|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
10.2.2006 11:42:15   
NRMM
Uff pospravljanje to pa to user posted image . Čez dan se ne mučim kaj dost s pospravljanjem, zvečer pa, ko mala zaspi pospravim vsako sobo zase, no sej več kot eno uro časa ne porabim za to,mi niti ni, sesam 2-3x na teden, ob sobotah pa mi rata še za kaki prah pobrisat, cote speglat, ko je ati doma in se ukvarja z Marušo,če pa je že res hudo, pa pride dedi po malo in mi jo odpelje na sprehod,da imam čas.
Naša se tudi zamoti sama za kakšno uro po papici,potem pa tako zaaja. Najrajše leži v''igralnici'' opazuje obešene živalce,jih tolče, se z njimi pogovarja, se jim smeji, svašta v glavnem sploh,ko ji navijem sončka, da igra. Najbolj smešna je,ko zaspi, potem pa glavo nasloni ali na pikapolonco ali pa na volka, vsak dan je bolj zanimiva user posted image .

Zdaj pa bo dovolj za danes s pisanjem, lepo bodite, veliko sončka in dolge sprehode!

l.p.
Irena&Maruša

p.s.
V albumu je nekaj slik od naše babike.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 351
10.2.2006 12:03:35   
šnucika
NR.....tamala je prava lepotička....pa ful lepo igralnico ima!Jaz tudi iščem tako igralnico....pa nikjer ne najdem nič pametnega...

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 352
10.2.2006 12:21:02   
kofetek2010
Daaaaaaaan!

meni tud zanima barva oči user posted image  naša tamala ima ful modre, take lepe modre user posted image  jaz imam rjavo-zelene, ati modre, taveli fant ima temno rjave user posted image   meni bi bilo čist OK, da tamali ostanejo take modre, pa še ful dolge trpalnice ima user posted image
jaz jo hvalim, ona pa v mojem naročju sračka user posted image  

nič, grem jo previt, pa po mulca v šolo, potem pa nekam jest, saj mora bit mulc ob 3h na šahovskem turnirju in to do 8huser posted image , potem pa gremo v MB za čez vikend!

uživajte!

aja, Živa vse najnaj za 2.meseca! user posted image

< Sporočilo je popravil jana73 -- 10.2.2006 12:28:59 >

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 353
10.2.2006 13:23:02   
arielca
No, pa sem se spomnila, da sem nekaj pozabila user posted image . Naša ima temno modre učke (točno take kot jaz) in temne laske (točno take kot oči) in upam, da bo tako tudi ostalo. Sicer se jim pa baje v prvem mesecu oči obarvajo na 'pravo' barvo. Vsaj tako mi je povedala kolegica. Je pa to laično mnenje, tko da ne bo katera za mano skakala, če se user posted image  barva oči še kaj spremeni user posted image user posted image user posted image .

NR, tamala je res pravi cuker, sicer so pa vsi decembrčki krasni dojenčki user posted image .

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 354
10.2.2006 14:05:37   
šnucika
Naša mala ima temno sivo modre očke.Jaz imam svetlo rjave,ati pa zelo temne rjave.
Kolikor vem,se gen za barvo oči prenese po materini strani....torej je možno,da ima otrokuser posted image eno od barv,ki prevladuje pri mamini družini in njenih prednikih.Upam,da se bo našla katera,ki se tega malo bolj spomni iz srednješolske biologije.....
Se pa barva spreminja vse do prvega leta otroka.Od znanke tamali je imel nebesno modre očke in pri 10 mesecih so se začele spreminjati v čokoladno rjave.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 355
10.2.2006 14:56:24   
šnucika
Ker mi ni dalo miru...sem šla malo brskat in našla tole o barvi oči :

"Barvo oči pri vsakem človeku določa par dveh genov. Obstaja gen za modre oči, ki je recesiven (R), in gen za rjave oči, ki je dominanten (D). Če ima nekdo tako gen za modro barvo kot tudi gen za rjavo barvo (DR), potem bo prevladal gen za rjavo barvo in oči bodo rjave. Če ima nek človek oba gena za modro barvo (RR), potem bo modrook, če dva za rjavo (DD) pa jasno tudi rjavook. Potomci od vsakega starša naključno podedujejo po en gen. Značilnost recesivnih genov je, da se lahko dedujejo iz roda v rod, ne da bi vedeli zanje, dokler se nekoč ne skombinirajo z ustreznim partnerjevim recesivnim genom in določena lastnost spet pride do izraza. 
Primer št. 1: Moj dečko ima rjave oči, natančneje čokoladno rjave. :) Recimo, da imam rjave oči tudi jaz in da bi midva imela otroke. :)) Če imava v svojih kromosomih oba tudi recesivni gen za modre oči (DR), potem je čisto možno, da bi kateri od najinih otrok podedoval prav kombinacijo dveh recesivnih genov (RR). Tako bi nasledil modre oči najinih prednikov. Teoretično gledano bi lahko imela modre oči četrtina najinih otrok, vsak drugi pa bi bil kljub rjavim očem tudi prenašalec gena za modre oči (DR + DR ® DD, DR, DR, RR). 
Primer št. 2: Recimo, da bi se T. s svojimi kot spominčice modrimi očmi čez ene deset let poročila z Bradom Pittom, ki ima, kot ste gotovo že opazili, tudi modre očke. No, otroci iz te zakonske zveze bi bili gotovo vsi modrooki (RR + RR ® RR, RR, RR, RR). Kot že rečeno, dva modrooka človeka v svojem naboru genov nimata dominantnega gena za rjave oči. Ta lastnost se potemtakem nima od kje podedovati, zato ne moreta imeti rjavookega otroka. Razen v izjemno redkih primerih, ki skorajda niso vredni omembe. Tudi narava se včasih zmoti...  "

Prišla sem do ugotovitve,da ima naša mala miška lahko modre oči,saj imam jaz po očetovi strani vse  z modrimi....user posted image
No,bomo videli,saj ima komaj dva meseca.

< Sporočilo je popravil šnucika -- 10.2.2006 15:01:55 >

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 356
10.2.2006 15:21:05   
Kofi
Madonca!! Naša mala je tko sitna, ko šus!!! Neče in neče zaspat! Že 2 uri se trudim. Pa gleda me ko čuk. Očke ima že rdeče, veke debele in se sili gledat. Da ne bi kej zamudila slučajno! Pa na zizi bi bla non stop. Duda ji še vedno ne paše. Zaspala je že najmanj 10x samo kaj ko jo nekaj strese, da jo vrže skor v luft in pol spet gleda!user posted image

Kaj čem..še bom vztrajala naprej user posted image  čeprav nič ne pomaga!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 357
10.2.2006 16:19:04   
kofetek2010
user posted image user posted image user posted image  šnucika!

si pa nardila celo ekspertizo user posted image

no, torej le obstaja možnost, da bo naša imela modre oči user posted image  in bo naš ati le prišel na svoj račun - končno en njegov otrok z modrimi očmi user posted image  (ostali 3 so rjavooki) user posted image  - Eline modre očke so v albumu! user posted image

naša tamala tud nič ne spi, če smo doma, zato gledam na to, da vsaj 1x na dan grem kam z njo, da se konkretno naspi (3 do 4 ure), kr doma ima več krajših seans tja do 15 minut in je iz ure v uro bolj tečna, kar se pozna tudi zvečer in jo je potrebno po 5x dajat spat user posted image

uživajte!

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 358
10.2.2006 20:52:50   
BlankaT
Večer!

No pa mi je uspelo priti do računalnika user posted image . Ta veči je odšel z mamo in dedijem, Maja spi, user posted image  pa je na poti domov.

Sedaj pa čestitke, sicer z majhno zamudo, ampak iz user posted image  BRINI, ELI, PAJACKU, SARI, ŽIVI in ROBERTU  za 2 meseca user posted image user posted image user posted image .
Maja pa vsem pošilja en velik cmok, še posebno fantoma user posted image .

Mi zaspimo okoli 20 zvečer in spimo do 2-3 nato pa še do 6-7 in včasih še potegne tam do 9-10. Torej imamo nočnega spanca dovolj. Čez dan pa dopoldan spi po 1 uro, popoldan pa po 45 minut. Še vedno se samo dojimo. Čaja pa spije tam okoli 1-1,5 dcl na dan. Kadar pa se odparavimo na sprehod ali po nakupih, pa prespi cel sprehod user posted image user posted image .

Maja se barva oči trenutno še full spreminja. Včasih ima modre, rjavozelenomodre, rjavozelene, tako, da še kr čakamo. Trepalnice pa ima tako dolge, da ne bo rabla špirale user posted image user posted image user posted image

Kar pa se hranjenja tiče pa tudi mi ogromno bruhamo, pri nas je to že od vsega začetka. Tako, da ovčka meni je pediater rekel, da se ne rabim obremenjevati s tem, dokler mala lepo napreduje v teži in rasti. Jaz se sigurno dvakrat na dan preoblečem, njo pa tudi včasih po 4x user posted image .Upam, da se bo to kmalu umirilo.

No drugi teden pa bove sami kraljevali doma. Ati bo odšel v slušbo, bratec pa gre za 4 dni na zimovanje. Tako, da bova imeli veliko časa za potepanje user posted image user posted image . Štajerke se lahko zmenimo za kakšno user posted image .

NR tvoja mala pa je pravi cukrček.

Lp, Blanka in Maja.

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 359
10.2.2006 21:05:46   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: šnucika

Jaz tudi iščem tako igralnico....pa nikjer ne najdem nič pametnega...

Mi smo jo nabavili v baby centru,še znižana je bila.

Kar pa se oči tiče, pa bo imela Maruša najbrž po atiju-modre, jaz imam sivozelene, mogoče bo pa le po mami user posted image , dober da nima rjavih, ker bi bilo sumljivo user posted image , kajti prstov še zdaj ne vemo čigave ima user posted image .

Lep večer še naprej!

Blanka reči kdaj ti paše, pa bi se res lahko dobile na kakšnem kofetu.

Irena&Maruša

< Sporočilo je popravil NR -- 10.2.2006 21:07:42 >

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 360
10.2.2006 22:44:44   
ac
Evo, mala spi, ati je na treningu, mami pa spet mal na internetu... Je pa zadnje večere Sara prav sitna. Tudi ko je sita in previta kar nekaj joka (tak, drugačen jok kot ponavadi) in potem navijemo muziko in z njo plešemo, pa ji prepevamo, dokler ne zaspi. Dvomim, da bi se krči pojavili komaj zdaj. Tako, da mogoče je mal razvajenauser posted image
Učke ima sivo-modro-rjave, laske pa po vrhu glave kot svetel puh (so ji odpadli), na spodnjem delu pa svetle, malo daljše, tako da zgleda kot stari roker (na pol plešast). Upam, da bo po atiju - modri učki in skravžani, blond lasje. Jaz sem povprečna rjavooka rjavolaska.

Pospravljanje - ko smo imeli skoraj vsak dan obiske, sem kar redno pospravljala in sesala, sedaj pa po potrebi. Oz. bi bilo treba sesat vsak dan, ker imamo 2 ptička, ki sta večinoma spuščena in se po tleh nabere precej perja. Tako da, ko se bo mala začela plaziti, bo treba verjetno bolj poskrbeti za čistočo.

Zdej si grem pa spet mleko stisnit v flaško, da bom jutri ponovno probala s stekleničko (zadnjič ni uspelouser posted image ).

Lepo se imejte čez vikend!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 361
10.2.2006 23:09:45   
Pajaca
Evo pri nas je končno mir.... sam ne za dolgo, okol polnoči tamali je, tko da bo to kmalu. Zdaj hodi že en teden spat ob 8.... ko bi vsaj to ostalo, da se pol sam še s smrklo ukvarjam.... sam kaj ko noče spat........ to uspavanje me najbolj zmatra.... ma lahko cel dan okol skačem, sam tisto večerno uspavanje mi je pa muka.....

Naš fant ima blond laske in pa temno sivo modre učke. Kot se spomnim so tamali zelo hitro ratale učke prave barve... ima zeleno rjave oči, se ji spreminjajo glede na razpoloženje, včasih so zelene, včasih rjave.... in ja res to je po meni imava obe s sestro pisane oči. Pajacku naj kar ostanejo take sivo modre učke, so prav luštne.

Sem se prej smejala sama pri sebi. Ve vse počasi šaltate iz plenic št 2 na 3 (ok pamperske majo tako številko). Mi bomo pa počasi prešaltal že na 4.... ha ha kok mi je smešno, da mamo tok velzga fanta. Sam smo nehal kupovat pamperske, je bil karnaprej moker (tamala ni bila nikoli tko zlo) pa smo kupil huggieske pa za enkrat več prenesejo, pa še cenejše so.....

Lahko nočko

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 362
11.2.2006 10:18:42   
šnucika
Dober dan!user posted image
Danes je bila naša punca spet pridna ponoči...spali smo do 3,ko se je v spanju tako posračkala,da sem jo morala jaz zbuditi s preoblačenjem...potem pa smo podaljšali do 7h...podojili in še malo dremali do 9h.user posted image

In mamiceuser posted image ...kako ste ve?.......pregledi pri G že mimo...vse O.K.?
Jaz ga imam naslednji petek...sicer pa je vse super...šivov sploh ne čutim,kot,da jih ni nikoli bilo....kile so odletele in še letijo,tako,da sem že v vseh starih hlačah.Očitno res dojenje dela svoje!user posted image
Za kakšne kontracepcije ste se odločile...jaz še zdaj ne vem....user posted image
Ima katera izkušnje z navadnim IU vložkom-spiralo?Za mireno nisem preveč prepričana zaradi hormonov na njej.....enim kar malo težav povzročajo...

Lep sobotni pozdravčekuser posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 363
11.2.2006 11:01:43   
NRMM
Dober dan še iz moje strani.

Imam malo časa, dokler se Maruša ne zbudi,da dobi flaško in ga šibamo po nakupih in ven ker je prekrasno vreme user posted image . Bomo šli verjetno pod Pohorje gledat smučarje, midva z dedcom pa na kavico zunaj na sončku. Jutri gremo na en daljši izlet user posted image , ati (pa jaz tudi, bova menjavala pri Maruši user posted image ) gre smučat na Kope, kjer počitnikuje moj brat z družino,pa da vidimo,če bo rada potovala user posted image .

Noč je bila standardna, pa čeprav je šla spat eno uro bolj pozno, ker smo tako dolgo lutali naokoli. Ponoči jo je hranil ati user posted image , tako da sem prespala celo noč in sem bolj ubita kot prejšnje dneve user posted image .

Jaz imam pregled v ponedeljek, šive malenkost čutim, drugače pa je b.p.,pa da vidimo, kaj bo rekel g. Glede zaščite sem mislila na mireno, ampak je naš hišni svet user posted image  odločil, da bomo imeli še kar enega user posted image , tako da se zaščita zamakne.

Malecka že spušča glasove za lakoto, bo treba it.

Lep vikend vam želim in veliko sončka.

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 364
11.2.2006 12:54:16   
tinkamiška
Hojla!

Mi so pa že iz sprehoda, smo šli skupaj z atijem se malo v mesto frajarišituser posted image , je ati ponosno voziček vozil, Iza pa je celo pot spančkalauser posted image

Noč je bila tudi pri nas standardna, sva jo pa dala prvič spat naprej v spalnico in vklopila varuško, midva sva pa še malo otvoritev olimpiade gledala... Najprej vedno spi 4 ure v kosu, potem pa tri ure, se je pa sedaj, ko se prej zdani začela malo prej zbujat in nikakor ne moremo potegnit do 9ihuser posted image

Je pa fino, ker že spušča glasove in ma tak luškan glasekuser posted image user posted image user posted image , pa ko se smeji, ga tudi že spusti včasih zraven in pujska zna tudi oponašatuser posted image user posted image user posted image

Šnucika kakšno ekspertizo si nardila glede učkuser posted image , kaj pa zelene, pišeš samo o modrih in rjavih. Pri nas ima ati rjave, jst pa zelene, no sej al bo eno al pa drugouser posted image

Jst sem že imela pregled pri G in je vse vredu, baje se je vse lepo zarastlo in šlo nazaj v stanje kot pred porodom. Mene včasih malo pocuka tam, kjer so bili šivi ampak ni hudo. Mi tudi ne bomo imeli nobene zaščite, ker tudi še planiramo enega pikca... mi pa po pravici povedano zdej ni kej preveč do sexa, ker sem kr precej utrujena, poleg tega mi pa sploh ni jasno kdaj bi bil čas za to, razen tam okoli 23ete zvečer, ko pa samo padeva doluser posted image

Zdej grem pa kuhat kosilo in se kasneje še kaj oglasimuser posted image

Ja, pejte uživat na sončka, ker je res fino, pri nas sicer malo nagaja severni veter, ampak je treba sonček izkoristituser posted image

Fino se mejte!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 365
11.2.2006 23:25:27   
Anonimen
Dobro jutro. user posted image user posted image user posted image
Naš Robi je pa modrook, ampak ne vem, ali je to zato, ker imajo pač vsi dojenčki modre oči, ali pa bo imel take po meni. Kamikaza je pa rjavook... bomo videli.
Robi pri smejanju že izpusti zvok "ge" in samo čakam, kdaj se bo začel na ves glas režat. Po mojem bomo mi takrat dol popadali od smeha. user posted image user posted image user posted image  Glasno se pritožuje, kadar ima polno pleničko, tako, da nam za previjanje sploh ni treba gledati na uro, ker nas sam opozori.
Prehlajen je na srečo vedno manj, tako, da upam, da bom lahko tudi jaz kmalu začela testirati voziček in svoje vozniške ne-sposobnosti. user posted image user posted image user posted image
Pregled pri G sem imela že skoraj pred enim mesecem (vse b.p.) in sem se po krajšem pregovarjanju odločila za KT Stediril M. Pridno jih papcam, ostalo ( user posted image  ) mora pa Kamikaza naredit... user posted image user posted image user posted image
Naslednjo štručko bomo imeli pa šele takrat, ko bomo imeli svoje stanovanje. In nič prej. Pri nas ni bilo zato nobenega sestanka hišnega sveta. user posted image user posted image user posted image  Je Kerensa tako rekla, pa pika.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 11.2.2006 23:26:03 >

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 366
12.2.2006 8:15:55   
cuma
Dobro jutro!
Nekaj časa se že nisem oglasila, pa sem imela kar precej za prebrat!user posted image
Da malo poročam:
Mi smo dobro, spimo že 14dni celo noč - Ema gre spat med 21 in 23 in spi do 6 ali 8ih zjutraj. Potem se naje in spi še 2 do 3 ure. Hranim jo na 3 ure (joško in flaško) in bedi popoldan in zvečer (vmes kdaj zakinka za 1 urco). Pije tudi čaj (50 - 100ml na dan), ko jo napenja. Lepo raste in se redi (5600g). Joka najpogosteje med 19 in 22 - zaradi prebave ali utrujenosti??
Laske ima vedno svetlejše in oči tudi. Počasi se rešujemo temenc.
Smeje se že naglas in tudi pogovarja se z igračkami. Prejšnji teden je prvič zagrabila sama igračko in z njo mahala. user posted image
Ful je smešna, ko ji uspe zadeti ropotuljico s pestjo in se začudi in zasmeje user posted image !
Polaganja na bok je pri nas konec oziroma se Ema po petih minutah obrne na hrbet in pol spi nekaj časa z glavo v eno smer in potem jo obrne v drugo...skratka, toliko mrda, da ji majčka ven zleze iz hlač user posted image .
Zelo rada se vozi z avtom in sploh se rada potepauser posted image ! V avtu malo spi, malo pa gleda in proučuje....je prav smešna, ko se zabuli v ročko nad vrati in jo gleda, kot bi jo želela z očmi zagrabituser posted image .
Pri 10ih tednih se mi zdi, da se že res veliko odziva in pogovarja. Največkrat je to AAAAA ali GEEEE, pa tudi vriskat že zna, ko zjutraj zagleda mamicouser posted image in tatijauser posted image !
Toliko zaenkrat,
Ema čestita vsem, ki so že dopolnili 2 mesecauser posted image in tistim, ki še bojo! Ona je pa najstarejša decemberka in že šiba proti tretjemu mesecu user posted image !
Lepo nedeljo vsem!

Cuma&Ema

P.S.
tudi Ema ima nove slikice!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 367
12.2.2006 9:48:36   
XXYY
Dobro sončno jutro vsem deceberkam!

Po dolgem času se vam malo oglašam tukaj. Kako ste kaj?
Mi smo vredu. Mala je spala celo noč, od pol 10 zvečer pa do pol 7 zjutraj. Potem je spala še kakšno urco, zdaj pa spet spi.
Včeraj ji nisem dala nič teh AD3 kapljic in moram rečt, da je bila prav dobre volje. Tako, da so jo te user posted image AD3 kapljice povzročale hude krče. In sem si rekla, da ji ne bom dajala 1 teden, da vidim ali je to to. Pa očitno je to to.

Tudi naša že neke glasove spušča, samo ne full, ampak nekaj pa že. Da bi pa kakšno stvar prijela v rokce, to pa še ne drži dobro. Jo kar hitro spusati. Je pa najmlajša decemberka tukaj, saj ima komaj 6 tednov (včeraj). Madonca je hitro minilo teh 6 tednov od rojstva, pa glih tako se spomnim poroda, kot da bi včeraj rodila. Ja, ja kmalu bomo šli na "šiht". A ne! Takrat se bomo pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ker bom delala glih na Larin 1 rojstni dan (31.12.) = user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Do takrat, ko bomo začeli delati, se bomo pa lepo imeli doma.

Nč, lepo se imejte in bodite pridni. Se še slišimo in beremo.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 368
12.2.2006 11:06:56   
Taja Nagaja
Joj, ste bile pridneuser posted image . Komaj najdem čas, da preberem kako ste, ko pa hočem kaj napisati se pa našauser posted image začne pritoževati in jo  moram nahranit ali pa zabavat.

Naša ima modre učke, tako kot njen tatkouser posted image , jaz imam sivo- zelene- modre (odvisno od vremena in počutja), tako da ne vem kakšne bo imela. Trepalnice ima tudi naša dolge, najbrž po meni (moram pazit, ker se mi v športnih očalih zatikajouser posted image ). Mozolčkov smo se rešli, sedaj  pa se ji še koža lupi. user posted image V četrtek imamo ponovni pregled pri pediatrinji. Me  prav zanima kaj bo rekla glede kože, saj komaj čakam, da bo imela naša Bina lepo gledko kožo. Sem imela zopet naval mleka, tako da se sedaj dojiva en obrok ena ziza, nekje na tri ure. Ima pa zvečer  ene krčke in je taka tečka, da jo komaj umirimo.user posted image

Sem razmišljala, da bi šla z njo na tečaj masaže.  Ji ful paše, ko se božava in masiravauser posted image .  A bi šla še kera?

Drugače pa smo vsak dan na sprehodu. Malo imam kar v vreči, ki je podobna slingu, in not kar prede, za voziček pa je še preveč snega, po cesti pa se mi ne da sprehajat. Moram pa vrečo pohvalit, saj  nam uspe, da se naša user posted image umiri, tudi če jo nosi kdo drug in grem lahko v trgovinouser posted image vsaj za eno urco. Tatko pa jo nosi v slingu, ker mu je vreča premajhna.

Vsem decembrčkom pa vse naj naj za drugi mesecuser posted image user posted image user posted image . Vsi pridno rastejo in se lepo razvijajo.

Naša user posted image se tudi že lepo oglaša, pogruntala je, da lahko da prst v usta, kar pa jo odvajamo. Zna narediti tudi tako  užaljen fris, kot da so jo vsi zapustiliuser posted image , drugače pa se veliko smeje in opazuje okolico.  Zelo  rada  posluša glasove okoli sebe, predvsem moškeuser posted image user posted image user posted image .

Včeraj je bila sitkana, sem jo dala v ležalnik in ji dala CD z uspavankami, in nam je uspelouser posted image . Zaspala je je v dobri minuti. user posted image user posted image user posted image
A imajo vaši kakšenuser posted image poseben glasbeni okus?

Lep preostanek vikenda

P.S. Sem pa vesela, da nismo edini, ki kmalu načrtujemo še enegauser posted image . Me prav zanima, kdaj bodo naši decembrčki dobili bratce ali sestrice.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 369
12.2.2006 13:04:35   
arielca
Ojla,

Pri nas je vse OK, čeprav je bila včeraj zvečer mala prava tečka. Očitno je bila ful utrujena in je sitnarila, dokler ni zaspala. Spi ponavadi od 23. do 6., potem mora papcati in potem potegne do 9. ali 10., kar je mamici in očiju zelo všeč user posted image .

Zdaj malčica že par dni daje rokico v usta in jo veselo gloda, pa sploh ni lačna. Poskušamo jo odvadit in ji dajat dudo, ampak kmalu je spet rokica v ustih. Ali ima še kakšna take probleme user posted image ?

Sicer se pa naša user posted image  veliko smeji (tudi naglas), klepeta in čveka pa s svojimi igračkami in z vsakim, ki ima čas zanjo (ima pa raje moške user posted image ). Meni je tako posrečena, ko se ful matra, da spusti kakšen glas user posted image user posted image user posted image .

Pregled pri G je za mano; z mano je vse OK. Pri nas bomo zagotovo imeli še kakšno štručko, ampak bomo kakšno leto ali dve počakali. Imam sodelavko, ki ima med obema otročkoma leto in dva meseca razlike in se mi ful smili, ker je res obremenjena. Večji je začel hoditi, ampak je še precej nestabilen, mali pa potrebuje vso pozornost (saj same vemo, kakšni so naši user posted image ), tako da pravi, da pogosto ne ve, kje ima glavo user posted image .

Zdajle me čaka še malo cunjic za oprat, kosilo moram do konca skuhat, potem pa pride oči iz službe in gremo na sončka. Vmes bo Brina še lačna, tako da mi res ni dolgčas.

Ker sem zdaj malo zabušavala s svojim oglašanjem, moram malo popraviti vtis... Čestitam vsem user posted image , ki so praznovali 2 meseca user posted image , Brina pa vsem pošilja lubčka!

Uživajte!!!!

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 370
12.2.2006 23:31:38   
Pajaca
hojla!!!

pa smo preživeli lepo nedeljo, po enem tednu smo šli na sprehod in smo bili prec boljše volje.... na srečo gre tavelka jutri v vrtec, da bo doma malo miru. Prehlad sicer še ni čisto minil, a smo že dosti boljši... jupi!!!

Pregled pri g sem imela že 14 dni nazaj, a pri meni je itak bilo že takoj ok. 14 dni po porodu je prenehala čišča (pa še to je bila čist švoh), šivov ni bilo, za mano je že prva M.... tko da ni panike. Zdaj sam čakam, da neham dojit, da začnem jest tabletke...... Glede novih dojenčkov.... ha ha pri nas smo z njimi zaključili, dva sta čisto zadosti. Konc debate. Hišnega sveta ni bilo! Jaz sem mojmu rekla 3 leta nazaj, da dve nosečnosti, on naj pa naredi kar pač želi imeti...... očitno sta mu punčka in fantek dosti, drgač bi kakšne dvojčke naredu.

Kar se tiče tehle D3 al kaj so kaplic, pa je pri nas tako, da smo jih dal 2 dni, pol pa pozabil na njih in se spomnem nanje ko tamal spi... ha ha pa jih pač ne dajem. Sicer pa zakaj so sploh???? Men je mal mem, da otroke že tko majhne s kar enim čudom filamo.... sej nas niso nič filal, pa smo čist ok.... tko da ko jih šlivi. Drgač je pa res, da povzročajo krčke in moj jih še kakšen mesec ne bo jemal, po 3 mesecih pa kao naj ne bi imeli več krčkov.

A se vaši že kaj slinijo??? Pajacku je sedaj začela slina tečt, tko da še mal pa jo bo znal požirat in bo lahko papal... jupi. Saj ne vem kako boste ve, a jaz sem zelo neubogljiv otrok in nameravam pri 4m uvajat gosto hrano.

no pa lepo pančajte

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 371
13.2.2006 9:21:56   
Yasminka
Mi smo bili prejšnji teden na ultrazvoku srčka pri kardiologu. Čeprav smo bili sprva naročeni šele v začetku marca, smo zelooo lepo prosili če nas lahko prej vzamejo. Že tako se nama je mešalo od skrbi in ne vem kako bi počakala še 3tedne.
Je pa nekaj najlepšega ko zdravnik reče: Vaš otrok je popolnoma zdrav. Kamen se nama je odvalil od srca
Hvala za vaše lepe misli in podporo. Sem vas brala, samo pisat pa nisem mogla....
En velik šopek user posted image user posted image user posted image za mamice in poljubčke vašim malčkom vam pošiljata Yasminka in Ema

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 372
13.2.2006 9:43:07   
NRMM
YASMINKA user posted image user posted image user posted image Za zdravega otročička,pa se je le vse lepo izteklo user posted image user posted image .

Moja mami je bila na enakem, ko sem se jaz rodila, vendar ni bilo teh najlepših besed,ki sta jih vidve doživeli. Imela sem srčno napako in sicer mi ena izmed zaklopk ni delala ok. Vsako leto v Lj na pedijatrijo, večkrat tudi v Ce in Sl.Gradec in vedno je bilo stanje enako,sledila je celo operacija, vendar je moja dva nista odobrila, po pogovoru z kardiologom iz Nemčije. Predlagal je, da počakamo do pubertete. In res, s puberteto se je tudi zaklopka pozdravila in sedaj sem brez prirojene napake (očitn me je puberteta močno razganjala user posted image ). Bi pa to naj bilo dedno in pri meni prvič, da se je ozdravilo (star ata in sedaj ati imata enako). Me je pa skoraj vzelo, ko sem morala lani novembra v bolnico, ker je bilo z srčkom user posted image nekaj narobe. Pripravila sem se na najhujše in,ko se je rodila in šla na pregled h kardiologu sem se tresla od straha in hvala nekomu se je izteklo vse ok user posted image .

Včerajšni prvi izlet je uspel maximalno dobro user posted image , bo potrebno še it. Mala je uživala zelo. Več kot tri ure je ajala na sončku v vozičku, kajti bilo je prelepo vreme na smučišču. Stric jo je večinoma pazil, tako da sem se nasmučala user posted image user posted image ,pasalo po dolgem času. Tudi v avtu je spala tja in nazaj, bila je res neverjetno pridna.

Danes nič ne kaže na sonček, mogoče pa se še prikaže. Mala mi zaspala po polovičnem obroku user posted image ,upam,da se kmalu zbudi, da jo nahranim do konca in greva k babici in dediju, ki jo bosta danes čuvala, ko grem h ginekologu. Dojiva se ne več user posted image ,se je vedno hudo hudo jokala,ko sem ji ponudila ziz, tako, da jo ne mantram še s tem,mleka pa je tako in tako zelo malo, si ne rabim niti črpat več.

Lepo bodite, se tipkamo kaj!

Pozdravček in user posted image  vsem otročekom!

Irena&Maruša

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 373
13.2.2006 10:04:03   
mml
Živjo,

kako ste? Midve sva po enem tednu dopustovanja spet poslali user posted image v službo, tako da bo spet vse po starem. Tale teden je bil tudi zame dopust, prav pozna se, če je še kdo s tabo, pa ne mislim toliko fizično kot psihično user posted image .
Kar se Mance tiče je vse OK, jutri imava spet posvetovalnico, me zanima koliko se je zredila. Danes je stara dva mesecauser posted image . Kar so oči tiče...so trenutno temno modre (moje so zelenorjave-odvisno od razpoloženja, vremena, svetlobe, user posted image ima pa modrozelene) tako da mislim, da ne bodo ostale tako temno modre. Prvi puhasti laski so po večini že odpadli, ima jih samo še na zatilju in je kot so bili včasih nemški nogometaši user posted image . Novi lasi že pridno rastejo in so zaenkrat precej temni. Še vedno jo precej napenja user posted image , predvsem popoldan in zvečer in seveda po nočnem dojenju. Doji se še enkrat na noč, večinoma med 2.30 in 3.30 in potem spi do 7 - 8 in potem če je sreča user posted image še eno rundo. Potem sledi še igranje in zabava v postelji, ker je zjutraj res zabavna, gruli in se čudi ter se smeje na vsa usta. Pest je tudi pri nas precej popularna, predvsem ko jo črviči, občasno zaide v usta tudi kakšen prst, duda je pa še vedno čist mim, tako da je niti ne poskušam več. Slina teče v potokih, tako da je včasih povsem premočena user posted image .V soboto je končno dobila "telovadnico" in z veseljem uživa in brca v njej. Zdrži tudi celo uro in se pretepa z živalcami user posted image . Res super stvarca.

Tinkamiška user posted image  vse najboljše za RD.
Sem se v sredo sprehajala v Celju ob Savinji in sem se spomnila nate.

Sicer pa da se še malo pohvalim...v petek sem bila na fitnesu user posted image in je prav pasalo, upam, da mi bo uspelo hodit 2-3x tedensko.

No to je to...spet na dolgo in široko user posted image

Zdej grem pa zabavat Manco, ki se že nekaj oglaša

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 374
13.2.2006 10:17:04   
kofetek2010
Daaaaaaan!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sonček je .... user posted image  jupi!

bova šli nekam na sonček na kavico, potem pa po mulca v šolo user posted image  joj pa avto bi morala peljat v pralnico, je tolk vsran, da se sploh ne vidi kakšne barve je user posted image  danes je tapravi dan tud za to user posted image
upam, da bo vsak dan topleje in da bo končno konec te glupe zime user posted image  

drugače pri nas nič novega user posted image  

hišni svet ni zasedal user posted image  smo naredili kar smo mislili, že sedaj so leta tu, kaj bi šele bilo čez 2 leti (tolk moram najmanj počakat zaradi CR) user posted image  za Elo bom itak jaz morala v šolo hodit na govorilne in roditeljske, ker če bo šel njen ati bodo mislili, da je prišel njen dedek user posted image user posted image user posted image  

Oleovit D3 kapljice imam kar na previjalni, tako da ni izgovora, da pozabim user posted image  

arielca - naša tud roko gloda user posted image  in cmoka zraven

Yasminka - no vidiš, da se je vse dobro izteklo!

NR - ful sem ti fauš, tak da veš! mogoče se bom že upala marca smučat, ko gremo na smučarijo...mal cvikam zaradi CR... kaj če padem in se mi trebuh odpre na pol user posted image  

nič, grem se oblečt in tamalo nahranit - sonček čaka! user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vnetje oči (konjunktivitis) pri otroku
Vnetje oči je pri otroku lahko dokaj pogost pojav. Kadar se pojavi v vrtcu ali šoli, se po navadi prenaša iz otroka na o...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......