Umetno mleko v hladilniku? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 14:24:49)

Koliko časa je lahko tam (v steklenički) - vnaprej pripravljeno? Ne vem, če je kaj pomembno, ampak sprašujem za Milumil 1 od Milupe.
Hvala.




Seven* -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 14:34:42)

Baje 1 uro. Zakaj bi pa mela umetno mleko vnaprej pripravljeno?

Za pomoc pa lahko kupis ze pripravljeno, zmesano mleko v tetrapaku. Zal ga prodajajo samo v Millerju.




žužu -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 14:38:36)

24 ur, zanesljivo.




Anonimen -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 14:44:58)

No, tako - kaj naj pa zdaj?
1 ura ali 24 ur - full je razlike...
Mullerja imam pa čez cesto. Kako pa izgleda to umetno mleko, pripravljeno vnaprej?




Seven* -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 14:50:15)

Najdes ga med umetnimi mleki. Mislim da je eno ravno Milumil. Je pa v taksni posodici kot je Yogsi jogurt. Humana pa ima v tetrapaku. Pac tekocina zapakirana.

Glej jaz mislim da na skatli od umetnih mlek pise, da je lahko samo enkrat toplo, da se NE SME pogrevat. Jaz sicer ne vem, ce ga lahko pripravis hladnega in potem segrejes.. Ce pa ga potem narejenega das v hladilnik je pa to absolutno narobe in tega sploh ne smes pocet. Jaz si nebi upala!!




žužu -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 14:51:21)

v bolnici so ga imeli kar v plastenki. izračunaš koliko meric na koliko vode, zamešaš in daš v hladilnik. potem ga odmeriš v steklenico in pogreješ v vodi. porabiti moraš pa pripravljeno v 24 urah. glede na to, da je robi še mali, ti svetujem dve plastenki od fruca 0,5l, ker imajo tak fin širok vrat. a glej, da boš plastenko prej res dobro pomila.
mi smo tako delali pri srednji, smo imeli pripravljeno mleko v hladilniku. zdaj imamo pa toplo vodo v termovki in g pripravljamo sproti. kadar pa kam gremo, pa ga dam v plastenko od malega fruca in je.




Anonimen -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 14:54:51)

Ampak sta mi pa ta pravi, ja... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ena pravi A, druga pa Ž... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Po mojem bom jaz naredila kar sredinsko - K... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Seven* -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:10:13)

Jaz bi na tvojem mestu pobrskala na internetu oz.prebrala kaj pise na skatli.. 100% pise kaj se sme in kaj ne.




Anonimen -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:11:44)

Piše samo, da lahko pripravljeno mleko stoji zunaj, na sobni temperaturi, največ eno uro. Drugega pa nič...




Seven* -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:14:04)

Jaz mislim, da ne sme stati v hladilniku. Boljse, da si pripravis vodo v termovko, pa potem samo skupaj zmesas. Saj je isto sranje.. :)




Anonimen -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:16:23)

Ideja pa sploh ni slaba, Seven...




mojcadamijan -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:31:01)

Mleko lahko pripraviš za 24 ur naprej-sem preverila v patronažni službi in v babiški šoli-tudi mi delamo tako




mojcadamijan -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:31:39)

Takoj, ko ga pripraviš ga daš v hladilnik




Marogica -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:34:23)

Meni se je zgodilo nekajkrat, da sem pripravljeno mleko dala v hladilnik, da nisem ponoči "skupaj" mešala-to je ca 4-5 ur, pa se ni zgodilo nič takega.Drugače sem si pa raje skuhala v naprej prekuhano vodo in sem potem samo žličke mleka umešala, pa v mikrovalovki segrela. SEm imela boljši občutek, kot pa da je stalo že pripravljeno mleko v hladilniku,




Anonimen -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 15:44:31)

Jaz dam pa v eno skodelico toliko meric mleka, kot ga bom rabila. V flaško dam prekuhano vodo. Ko je ob 5ih treba na brzino narest, dam flaško za 20sec v mikrovalno, stresem not prah in to je to. Ker ponoči štet merice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] men ne rata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Za hladilnik pa ne vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Niti nisem pomislila. Moja varijanta sem mi zdi kar okej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Grascakinja -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 16:20:35)

Kerensa, jaz se pri tako majhnem dojenčku še ne bi šla hranjenja mleka v hladilniku. Saj ni taka sila sproti delat. Pa itak ga moraš potem pogret, v mikrovalovko se ga ne sme dat pogrevat, pa si spet tam. 

Nabavi si električni grelec (vrč) za vodo, ta ful hitro zavre vodo - jo lahko prevreš vnaprej, pol pa samo še malo segreješ na primerno temperaturo. Merice pa odmeri v čisto in suho stekleničko in zapri, pa samo prelij z vodo. Fertik. Sveže in brez sekirancije.

Jaz imam celo grelec in vrč z vodo in vse potrebščine kar na nočni omarici in ponoč hop cefizelj še s postle skor ne rabim vstat, kaj šele v spodnji štuk it do hladilnika, kadar moja osebna mlekarna štrajka.




Anonimen -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 16:28:58)

Kerensa, kupi v DM ali lekarni dozirno posodico, kamor daš toliko mleka v prahu, kot ga rabiš za en obrok. Posodica ima tri prekate, tako da naštimaš za 3-krat. Da ti potem ni treba sredi noči tistih meric vsipat v stekleničko, ampak samo že pripravljeno dozo streseš. Pa vodo v termosko in je stvar parih sekund.
Drugače pa lahko stoji narejeno mleko v hladilniku, najbrž res 24 ur. Moj bratranec je zdravnik, pa tako dela pri svojih dojenčkih.  Jaz sem tudi imela včasih za ponoči že pripravljene stekleničke z mlekom, pa vem, da sem nekje prebrala, da lahko stojijo v hladilniku, samo ne v vratih. Najbrž je tam manj hladno ali kaj takega. Kej pa je to pisalo, pa res več ne vem.




Anonimen -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 21:18:25)

Jaz sem prve tri mesece imela vedno vnaprej pripravljeno mleko, 2 flaški po 250 ml. Potem pa sem samo odlila v malo stekleničko, koliko je pač takrat popil in segrela v grelniku stekleničk. Pa mu nič ne manjka. Celo tako nam je patronažna predlagala. Ker takrat je bila prava panika, če ni bilo hrane takoj, kasneje pri 4-5 mesecih pa sem začela pripravljati sproti, ker je pridno počakal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




soncnica 76 -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (26.12.2005 22:02:52)

Pri nas si pa vnaprej prekuhamo vodo, ohladimo in vlijemo v Aventove lončke za shranjevanje hrane toliko vode kolikor jo porabimo za en obrok. Naenkrat napolnim cca 7 lončkov, v flaške pa odmerim mleko v prahu. Meni je zdravnica svetovala naj vedno pripravim svež obrok. Sej ni tak problem.

lp




JaKu -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (27.12.2005 12:03:13)

Zdravo! Ali ima katera aventov grelec za steklenicke? Ce se drzim navodil glede segrevanja, mi ful prevec segreje, npr. tam pise 4 minute ampak po 4 minutah je ze fajn prevroce.. A ima katera ze nastudirane te minute?

Pa zanima me, tiste ki pripravljate v naprej, a pripravite mleko s toplo vodo kot je v navodilih (npr. 50 st.) in potem v hladilnik, potem ko ga rabis pa se enkrat segrevate?




urška -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (27.12.2005 22:55:41)

jaz sem si nočne obroke vedno vnaprej pripravljala in jih imela v hladilniku. na škatli sicer piše, da jih pripravljaš sproti, ampak so mi med drugim tako svetovali tudi v lekarni. no in potem  se mi  enkrat comformil "sesri."
s tem da je stal v hladilniku mogoče kakšni dve uri. pa še tko, da je bila usedlina na vrhu, voda oz. redka takočina pa spodaj. in se mi je čudno zdelo, ker mi je včasih ful dolgo zdržal, zdej pa ne. pa probam še enkrat pa ga pustim in se isto naredi.
in kličem brezplačno telefonsko številko od milupe oz. kolinske (tisto, ki se začne z 080) in povem kaj in kako. in me ženska na telefonu totalno napizdi, da če ne znam brat navodil in da na škatli točno piše in da imaš mleko lahko v hladilniku max. pol ure. pa sem ji rekla da so mi tako svetovali tudi v lekarnah, kjer prodajajo njihove izdelke in da očitno nimajo usklajenih navodil. seveda je rekla da to pa že ne more bit res. in da nisem edina, ki mora ponoči vstajat in na kratko, da sem sploh najslabša mama, ker dajem otroku tako hrano. in da z mlekom niti pod razno ne more nič bit narobe.

u glavnem mi je tako slabo vest naredila in hvala bogu da se je mali začel kmalu po tistem samo enkrat na noč zbujat tko da ne blo več panike.... sem pa potem naredila isti poskus še nekajkrat z novo škatlo, pa se mi ni to nikoli več naredilo. nisem načeloma potem več kupovala nič od milupe, če pa že potem pa samo v avstriji ali pa v millerju.

pa še to: mleko (milumil v plastenkah), ki ga kupiš v millerju in je že pripravljeno je ponavadi od 10 meseca naprej. Milupino v tetrapaku pa od enega leta.

pokliči na tisto telefonsko številko pa ti bojo "pomagali"





botra jedrt -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (29.12.2005 16:03:24)

V lj porodnišnici v laktariju so ga hranili največ 24 ur. Mleko so dobivali tudi nedonošenčki na EINT in ni bilo baje nič narobe.
LP




Barči78 -> RE: Umetno mleko v hladilniku? (29.12.2005 16:17:09)

Pri nas pije sicer Aptamil, pa smo ji že velikokrat dali mleko, ki je več ur stalo v hladilniku v naprej pripravljeno. Včasih se je npr. sredi noči začela jokat, sem ji šla pripravit mleko, prišla z mlekom nazaj in je spala. Pa sem mleko postavila v hladilnik za kasneje. Pa tudi na pediatrični so nam svetovali, da naj imam mleko kar v hladilniku pripravljeno in ga potem samo pogrejem, tako tudi oni delajo. Samo meni je hitreje pripravljeno, če imam v termovki prevreto vodo in hitro zamešam mleko.




Stran: [1]