Anonimen
|
No pa da začnem nakladat moj dolgčas. Zjutraj,tam okoli sedme,pa brez budilke,se mi samodejno odprejo moje od prejšnega dne,še utrujene veke. Najprej se usedem,prav počasi(tu je že vprašanje let)najbolj pa zato,ker sem ugotovila,da se mi pošteno zvrti,če planem,kot petnajstletnica v luft. Nato pa na slepo tipam za očali,jih najdem,pa je na vrsti elastika,za katero se ne spomnim,na katero stran nočne omarice sem jo zvečer odložila. Ko jo najdem so spnem lase,aja mimgrede podrem še nočno lučko...hudiča,spet moram novo žarnico prišraufat. Po prstih(kot,da jih nisem že prej z ropotom zmotila)se odvlečem iz gornjega nadstropja v dnevne prostore.Seveda obvezen postanek na WC,narva zahteva, mehur je poln.Pa zobna ščetka me kliče,pa osvežitev obraza,ki komaj čaka na plast fajn mastne kreme. Naslednji korak,je pristavit vodo za kavico,brez nje se dan ne začne pozitivno. Medtem,pa brzinsko,v mrazu,poleti je lepše,se v garažo odpravim po moje štirinožce,tudi za njih narava ne čaka,morjo lulat. Ko grem v dnevni mimo akvarija, se naša zlata ribica prilepi na steklo in veselo maha z repom,vsaj meni se zdi,da maha,ker je vesela,da me vidi. No,ji stresem dnevni obrok,po tem ni več zanimivo,kdo je na drugi strani stekla. UUUU...voda vre,zakuham kavico.In" guštiram."ob branju časopisa,medtem pa se računalnik ogreva. Kokr veste,sem nato,po periodih z vami,ko me pa ni,sem pa v akciji pucanja. Hitim,dokler jih nimam v polnem številu pod nogami tele moje družinske člane.V bistvu Timija,ki velja za deset,ostali so pa po službah ali v šoli. Pa ga nono prinese v dnevno,se začne jutranji ritual.Umivanje preoblačenje,zračenje ritke,ki je bila celo noč zapakirana v plenici. Nato brskava po hladilniku in omarah,tamali študira,kar precej časa,kaj bi mu pasalo za pod zob.Tudi skregava se,on bi hza zajtrk bombone.Ja pa,da ne bi!! Jih moram skrit na varno. Evo tole je moje dopoldne.Naprej pa:lonci,lonci.kuhalnice,diši,se kadi iz kuhinje. Kosilo,pospravi.Še ne mine,dolgo časa,oziroma posoda se še ne ohladi,ko se spet ukvarjam z njo.Hujše,kot v restavraciji. Ufa,pozabila povedat,da vmes ostane,časa-ne vem od kod?za v trgovino,ampak samo včasih. Tole naj bi bil uzorec mojih dni.Če bo kaj novega,pa napišem. Nič kaj zanimivo,kajne?
|