mazolčki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

amy26 -> mazolčki (18.12.2005 20:26:12)

Moj malček ima obraz in vrat poln mazolčkov, ali je možno da je alergičen na mleko Novalac dam mu en obrok na dan. Dvomim da je na hrano ki jo jaz jem, ker ne jem nič takega ki bi mu škodilo.
Poskusila sem mazati z Bepantenom in mandljevim oljem pa ne pomaga, nevem ali bi mu morala poskusiti dodajati drugo mleko. Pa če katera ve katera krema bi pomagala da to zmanjka.
lp 

Anonimen -> RE: mazolčki (18.12.2005 20:28:12)

Ne vem ,drugače so pa mozoljčki, ker vidim, da se nisi zatipkala, ampak da res ne veš, da niso mazolčki. Samo to, oprosti, sem morala siknit. Itak.

Anonimen -> RE: mazolčki (18.12.2005 20:36:46)

Ne skrbi, glede na starost tvojega otročka, in na to, da predvidevam, da ga dojiš (napisala si, da dobi le en obrok Novalac-a, ostalo je verjetno tvoje mleko), se njegovo telo le čisti tvojih hormonov. Skoraj vsi so mozoljasti v tem obdobju. Moj je bil ves pikčast dva-tri tedne, potem pa je bil spet maneken, zato ne skrbi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.12.2005 20:50:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: mazolčki (18.12.2005 21:03:56)

Ja, bognedaj. Čisto pri miru pustit. Dobro, da si omenila BAGI, sem ji to pozabila napisat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: mazolčki (18.12.2005 21:16:18)

amy tudi moj ima mozoljčke sicer samo malo na ličkih, vendar je to normalno. TO SE ČISTI KOŽA (to so zamašene lojnice). Večkrat na dan mu lahko očistiš kožo z vato in vodo (ali kamilice), vendar mislim, da dosti ne bo pomagalo. Pač gre 80% vseh dojenčkov skozi to fazo.Mleko pa ni nič krivo. 
Pa boljše z ničemer mazati,  da se lojnice še bolj ne zamašijo.

NinaŠ -> RE: mazolčki (19.12.2005 8:11:30)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] imamo iste težave. 

nana 27 -> RE: mazolčki (19.12.2005 8:31:42)

Amy, vse kar pišeš je normalno.Mi smo pikasti že en mesec (čez nekaj dni bo naš fantek star dva meseca). Na začetku je bil kar grahast in rdečkast od pikic (bilo je videti res grozno). Imel jih je tudi po čelu, ličkih in za ušeski. Baje se pri nekaterih hitro sčisti koža, pri drugih lahko traja celo dva do tri mesece.  Zdaj je veliko bolje in mu mažem s kremico za obraz od Bebivala, da ne bi imel presuhe kože, saj so se mu mozoljčki začeli sušiti. Zgleda, da mu koža malo zateguje, ker se ob prebujanju spraska tudi do krvi s svojimi krempeljčki, tako da nič panike. Mislim, da bomo spet na lepi kožici čez kakšnih štirinajst dni. Tudi jaz sem mislila, da je alergija, a ti bo že čas pokazal, da temu ni tako.

mujcek -> RE: mazolčki (19.12.2005 12:46:26)

tudi našima dvema se koža čisti in imata vsak dan več mozoljčkov; kot so napisale ostale je to čisto normalno! Meni je babica rekla, da obraza naj ne mažem z ničemer (ne s kremami, ne z mandljevim oljem), ker vse to maši pore in bo še več mozoljčkov. Svetovala pa mi je, da naj ju po obrazu umivam s kamilicami.
Jaz ne delam nič od tega, vsak večer ju skopam in v vodo dodam penatenov šampon in to je to!

nana 27 -> RE: mazolčki (19.12.2005 15:50:32)

ja saj, na začetku smo mi samo z mlačno vodo umivali in nič mazali. Zdaj pa ni več mozoljčkov, ampak posušene pikice in te pridno mažem, da ne zateguje koža, ki se počasi zdravi.

medvedek -> RE: mazolčki (19.12.2005 17:06:45)

Tudi pri moji pikici se na bradici in po ličkih pojavljajo posamezni mozolčki. Umivam jo tudi jaz samo z vodo in z ničemer ne mažen. Namažem jo le, ko greva ven na sprehod, tako kot mi je to rekla sestra, da se ji ne izsuši preveč koža in sicer kar z hladilnim mazilom, kot name je to rekla sestra v materinski šoli. Je mogoče to vzrok teh majcenih mozolčkov????

Hvala za odgovor in lep pozdrav

MAMI

Katrin -> RE: mazolčki (19.12.2005 18:53:19)

Kot so že napisale punce; dojenčkova kože se čisti, zato se nič sekirat. Normalno umivati, krema pa ne pomaga nobena. Mozoljčki bodo izginili sami od sebe.

LP [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]