babylove -> Moj dnevnik (20.12.2005 16:26:05)
|
V mojem imenu in verjetno v imenu mnogih bi rada izkoristila priložnost, ki jo nudi ta podforum. Ne za pisanje dnevnika, temveč za drobčkeno pojasnilce. Dnevnik pišem, seveda. Sem celo mnenja, da bi ga moral pisati prav vsak, kajti osebni dnevnik je enkraten način opazovanja in spoznavanja samega sebe. Moj dnevnik je moje ogledalo, ogledalo moje duše in jezero, v katerega se zlivajo moje misli. Moj dnevnik ne potrebuje modernih medijev niti vesoljnega občinstva; poceni zvezek z navadnimi belimi listi zadošča, da vanj zapišem, zakaj je zima prav tako lepa kot pomlad in zakaj je moj sin moja sreča. Moj dnevnik ve o meni več kot najboljša prijateljica, več kot mož in nenazadnje – več kot jaz sama. Hrani spomine, ki so mi sčasoma pobegnili, a jih je spotoma ujel. Hrani čustva, ki so zbledela in me spominja, da je bilo takrat lepo. Skriva jezo, na katero sem pozabila, in me opominja, da ni služila ničemur. In pravo doživetje je vzeti v roke star zvezek in prelistati zapise izpred leta dni. Spoznati, da se letos ne strinjam z lanskim mišljenjem. Občutiti lastno zorenje. Moj dnevnik ne ve, ob kateri uri zvoni budilka in tudi ne, kaj danes diši iz mojih loncev. Moj dnevnik ve samo, kdo sem jaz.
|
|
|
|