Kaoko veste da je mleka premalo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


thunder -> Kaoko veste da je mleka premalo (21.12.2005 9:34:13)

Dejte mi povedat tiste, ki ste začele dodajat, da imate premalo mleka?




petraz -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (21.12.2005 11:58:11)

Zagotovo boš imela manj mleka, če boš dajala dodatek. Zato, dajaj otroka čim večkrat na prsi, da vzpodbuja nastajanje mleka. Saj veš, večje ko je povpraševanje, večja je ponudba.[sm=rozica.gif]




Ines. -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (21.12.2005 12:56:26)

Mene je pediater vprašal, koliko ur ponoči prespi. No, če jih 5-6 ur, potem imaš dovolj mleka. Ko ga je meni začelo zmanjkovat, se je jokal celo noč, jaz budala sem šele zjutraj ugotovila, da je pa mogoče lačen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  




eva1 -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (21.12.2005 13:05:05)

Se ne strinaj popolnoma z ines-lahko da se otroci začnejo zbujati ponoči ker so lačni, vendar ni vedno tako! Moj se je pri 7mmesecih pri vseh gostih obrokih po 5x ponoči zbudil in se hotel dojiti...a potem je bil lačen? Ne le navajen in ni znal nazaj zaspati brez zize!

Sicer sem se to sama vedno spraševala, kako za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] veš, da nimaš dovolj mleka-jaz nisem nikoli pomislila, da nimam mleka in vedno sem bila mnenja, da svojega otroka bom pa že nahranila-sej vem, da bodo spet letele pripombe na to, vendar sem res vedno tako mislila in tako je tudi bilo!

No ne vem odgovore, ker se s tem nisem nikoli obremenjevala-veliko sem pila, če sem že kdaj dobila občutek, da je mleka malo manj, sem se nalila z čajem za dojenje in je bilo...to tudi tebi svetujem-veliko tekočine, čaj za dojenje, čimvečkrat ga pristavi k prsim, počivaj kolikor se da...pa bo-če si do sedaj dojila, dvomim da bi kar na lepem zmanjkalo mleka!




Anonimen -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (21.12.2005 14:25:56)

moj je non stop jokal podnevi.  Pa smo mu dali dodatek pa je nehal. Zdaj mu dajem dodatek sicer samo še zvečer, pa še to vse poredkeje. Kot ti je petra povedala, čim več ga dajaj na prsi (tudi če misliš, da so prazne - naj vleče), pa bo mleko spet prišlo. Vmes pa mu lahko daš dodatek. Moj  pojedel le kakšnih 30-40 ml dodatka. Jaz si spijem še kakšno uni pivo, ogromno vode pa so joške spet polne.

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kljub dodatku ni nikoli spal 5-6 ur skupaj. Tako, da se tudi jaz z Ines ne morem strinjati. Spi pa 4 ure skupaj največ.




Anonimen -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (21.12.2005 19:22:07)

Ko začneš dojiti na eno uro.
Ko se otrok po hranjenju še vedno joče oz. se ti besno "zacuza" v brado
Ko spije ponujeni dodatek.

Če lepo napreduje v teži, če si zadovoljna s tem, da ga dojiš na 1-2 uri, če ponoči spi 5 ur, pol se ne sekiraj.

Jaz še vedno pravim: otrok je odraz svoje mame-srečna mama, srečen otrok.

Eva1 je povedala čist fajn...če si prepričana, da ima dovolj, ima dovolj. Če te začne glodati dvom, potem nekaj ni okej.
Pri nas je Gašper nekje malo pred 5 mesecem začel zahtevat več. Sama sem sicer doživela en stres (ki je pripomogel k temu, da mi je začelo zmanjkovati)...smo probali dojit na eno uro, pol ure...potem sem 1x zvečer pred spanjem PO dojenju dodala stekleničko in jo je pojedel 160ml. Torej, je imel mojega mleka premalo.

Tole s spanjem, se tudi jaz ne strinjam. Naš poje kar dosti čez dan (tudi samostojni obrok), pa se ravno tko zbuja tudi po 5x na noč.




KODA -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (22.12.2005 23:41:14)

Naš tastarejši se je začel dreti,zazizal je vse,kar si mu ponudil.(prst,non stop je iskal zizo)Pa cmokati je začel,takoj sem vedela,da je še lačen.




kati* -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (23.12.2005 12:06:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Ines.

Mene je pediater vprašal, koliko ur ponoči prespi. No, če jih 5-6 ur, potem imaš dovolj mleka. Ko ga je meni začelo zmanjkovat, se je jokal celo noč, jaz budala sem šele zjutraj ugotovila, da je pa mogoče lačen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


naš nikoli ne spi 5 ali celo 6 ur ... največkrat 3 včasih pa tud 4 čez noč ... mleka pa imam tolk, da mi dobesedno šprica in blazince so še zmeraj prav težke od mleka, ki mi kaplja po obroku [sm=zmeden.gif]




Urša -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (25.12.2005 18:11:29)

Se strinjam s Tinko74.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Primoza -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (25.12.2005 18:20:56)

Slabo pridobivanje teže pospremljeno z veliko joka in stoka.




cuma -> RE: Kaoko veste da je mleka premalo (26.12.2005 14:55:01)

Pri meni pa je bilo malo drugače...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Mala je po 20min zizo izpljunila, podrli smo kupček in je zaspala.Ziza je po dojenju še imela mleko - sem preverila tako da sem jo malo stisnila. Spala je čez dan na 3-4 ure in ponoči na 5-6. Po treh tednih je patronažna sumljivo gledala njene suhe kračice. Peljala sem jo pediatru na tehtanje in ugotovili smo, da se ni zredila še nič od kar je doma!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
OTROCI NE POKAŽEJO VEDNO, DA SO LAČNI!
Sedaj moram dodajat ob vsakem dojenju še 80-100ml. Mala skoraj vedno vse popije???!!!
Lp Cuma&Ema




Stran: [1]