Anonimen -> RE: Namakalni sistem (24.12.2005 11:14:08)
|
Jaz sem ga odstranila, ker to ni to. Rastline ne uspevajo tako kot bi želela. Čeprav je bil samo najbolj enostaven sistem, brez senzorjev vlage. Predlani z njimi ni bilo nič, vse je bilo kilavo, lani pa sem dobila nagrado za najlepši balkon (in vrt). Zalivala pa sem klasično. Klasika (zalivalka s postano toplo vodo) je še vedno najboljša. Pa tudi gnojil se v ta sistem ne da dodajati na najbolj optimalen način. Baje da obstajajo dozirniki tekočih gnojil ampak najbolj kvalitetno gnojilo, ki je na trgu, je v prahu. Če bi bila na tvojem mestu, bi raje nabavila dobra korita z vodno rezervo in zalivala "na roke". Saj tudi v tem je nek določen čar... ko zvečer ali zjutraj, ko je še tema, zalivaš svoje rožice in vonjaš vonjave, ki se sproščajo samo v tem delu dneva. Posebej, če v korita zasadiš močno aromatične strukturne rastline. Res, s časom, ki ga porabim na vrtu, bi raje šparala drugje. Sicer pa se strinjam s pregovorom, da si vrtnar, ki nima za svoj vrt časa najmanj dve uri na dan, svojega vrta ne zasluži. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|