KIRA -> RE: Ogoljufana v Tušu (18.12.2005 19:46:34)
|
pri nas v MS je to stalna praksa. častna beseda. delajo pa tako, da en jogurt vtipkajo ali skenirajo (to je primer, kot se je že meni tudi zgodilo), te vprašajo, kolk jih imaš, preštejejo in ugotovijo, da jih je 6. potem pa še 6 vtipkajo peš - ne prek skenera. tako da jih je na računu na kraju 7. in ker je seveda velika gužva, to sploh ne utegneš opazit preden si v avtu oz. doma. takih primerov je dosti tu okrog. to delajo praktično z vsem, česar je več komadov in se takoj ne vidi. ali pa recimo enkrat potegnejo 4 jogurte skoz, pol nekaj drugega, pe še en artikel, pol pa še 3 jogurte - vsakega posebaj, tako da na prvi pogled sploh ne opaziš, da jih je na računu 7, ne pa 6 - ker je toliko artiklov posebaj eden za drugim... na sumu pa imam 2 trgovki. ko ju bom spet zasačila pri tem, bom zahtevala poslovodjo. ampak sedaj že en čas nisem bila. seveda je možno, da tudi v drugih trgovinah tako delajo - do sedaj še nisem utegnila opazit kaj takega, možno je pa. lahko pa tudi, da so to osamljeni primeri oz. posamezne trgovke ki tako delajo. sem pa ponavadi tudi v gužvi in se mi mudi in skoz ne utegnem pazit, tako da je delček krivde tudi na moji strani (vse račune bi blo treba takoj na licu mesta pregledat, pa reklamirat, če kaj ne štima..).
|
|
|
|