Anonimen
|
Tako nekako izgleda moj Jan... Pa je star šele 8 let. Kaj šele bo?! Jaz sem enostavno z njim, kaj pa naj. Če hočem, da kaj konkretnega naredi, moram sedeti pri njemu. Na tak način naredi 30 računov v pol ure, če ga pa pustim samega, jih pa 5 v eni uri. Vse, kar je šolskega dela, smatra za kazen, ne pa za učenje nečesa koristnega. Nazadnje sem mu rekla, naj gre brat knjigo za bralno značko, pa mi je rekel nazaj:"Ja kaj sem pa naredu, da moram brat?" No, pa je vse jasno, kako razmišlja... V šolo rad hodi zato, da se ima s kom kje igrati - doma je sam. Rad bi bil prvi tam in zadnji šel od tam. Na srečo ni agresiven in v šoli ne dela nobenih piz****, pa tudi učni snovi mu nekako uspe slediti in izpolnjevati norme, ampak nimam pojma, kako. Če mu jaz ne pripravim torbe, potem polovico vsega pusti doma, tako je zbezljan (namerno ne bi pozabil, ampak ne razmišlja dovolj skoncentrirano, da bi pomislil, kaj potrebuje in česa ne). Na igrače seveda ne bi nikoli pozabil, ampak sem mu jaz postavila komando, da lahko kakšno odnese s sabo samo ob petkih, izjemoma še kakšen drug dan, če je ekstremno priden (kar pa ni skoraj nikoli). Saj protestira in blefira in poskuša vse mogoče finte, ampak, sorry, Jan, mami je bila ista, ko je bila otrok, in mami pozna vse te fore, tako, da ni efekta. Jaz ti svetujem temeljito kontrolo. Pri nas se drugače ne pride nikamor. Kdaj bo pa pogruntal, da šola ni kazne, pa nimam pojma. Upam, da čimprej, ker se jim naslednje leto začnejo ocene in bo štala, če bo še vedno tako raztresen.
|