Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 13:25:42
|
|
|
|
Bejba
|
Zanima me ali svoje malčke vsak dan oblečete v komplet druga oblačila, čeprav so hlače od prejšnega dne še ok in čiste? Jaz sem našega od kar je začel hoditi v vrtec vsak dan oblačila v sveže stvari, tudi če so bile prejšne še čiste, sedaj pa vedno bolj ugotavljam, da mi komaj sfolga to, saj potem res kar naprej perem. In sem začela prakticirati, da vsak dan preoblečem le spodnji body (pa še teh mi zmanjkuje, čeprav jih imamo malo morje), hlače in eventuelno zgornjo majčko (ki pa je sicer redkokdaj čista) pa uporabim še za naslednji dan. Saj jaz tudi hlače oblečem večkrat predno jih dam prat a ne? Kako je pri vas s tem? LP; Bejba
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 13:27:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Če so oblačila čista, gre v njih še enkrat v šolo. Mora pa vsak dan zamenjati spodnje hlače in nogavice. Tukaj pa ne popustim, tudi če izgleda čisto - v resnici ni. Tako je pri Janu. Pri Robiju pa je zaenkrat vsakodnevno preoblačenje še obvezno - če ni lulanje, je pa mleko.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 13:31:21
|
|
|
|
muki1
|
UH, ko bi le bila naslednji dan čista......pobožne želje....
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 13:35:05
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz tudi rečem starejšima, da če je čisto, naj (razen sp. hlačk in zoknov oz. žabic sedaj)oblečeta še enkrat, a ugotovim, da tamala da vse cote v koš za prat. No, pa saj se občasno pri svojih 8 letih ponudi in lika. Ko pa je enkrat med umazanim, pa se itak navleče vonja. 6-mesečnico pa preoblačim vsak dan.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 13:38:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Vsak dan sveže - komplet.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 14:16:53
|
|
|
|
iana
|
Enoletniku vsak dan vse zamenjam, razen čez vikend včasih obleče 2x iste hlače ali jopico, če ni preveč umazan. Triletnik včasih tudi za v vrtec 2x obleče iste hlače in pulover ( itak ga da v vrtcu dol, tako da ni umazan ). So pa moji otroci večinoma umazani, tako da ni kaj veliko za razmišljat...
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 14:23:01
|
|
|
|
CatJa
|
Ko je bil še čist majhen, sem ga kot obsedena preoblačla (je blo pač veliko cot), zdaj pa je doma ponavadi vsak dan v drugih cotkah, za ven, če se ne umaže, pa tudi ne perem za vsako.
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 14:24:12
|
|
|
|
CatJa
|
Ojej, kak stavek Pa saj si me razumela, a ne?
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 14:25:46
|
|
|
|
viv_
|
Odvisno od situacije Ko pride iz vrtca domov in če ne greva nikamor ven, jo preoblečem v trenirkico za doma, pa to ma včasih tudi 3 dni, včasih pa 5 minut No, če je samo kaj popacana, da ni mokra, jo doma ne preoblečem tisti trenutek ko se posvinja, ampak potem zvečer dam med umazano perilo. Za v vrtec pa hlače zdržijo kakšna 2 dni, zgornji deli pa skoraj nikoli.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 14:30:12
|
|
|
|
dory
|
Jst ga komplet preoblecem vsak dan....edin pizamo ma ene dva do tri dni :)
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 14:54:28
|
|
|
|
puncica
|
HMMM pr nas smo umazanci, preoblečem jo šele ko je bodi in hlače umazan, pa je lahko v eni coti cel tedn. Ja no, smo pač umazanci, kaj me briga, kaj si folk misli pa itak nimamo tolk cot da bi jo lahko preoblačla vsak dan v nove cote, pa sušilca tud ne.
< Sporočilo je popravil puncica -- 22.12.2005 14:56:05 >
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 15:03:27
|
|
|
|
ZARA
|
Body ji preoblečem vsak 2 dan, ko se kopa (razen če se ne umaže), druge stvari pa kakor je, včaih je 2x na dan, včasih pa celo zdrži kak dan...(vseen, če bi napisala po potrebi)
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 15:15:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas ni nikoli nič umazano, da bi se kaj videlo, ali pa vsaj zelo redko. Tako ima majico ponavadi po dva dni eno, hlače pa še dlje. V bistvu bi rabil dvojne hlače, pa kakšno trenirko, pa bi bilo dovolj. Kako pa se umažejo vaši otroci, tisti, malo večji, npr. v vrtcu? A pri hranjenju? A se vam potem tiste cunje, v katerih je bil v vrtcu, zdijo umazane zato, ker se igrajo po tleh, ali zakaj jih preoblačite?
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 15:44:10
|
|
|
|
Maxica
|
Podobno kot pri Teji-jaz vsak večer komplet njegovih cunjic, ki jih je imel tisti dan, vržem v koš za v pranje, pa če so umazane ali ne. Nam se pa rata umazati s kakšno hrano tudi po 2x na dan, tako da se moramo večkrat preobleči. Pižamo pa ima za ene dva, tri dni, če mu pa plenička prej prepušča, se pa zgodi, da jo ima tudi samo za eno noč. Puncica, pa niste vi packi, če se ne preoblačite. Packi smo mi, ki se umažemo.
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 15:48:19
|
|
|
|
Marogica
|
Enoletnika oblačim po potrebi, kar pomeni, da mu bodi, ki služi kot spodnja majica, preoblečem na 2 dni, zgornjo majčko na 1-2 dni, odvisno, koliko se zamaže, enako je z hlačami. Ta večjemu pa vsak dan zamenjam spodnje hlače in nogavičke, spodnjo majico na ca 2 dni, zgornji del isto, hlače pa na 2-3 dni. Vse je odvisno od tega, kako je zamazan. Če ni fleka, mu oblečem še naseldnji dan, če je flek, gre v pranje.
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 17:24:07
|
|
|
|
StBarbara
|
Spodnja oblačilca (body..) menjamo vsak dan, ne glede na to, če ni umazano. Ostalo pa po potrebi.
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 19:57:15
|
|
|
|
Gina
|
Preoblačenje je pa tako zelo odvisno od otroka. MOj ta velik se ni nikoli kaj dosti umazal. Lahko mu dam bele hlače gor, pa bodo cel teden bele. Bejba se preoblači cca 2x na dan, pa še to me je sram z njo kam iti, ker izgleda, kot bi se cel mesec ne preoblekla. Če ji kupim nekaj lepega, bi lahko čez en teden jokala, ker ima notri vsaj en flek, ki ne gre ven. Malega preoblečem različno. Danes so ga že v vrtcu 2x, mi je rekla vzg., jaz sem ga pa še doma 2x, ker se je posvinjal in polil. Ne moreš pomagat, otroci so različni.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 20:27:09
|
|
|
|
frutka_
|
Jaz ga redno preoblačim vsak dan, brez izjeme. Doma ga nato oblečem v komot oblačila, ki jih običajno tudi menjam vsak dan. Vsak dan mu preoblečem tudi bodi (včasih dvakrat, če gre skozi kakec) in vsak drugi dan pižamico. Glede oblačil sem zelo haklik, ker si vedno mislim da vso nesnago, ki jo pobere v vrtcu še privleče domov...
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 22.12.2005 23:37:18
|
|
|
|
nejcko
|
Jaz mojedva preoblačim po potrebi, edino gatice in nogavice vsak dan pri starejšemu, pri tamali pa žabice. Sta pa oba bolj pujsaste sorte, tako da sem lahko prav srečna, če ima ta večji 2-3x oblečene iste hlače, tamala se pa s hrano in pijačo posvinja kljub slinčkom. Jaz ne kompliciram kaj preveč, pa še se mi zdi, da non stop samo perem. Me pa prav zanima - a vaši otroci imajo po 7 parov hlač al kako, da jih vsak dan komplet preoblačite? Meni se zdi, da imata mojedva kar veliko za obleči, ampak kaj takega pa mi sigurno ne bi uspevalo.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 23.12.2005 0:09:49
|
|
|
|
KODA
|
Jaz jima oblečem vsak dan po večernem umivanju sveža oblačila,neglede,ali je čisto ali umazano.Edino pižamo menjam na 2 dni.Za v vrtec pa jim nikoli ne oblečem hlač 2x,ker nikoli ne prideta čista domov. Pa tudi ko gremo po trgovinah,ko pridemo domov,vržem obleke takoj za pranje.
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 23.12.2005 0:47:38
|
|
|
|
polona2
|
Vsak dan vse sveže, razen kavbojk ali drugih hlač, ter seveda bundic, to obleče nekajkrat. Drugače pa vse komplet vsakodnevno zamenjam, tudi trenirko za doma, žabice itd.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 23.12.2005 1:43:56
|
|
|
|
KIRA
|
će so čista, seveda ne preoblačim. ampak iz prakse vem, da delj kot 2 dni ne zdržijo. sploh pri dojenčkih - gre rado kaj mimo. in preden mleko "zasmrdi", ker se sesiri itd.... raje preoblečem - polg tega da ni oblekca mokra.... tud mja tavečja dojenčica (imama 2: 2m in 16m), se rada kaj umaže, sploh ko leta okrog in bezlja po stanovanju, ter se plazi po vseh 4-ih....
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 23.12.2005 6:59:38
|
|
|
|
žiža
|
Pri nas je tako, da če bi jo 10x preoblekla na dan bi bila pa 10x umazana. Zato čista oblačila obleče večkrat. Bodi, če ni umazan nosi 2 dni, žabice/nogavičke vsak dan sveže, pižamica na 4 dni, če ni že prej umazana.
|
|
|
|
RE: Vsak dan druga oblačila??? 23.12.2005 8:43:03
|
|
|
|
Moyca_
|
po potrebi. Samo večina je umazano vse od istega dne
|
| Stran: [1] |
VodadejziKdaj ste svojim sončkom ponudile za žejo neprekuhano vodo?prej (
56%)
9m (
11%)
10m (
4%)
11m (
2%)
12m (
5%)
po 1 letu (
22%)
Število vseh glasov: 395Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!