kdaj izcedek iz dojk? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lorena -> kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 11:56:47)

LP!

Kmalu bom v 27. tednu, pa me zanima kdaj ste ve opazile 1. izcedek iz dojk (brez stiskanja seveda).

Bi že moralo kaj prikapat?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

petraz -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 12:02:50)

Jaz sem opazila izcedek samo enkrat, tam proti koncu nosečnosti. Povem pa ti, da se še danes z Anžetom pridno dojiva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Lep dan!

pika-poka -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 12:14:34)

jaz sem v 33.tednu pa sm opazila izcedek že pred par tedni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

NinaŠ -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 13:31:10)

Ne prvič in ne drugič nisem imela nobenega izcedka... ...Anžeta sem brez težav dojila 14 mesecev, sedaj s Tino pa tudi nimava težav.

Izcedek pa nikakor ni pravilo ali kakršnokoli zagotovilo za uspešno dojenje. Ene ga imajo, druge ne.

LP

*goldfish* -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 13:34:59)

Jaz sem na modrčkih rumene flekce opazila v začetku 6. meseca.

Pa še danes teče mlekce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pika_b -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 14:04:10)

Jaz sem imela izcedek (poplavo) iz dojk že ob koncu tretjega meseca nosečnosti!!

lp

AishaM -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 14:10:58)

Sem v 34. tednu, pa ga še nimam. So tudi meni rekli, da ni nujno, da ga imaš.

nita -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 14:40:47)

Jaz sem opazila izcedek samo enkrat, ko sem se brisala po tuširanju tam okol sedmega meseca. Dojila pa sem do osmega meseca.

Anonimen -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 14:52:13)

Ga ni bilo, dokler se ni rodil moj sonček. Takoj po porodu pa je bila rumena pikica

kati* -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 15:22:47)

pri meni pa že pri 26. tednu - na morju po kopanju sem opazila kolostrum - potem kake dva tedna nič - pol pa do konca in zadnji mesec sem morala ponoči nositi že blazinice, ker sem bila v nasprotnem čist mokra in postelja tudi [sm=zmeden.gif]

skratka, mleka tolk, da bi lohk nafutrala trojčke [sm=smiley36.gif]

Eviii -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 15:23:20)

jst sm v 31. tednu in do zdej še nism opazla nobenga izcedka iz dojk...

Aleksandrin -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 16:13:33)

Ga nisem imela, sedaj pa se polno dojimo.

hubi -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (20.12.2005 22:03:57)

Izcedka nič, mleka pa tudi ne. Se zgodi....

blazka -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (21.12.2005 11:51:17)

Nikoli nisem imela izcedka v nosečnosti, sedaj se s sinkom dojiva že 6 mesecev in pol, brez problemov.

Izcedek ni pri vsaki ženski, ni pa to nikakršen pokazatelj za kasnejše dojenje, ni nobene povezave (vsaj jaz tako mislim).

LP

lumpy -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (21.12.2005 13:11:13)

Tudi jaz se strinjam z ostalimi predhodnicami, ki so napisale da to curljanje nima veze potem z mlekom. Veliko je odvisno od hormonov, razpoloženja, dojk...

Sama sem prvi izcedek opazila v tretjem mesecu nosečnosti, potem pa ena dva meseca ne, sedaj pa vsak dan po malem, včasih bolj včasih manj - sploh pa se ulije ponoči, če kaj takšnega sanjam - prijetnega ( o malem, dojenju...).

Kami -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (22.12.2005 11:09:51)

Jaz sem ga prvič opazila že nekje v 10 tednu (in me je čist prestrašilo). Ampak to je trajalo samo nekaj dni. Sedaj ga imam vsak dan več že od 29. tedna naprej, ko sem prvič fasala "ta lažne" popadke (kr precej pogoste in hude). Očitno se telo pripravlja. V prvi nosečnosti sem morala že precej pred porodom nositi blazinice, pa sem imela zelo malo mleka po porodu. Vztrajala pri dojenju sicer do 7. meseca, ampak z dodajanjem.

natasarobi -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (8.5.2010 11:20:50)

Pozdrav!

Jaz sem sedaj 28t (no se začne jutri), pa sem danes zjutraj opazila malo izcedka iz dojke.

Zanima me kako ste ravnale tiste, ki ste ta izcedek imele? To, da ne stiskaš vem, če je več tega si daš blazinice. Zanima me ali ste si dajale kakšne obhladke, pazile pri temperatusri vode pri tuširanju ali niste počele nič posebnega?

Vem, da če si daješ hladne obhladke in nosiš tesen modrc potem lahko 'mleko' preneha, kar pa verjetno ni to ok [sm=zmeden.gif] oz. moj/naš namen.

Hope2 -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (8.5.2010 12:39:47)

Nobenih izcedkov nikoli v nosečnosti. Rodila v 38 tednu, polno dojila brez problema od prvega dne naprej

Zakaj sploh bi moral met kak izcedek?

AnciM -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (8.5.2010 13:04:39)

IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Vem, da če si daješ hladne obhladke in nosiš tesen modrc potem lahko 'mleko' preneha, kar pa verjetno ni to ok oz. moj/naš namen.

To velja šele potem ko dojiš. Pa še to ni tako kot da bi pritisnil na stikalo on/off. Češ, če se bom s premrzlo vodo stuširala pa ne bo mleka. Jaz nisem delala nič. Pižame so bile pač poflakane in sem jih bolj pogosto prala. Nosila sem pa bolj debele modrce, da se mi ne bi delali fleki po majici čez dan.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.5.2010 13:48:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

AnciM -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (8.5.2010 13:52:14)

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo
pri prvi imela ful izcedka iz prsi od polovice nosečnosti naprej, dojila dleno do 3mes, zdaj pa tu pa tam kej malega in upam da bo zdaj mleka dovolj.

Kot bi sebe brala. [sm=smiley1.gif] Drugega še vedno polno dojim. [sm=smiley1.gif] Izcedek ne pove nič, le da so hormoni začeli delovat.

K_a_t_i -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (8.5.2010 14:37:39)

Jaz ga do zdej nimam (39. teden).

Patty81 -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (9.5.2010 14:47:11)

Jaz ravno včeraj. Sem v 21. tednu.

*miska.mcc* -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (9.5.2010 14:49:34)

Ga ni bilo, dokler se ni rodil moj sonček. Takoj po porodu pa je bila rumena pikica

enako. edino,da sem  rodila otroka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]              

ribica. -> RE: kdaj izcedek iz dojk? (10.5.2010 10:57:31)

pri prvem otroku nisem imela nobenega izcedka, pa sem potem polno dojila, mleka za izvoz. S tem da prve tri dni dokler sva bile v bolnici, mleka še ni bilo in je bila ful lačna.

pri drugem otroku sem imela izcedek že prej in sem takoj po porodu že imela dovolj mleka za nasitit 4kilskega nenasitneža.

upam da bo sedaj v tretje tudi tako, ker imam že izcedke, rok pa julija.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>