smrka -> RE: Smrka (27.12.2005 0:40:36)
|
24. december Zbudili smo se ob 9 uri, naša bejba je mal potegnila s spanjem, se je samo enkrat zbudlia ponoči in to proti jutru ob 5 uri, popila 150 ml in lepo podaljšala s spanjem... Ko se moja bejba zbudi zmeraj začne spuščati glasove kot bi pela.. se preteguje in obrača po posteljci, ko me končno prepriča da se vstanem s pojstle grem po njo, jo položim med naju in nas začne cukat, škrabat z nohtki in seveda se preobračat, kaj hitro so nogice pri naši glavi njena pa ravno obratno. To jutro se nismo dosti kušvale kot ponavadi in žgečkale, ker sem hotela pohitet s pospravljanjem. Matr, v glavi mi je bilo .. to moram narest, potem to to to... Po zajtrku sem mislila da bo šel moj smrkec s tamalo ven z vozičkom da jest v miru posesam in začnem likat. Pa ja začelo scat.. matr... božič prihaja zunaj pa dež. No moja dva nista potem šla nikamor, sta se v spalnici igrala medtem ko sem jest pridno vse posesala in pobrisala prah. Kar oddahnila sem se, ker je bilo videti vse pospravljeno. Dnevno in hodnik sem okrasila še s svečami, tako da nismo uporabljali elektrike, je bilo prijetno vzdušje. Potem je prišlo likanje. Kot zmeraj, nevem kdaj moj ponosi 10 majic s kratkimi rokavi v roku 6 dni... ni mi jasno... ko likam likam samo njegove majce, za znoret.. likala sem 2 ure. No medtem je moja bejba sedela v sedežku poleg mene in me gledala in vsake toliko grizljala plišastega kužita... Moj dedc.. jooj.... toliko dela sem imela potem še v glavi da bi naredila, pa prosim mojega smrkca naj on kopalnico spuca, ploščice so čist adijo od tega kamna.. on pa...: "evo zdaj bom..." mine pol ure, mi spet reče: "evo zdaj grem"... matr čist sem znorela, malo od jeze ker sem imela toliko za likat potem pa še njega gospoda morem prosit da mi pomaga pri pospravljanju,... ura je bila že 14 popoldne, ob 16 uri sta pa še tast in tašča rekla da prideta. Moj dedc je bil pa zaposlen z iskanjem nekega radija prek satelita, nikakor ga ni mogel najt, in on kar išče in išče.... No ko se je končno spravil pucat kopalnico, je videl da sem imela prav ko sem ga priganjala k pospravljanju, saj se je potem moral še obrit pa skopat.. tako da je blo to vse na hitr. S taščo sva se zmenili, da bo ona prinesla k nam posotice (domači rezanci za golaž) in bakalar, jest bom pa še kako malenkost pripravla, mogoče kako meso spekla. Matr jest sem pričakovala da bo ona tega dost prnesla.. ko so prišli, ona prvleče sam eno vrečko na vrhu so bli neki piškoti (trdi kot kamen, ko smo jih jedli potem), spodaj pa ena majhna posoda posotic, jest bi jih od čupa sama pojedla..... matr men je kar vroče ratalo KAJ BOMO NA BOŽIČNI VEČER JEDLI!!!!! Mislila sem da bom kar znorela... takrat sem si rekla, da nikoli nikoli več, ko jih povabim k nam nebom pustila da mi ona reče, da bo prinesla nekaj za jest. Potem sem šla hitr narest kremno brokoli župco, rezancev za juho trenutno nisem imela in sem dala namest tega notr grah in korenček. Imela sem hvala bogu 10 piščančjih prsi kere sem prerezala napolnila z baziliko, potem sem jih spekla, nato sem prepekla še napol prerezane paradajze in spekla v pečici krompir... preliv je bil iz majoneze notri nasekljana bazilika in česen... mmmmm. Medtem ko sem pekla, je tašča hotla na vsak način da začne bejba odpirat darila, matr, tolk daril je dobila, same velke škatle. Tašča in tast sta ji prinesla velikega kužita plutona, pa stolček kjer sedaj veselo že sedi nanj ko jo mamika hrani.... in še velka škatla v keri se je skrivala hodalica... mmmmm kako je imela velike oči ko je odpirala darila..... Seveda jest sem letela iz kuhne v dnevno sobo, da sem vse poslikala zraven pa še kuhala... čisto vsa sem bila prepotena.. ker sem bila še živčna in nekako jezna na taščo. Ko je bila večerja gotova sem se preoblekla, za tuširanje ni bilo časa. Ko smo začeli jest mi tašča še reče: " ma kaj si šla pečt toliko mesa... jest sem posotice prinesla pa bakalar, bi samo še mal sira dala pa je" Joj ti stara sem si mislila, na božični večer bom jest žulila kruh pa sir, ker posotic je itak sam za enga, tako da si niti ne upam prva zagrabit v krožnik... matr... sam tih mi bodi sem si mislila pa jej!!! Pojedli smo, in na koncu je bilo vse ok. Po večerji smo sedeli v dnevni, bejba je bila v središču pozornosti, jedli smo moje piškotke, pa seveda taščine tud trde kot kamen.. še dobr da sem imela kavico zraven da sem lahko zalila vsak grižljaj. Tast pa tašča sta se spokala ob 22 uri domov.. naša bejba je bila pa budna do 23.30. Midva s smrkcem sva gledala potem še nek vojaški film na slo tv, si zaželela vesel božič ene 10 krat :) in potem sva tudi midva šla spat. No pa je minil božič. Predbožični večer nam je pokvarilo tudi vreme, ko bi bil vsaj sneg... da bi dal poseben čar temu prelepemu prazniku. Oh.. ja.. no saj zdaj pride pa novoletni večer, ko bosta spet tast pa tašča prišla k nam.. sam naj mi reče, da bo tudi tokrat prnesla ona kaj za jest [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|