bamby -> RE: Repa (22.12.2005 15:53:30)
|
Pri nas kuhamo repo kot joto-kislo zelje. Skuham 5 srednje debelih olupljenih na kose narezanih krompirjev v ne preveč slani vodi. Ko je kuhan, vodo odlijem v posebno posodo, krompir pa fino zmečkam. Počasi prilivam vodo od krompirja, pa ne preveč, da se preveč ne razredči. Dodam samo zavreto kislo repo (cca. pol kg). Zmiksam polovico fižola iz pločevinke (400 g) in mu dodam strok česna in to prilijem krompirju in repi, ostali fižol pa dodam v zrnju. Vse skupaj premešam, če je še pregosto še dodajam krompirjevo vodo. Potem pa dam to zavret, posebej pa stopim ocvirke na zabeli in to repo zabelim. Lahko se tudi namesto ocvirkov prepraži čebulo na olju. Poiskusimo, če je dovolj slano in samo dosolimo po okusu, nekateri imajo radi tudi malo popra. Tako repo sem jaz sinu malo pomiksala, da niso bili tako veliki kosi repe. Pa dober tek!
|
|
|
|