SPOLOVILO PRI PUNČKAH (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


teja++ -> SPOLOVILO PRI PUNČKAH (19.12.2005 14:47:43)

Ojla!
Ali je pri punčkah, ko razpreš njeno spolovilo in vidiš vmes nekaj črno - sivo normalno? Kaj je sploh to? Prosim za odgovore!
lp




taška30 -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (19.12.2005 15:59:50)

????
Jaz nisem v sedmih mesecih opazila nič takega. A misliš tkivo, da je takšne barve al kaj?




Še ena T -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (19.12.2005 16:07:24)

Črno sivo? To pa prvič slišim. Da nisi preveč drgnila s kakšno grobo brisačko in je kaj oteklo?

Moram pa reči, da tudi mene glede spolovila marsikaj bega.

A se spolovilo sploh sme razpreti??? Da ga umiješ med sramnimi ustnicami? Eni pravijo obvezno, drugi nikakor ne... Kaj pa če gre vmes hladilna krema? Jaz jo mažem z eno bolj mastno gosto belo kremo, zato jo kar težko dobim vso stran.




taška30 -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (19.12.2005 16:19:39)

Ja, kako pa očistiš kakec ven, če ga ne razpreš? Mislim, ne da ga sedaj s prsti razpiraš (čeprav ne vem zakaj se to ne bi smelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), ampak z vatko ali robčkom pač potegneš vmes (pa potem malo razpreš, da pogledaš če je šel ves kakec ven), a ne?
Hladilno kremo pa jaz ne mažem po razporku (matr, kakšni izrazi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), ampak od presredka nazaj proti ritki in okoli - samo ga vedno mal tud noter zleze, pa kaj naj?!?




Katrin -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (19.12.2005 18:26:34)

Tudi jaz sem bila precej zbegana na začetku kako/ali umivati.... Pa mi je pediatrinja rekla: "Vi jo kar mirne duše umijte, saj sebe tudi, ne?"
To ne pomeni, da po vsakem previjanju razpiraš spolovolilo, ampak nežno jo je pa treba umiti, da odstraniš ostanke kreme in drekca.

LP [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Grascakinja -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (19.12.2005 18:34:50)

Teja++, tole ni normalno, čeprav si nekako ne predstavljam, kako naj bi to zgledalo. Torej najprej očisti spolovilo z vatko, tudi vmes (razpri nežno) in če je še take barve, pojdi nemudoma k pediatru.

Sicer pa je meni patronažna tudi pametovala, da sramnih ustnic nič ne razpirat - ampak kaj naj pustim vmes pokakano ali kaj? Saj bi še kako vnetje ali bolezen fasala, madona... Jaz jo pri vsakem previjanju z vatko nežno potegnem po spolovilu, pa rahlo razprem, če je še kaj umazano, da očistim. Neposredno med sramne ustnice pa ne nanašam kremice.




Lejči -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (20.12.2005 1:09:02)

tudi jaz kaj takega nisem opazila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...




inna -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (20.12.2005 6:27:36)

nam je bilo rečeno da lahko obrišeš kadar je noter pokakana ali če je notri prišla kremica. drugače pa ne zaradi možnosti okužb ...




Tiamo -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (20.12.2005 8:34:05)

Jaz mojo vedno umivam pri preoblačenju plenice, tako da s prsti razprem in ji nežno umijem...vedno umivaj proti ritki, nikoli navzgor.




teja++ -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (20.12.2005 8:41:43)

Ojla!

Saj tudi jaz raprem sramne ustnice in na rahlo očistim, v primeru da zaide kakec ali kremca.
Ne vem, če sem se prej najbolje izrazla črno-sivo? Ampak,če razprem sramne ustnice je tkivo nekako drugačno obarvano, eni pravijo da je to naravna zaščitni sloj, zdaj pa res ne vem. To ima drugače že od rojstva, tko da ni take panike.
Kako pa je pri vas, če svoji punčki  fajn raprete sramne ustnice, kaj se vidi? Neko tkivo - malo drugače obravno, ali kaj? Zdaj pa res več ne vem! Bom pa na naslednji posvetovalnici zagotovo vprašala zdravnico.
lp




jakaracman -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (21.12.2005 19:59:07)

Seveda , rahlo razpreš in umiješ- vedno proti ritki. Imajo pa tudi zaščitni sloj , ta je belkaste barve.




žiža -> RE: SPOLOVILO PRI PUNČKAH (22.12.2005 13:03:54)

Ja seveda je tkivo v spolovilu temnejše barve. Umivaj jo tako da bo čista. logično da ne boš pustila kakca v kakšni špranjici. Da jo pa ne vem kako "fajn razpiraš" sploh po ne potrebne, da bi gledala kako izgleda, se mi pa zdi čist nepotrebno. Spolovil se razvija in bo po mojem vedno temnejše. Pri rojstvu ga itak pregledajo in če bi bilo kaj narobe, bi te sigurno obvestili.
Jaz sem imela nedonošenko in je imela spolovil še precej slabo razvito, pa se je vse poštimalo.
Lepo nežno jo umivaj pa bo vse ok.




Stran: [1]