Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 10:41:12
|
|
|
|
shooo
|
a je pri nas sploh zakonski dovoljeno voziti dojencka na sovoznikovem sedezu, pa ceprav vse ostalo stima(smer sedeza, airbagi..)?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.12.2005 10:47:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 11:48:03
|
|
|
|
*maja
|
Jaz sem po navadi imela ta malo na sovoznikovem sedežu, sedaj pa jo imam zadaj za sovoznikovem sedežu (še vedno v nasprotni smeri vožnje), in če sitnari ji lahko še vedno lahko dam dudo, seveda ne direktno med vožnjo, samo po navadi ni problema, je kar pridna.
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 12:30:30
|
|
|
|
babylove
|
Ne razumem, zakaj bi morala sedež dati obvezno spredaj? Naš je bil stalno nameščen na zadnjem sedežu na sredini. Med vožnjo je itak bolj priporočljivo gledati na cesto kot pa otroka. Če joka, pa je najbolj varno ustaviti in pomiriti vzdušje, potem pa nadaljevati z varno vožnjo.
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 13:13:53
|
|
|
|
lin
|
Po zakonu lahko voziš dojenčka v lupinici na sovoznikovem sedežu ampak obrnjenega v kontra smer vožnje in seveda obvezno brez airbaga. Hm če ga ni možno izklopiti ga nemoreš imeti spredaj ,lahko pa ga imaš komot zadaj glih tako v kontra smeri vožnje. Nevem jaz sem imela Lin cca 6 mes spredaj pol smo pa nabavli ta večji avtosedež in je bila lepo odzadaj,tako ali tako če je otrok siten ali mu pade duda je najbolje da se varno ustaviš in otroka pomiriš,tako da po eni starni , če je otrok odzadi je bolj varno ker si primoran se ustavit,je pa mogoče res na začetku malo bolj praktično da ga maš spredi samo če negre(v tvojem primeru)pač negre in se neobremenjuj s tem lepo otroka postavi odzadi in uživajta v vožnji. srečno vožnjo
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 13:33:38
|
|
|
|
cmokec
|
Pri nas vožnja ni problem, ker vedno zaspi po prvih metrih vožnje in večina dojenčkov je takih.
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 13:43:05
|
|
|
|
Anonimen
|
seveda po zakonu lahko prevažaš otroka spredaj seveda v nasprotni smeri vožnje in izkloplen air bag. ampak najvarnejši prostor v avtu pa je za sovoznikovem sedežem al pa a sredi zadaj, če je na sredi tut primeren pas za pritrditev avtosedeža. js sem našo vozla zadaj za sovoznikovem sedežam. tut če rabš kej na hit pogledat nazaj na kakem križišču al pa kej ko stojiš jo tko najlaži vidš. drgač če maš manjši avto kot recimo fiesta al pa kej podobnga lahko na zadnje okno namestiš tako malo ogledalce (majo jih recimo v emporiumu v mothercareu) in dojenčka pol vidš v vzratnem ogledalu in malem špegučku na zadnjem oknu.
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 13:47:36
|
|
|
|
KMALU
|
vedno zadaj
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 13:57:22
|
|
|
|
Dejča
|
Nikoli spredaj, vedno zadaj - če je sitnarila, sem pač nabrusila glasilke .
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 24.12.2005 16:32:51
|
|
|
|
shooo
|
oj, hvala za odgovore. mi bomo tudi probali kar odzadaj.mislila sem da je takim malim zoprno biti odzadi, sami, da te ne vidijo...pa ja, verjetno res kaj kmalu zaspijo.. lp
|
|
|
|
RE: lupinica na sovoznikovem sedezu 25.12.2005 0:31:13
|
|
|
|
KODA
|
Nikoli spredaj ,vedno zadaj.Nikoli ni bilo problema med vožnjo.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.