jutri najbrž poklicala kar k ginekologu in se šla pokazat, ker se mi to že ne zdi več normalno, da se to dogaja tako pogosto.

Anonimen -> RE: Otrdevanje trebuha (26.12.2005 20:32:52)

Pokora jaz mislim, da to ni normalno. Kako ti pa otrdeva?
Trebuh ne sme biti trd!. MOraš veliko počivati.

babylove -> RE: Otrdevanje trebuha (26.12.2005 20:41:06)

Otrdevanje bi se naj začelo šele proti 7. mesecu. Kar je prej, ni v redu (otrdevanje bi lahko 'prevedla' kot telovadbo maternice, predpriprave za popadke in porod). Zato se je potrebno o tem pogovoriti z ginekologom (meni je zaradi otrdevanja v 5. mesecu predpisal svečke in počivanje).

Pokora -> RE: Otrdevanje trebuha (26.12.2005 21:12:03)

Aja, pozabila sem povedati da jutri napolnim 24. teden. Meni se tudi zdi čudno da mi tako zgodaj otrdeva tako na gosto. Samo ne skoz. Nekaj časa tako na gosto, potem se pa umiri. Do G lahko pridem šele v sredo (pri nas dela samo 3x na teden), počivam pa kolikor se le da. Mislim da bom malce pobrskala in posikala stevilko od pomoči v porodnišnici...

mojčca -> RE: Otrdevanje trebuha (26.12.2005 21:13:52)

Tudi meni je trebuh otrdeval že od 20 tedna, ko sem bila odprta že za en cm (poleg tega, da sem v nosečnosti tudi 2x močno krvavela ), no, v 30 tednu pa sem poleg otrdevanja občutila tudi neko "čudno bolečino". Po pregledu so ugotovili, da imam popadke, in mi jih ustavljali skoraj do 38 tedna, sem pa imela celo nosečnost tudi predpisano mirovanje. Svetujem ti obisk pri ginekologu.

dory -> RE: Otrdevanje trebuha (27.12.2005 9:02:26)

Samo otrdevanje trebuha je cisto normalen pojav pri nosecnicah....ce se pa zraven otrdevanja pojavljajo bolecine v krizu, tiscanje navzdol ipd, potem moras biti bolj pozorna na taksno otrdevanje,saj se z bolecinami ne sme pojavljat vec kot 10x dan....

No jst nisem bla pozorna na otrdevanje, vsi so mi govorili,da je vse ok...vse dokler  mali ni vec brcal...pol sem zahtevala ctg...in po tem je bil narejen samo se urgentni cr....zato sem kar se tega tice raje malo bolj previdna...

Stran: [1]