Prosim kakšno pozitivno misel (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Prosim kakšno pozitivno misel (20.12.2005 18:57:47)

Lepo pozdravljene punce!
Prosim za kakšno mnenje, ker sem se znašla v dilemi. Že nekja časa sem iskala službo. Končno sem jo našla, super delovni pogoji, vodilno mesto, krasna plača. Podjetje je k.d. in se je na novo odprlo.Le v račun mi ni šlo kako da šef ni vedno dosegljiv, vendar saj kdo pa je.
Danes pa mi je na službenem sestanku povedal da je v zaporu v Ljubljani na odprtem oddelku do konca februarja. Da je šlo za neke nesporazume, in da ni nikomur storil žalega. Ima pa redne izhode in proste vikende in tako je kar od tam odpru podjetje. V tem času kar sem pomagala pri postavitvu podjetja na noge sem dobila občutek ad je zaupanja vreden, zdaj pa tole. Vendar ali lahko njegovo poslovno plat sodim po njegovi osebni preteklosti? Pogodbo imam za enkrat za en mesec, potem pa jo podpiševa za nedoločen čas. Je smiselno da zahtevam predplačilo, glede na okoliščine? Naj sploh ostanem?
Kakšno pozitivno misel prosim

Annny -> RE: Prosim kakšno pozitivno misel (20.12.2005 19:06:12)

Mogoče je ključnega pomena podatek, zaradi katerega kaznivega dejanja je šef v zaporu. Ker če je npr. zaradi poslovne goljufije, z njim ne bi hotela imeti opravka. Naravnost ga vprašaj!

manca79 -> RE: Prosim kakšno pozitivno misel (20.12.2005 19:08:22)

Na kakšno predplačilo pa ti misliš? Na plačo? To mislim da lahko kar takoj pozabiš, žal. Nihče ne daje plače vnaprej.
Sicer je pa težko, ko o nekom izveš kaj takega. Ampak mislim da dokler te ne razočara, nimaš kakega tehtnega razloga za paniko oz. vnaprejšnjo skrb.
Upam da se dobro izteče.

Anonimen -> RE: Prosim kakšno pozitivno misel (20.12.2005 20:45:43)

Dokler ti nimaš osebnih problemov z njim in dokler imaš po zakonu urejeno dokumentacijo o zaposlitvi, ne bi smelo biti nobenih problemov.
Bi se pa jaz, na tvojem mestu, diskretno pozanimala, zakaj je v zaporu. Kajti ne bi bilo prvič, da bi se zgodilo, da bi delavec na vodilnem mestu (ne pa tudi lastnik družbe) na koncu odgovarjal za dejanja lastnika, ki lahko počne karkoli, ne da bi vodilni delavec vedel.
Previdnost ni nikoli odveč.
Da bi pa plačo dajali vnaprej... Prvič slišim. Raje se na vodilnem mestu zavaruj z individualno pogodbo.

Stran: [1]