|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vse zavrača
17.12.2005 11:29:15   
CIPRESA
No pred enim dobrim tednom smo bili stari 4 mesece in takrat sem začela pri našem Žigu uvajati gosto hrano. Najprej smo začeli z jabolčkom zmešanim z banano in sem vstrajal  s tem en teden....kaj je bilo??? Vse je spljuval ven pa sem vsak dan mislila jutri bo boljše pa nič in nič še vedno se mu dviguje in gre na bruhanje. Pa sem danes probala z spasirano kuhano zelenjavico (korenček+cvetača) pa isto, kar drugega da v usta se mu začne dvigovat in mu gre na bruhanje ter tuli po mleku.

Drugače ga nebi toliko silila s tem mi je vseeno če začne kak mesec kasneje ampak naš mišelinko ima že sedaj 9KG in 70cm, ja za svoje mesece je kar zelo nabildan povsod in sem (tudi po mnenju pediatrinje) mu zato začela dodajati malo sadja in zelenjave ker tole adaptirano mleko veste da ga nimajo nikoli dovolj in zraven se mi zdi da je tko kot pri nas če bi se basali s čokolado.

No  kako ste ve to reševale??? Ali je bilo pri vas tudi težko preiti na kaj drugega??? Tiste riževe kašice kupljene pa se mi zdi da so še hujše ko mleko še bolj napihujejo. Ali še kaj takega obstaja da mu lahko ponudim???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vse zavrača
17.12.2005 11:42:24   
April
Mislim, da kaj dosti ne moreš storiti. Pri nas je bilo podobno, s to razliko, da sem jaz začela z uvajanjem pri šestih mesecih. Pa pač ni šlo, tako da sem počakala še en mesec. Pri sedmih je za silo začel jesti par žličk. Zdaj  bo kmalu osem in je kot piščanček. Vse kaže na to, da mu rastejo gornje enke. Že tri dni ne spravi vase več kot tri žličke 2krat na dan.
Se ne sekiram kaj dosti, je še dojen.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2005 11:42:35   
Minki
na hitrco, k nimam cajta...

probaj najprej s sokci

BTW: mi smo začeli uvajati pri 6m pa je najprej kazalo ful dobr, zdej pa  nič nočeuser posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2005 11:46:40   
ZARA
Jst nisem imela nobenih problemov glede uvajanja goste hrane....samo svetovala bi ti da še malo počakaj, mogoče pa še ni pripravljen, saj je v bistvu še majhen....sama sem isto začela pri dobrih 4 mesecih in mi je danes žal...to so mi svetovali drugi, da naj bo se kao boljše redila, pa se ni, šlo je samo na slabše...

Na začetku sem ji dajala banano, jabolko, cvetačo, korenje, bučke, brokoli, vsega se sploh ne spomnem...
Torej naj se ti ne mudi, CIPRESA draga... Kolk ti pa popije na dan mleka??

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2005 11:56:12   
Listka
Na začetku je uvajanje goste hrane praviloma spoznavanje novih okusov, zato velikokrat traja kar nekaj časa, da otrok to začne sprejemati. Tako, da če sprejme kakšno žličko tekočine novega okusa je to čisto ok. Pri nas smo začeli pri 5-ih mesecih, dobro pa je začela jesti šele pri 7 mesecih.
Mogoče za kakšen mesec ali dva prehitevate? Samo še to - če imate probleme s prekomerno težo potem moraš vedeti, da se sadni sok (tudi če nima dodanega sladkorja) šteje za en obrok (sem slišala v ambulanti). Torej je za žejo takih otrok najboljša voda.
Pozdrav...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2005 13:45:09   
*goldfish*
Kaj pa če bi kot za začetek probala mlečne kašice. Npr. Hipp ima fanj mlečne kašice z različnimi okusi in se z vodo delajo.

Jaz sem začela z riževo mlečno kašico, pa potem te Hippove z različnimi okusi, nato pa s kupljenimi sadnimi in zelenjavnimi kašicami. 

(odgovor članu Listka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.12.2005 14:35:06   
CIPRESA
Mana pa misliš da niso te kašice še hujše ko mleko???Da še bolj redijo otroka???

Zara mleka mi popije 6X po 170ml včasih tudi manj po 150ml ampak to je za 4mesece se meni zdi kar dovolj...če že ne malo veliko kot poslušam vas ko govorite o 130 največ.

Saj preveč se ne mislim sekirati stradati ga nemorem in tudi nočem le hotela sem poiskusiti če bi slučajno nadomestila lahko čimprej kak obrok z zelenjavo ali sadjem ker to mleko kar golta.

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.12.2005 14:55:48   
*goldfish*
No, ne vem, če bi te kašice redile. Moj ni ne vem kak debelinko (zdaj pri 9 m je imel 7960 g).

ravno zdaj pa sem gledala, da ko je bil samo dojen je jemal na mesec  ca. 1 kg, pri 5,5  mesecih pa sem mu začela dajat te kupljene kašice pa se ni ne vem koliko zredil, v treh mesecih kvečjemu za 1 kg user posted image  

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.12.2005 15:11:05   
Anonimen
Cipresa, prezgodaj je še, revež še ne obvlada zadeve, pa se zato davi. Pusti ga še malo, naj pije mleko po steklenički, pa saj je še majčken. Se spomnim, da sem tudi jaz začela prezgodaj, koliko sem se prematrala! Vem, da sme si mislila, pa kako hudiča uspe naučiti svoje otroke vsem tistim mamicam, ki otročke več ali manj zanemarjajo! Pa vsi znajo jest. Brez veze, danes bi tudi začela pozneje.
Pa s tem adaptiranim mlekom ne more biti krize glede debelosti. Tibor je vedno popil, kolikor je želel, pa nikoli ni bil debel. Poznam dojene otroke, ki so pa res debeli, če tako rečem. Čeprav ni z njimi čisto nič narobe, brez skrbi, da vse pokurijo, ko začnejo teči sem in tja. Razen kakšen izreden primer, ampak ta je res redek.
Boga zahvali, da je in da je zdrav. Če ne bi hotel jesti, bi te opravičeno skrbelo, tako pa bodi vesela, da je tako. Z žličko pa poskusita čez kakšen mesec, če bo takrat že šlo.

(odgovor članu *goldfish*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.12.2005 20:46:03   
CIPRESA
Joj Spliš saj maš prav hvala bogu da je pa da je zdrav ...včasih smo tko zavervane v kaj da na osnovo kot je ta čist pozabimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.12.2005 22:23:21   
babylove
1. Morda malček še ni pripravljen na etapo, ki si si jo zamislila.2. Če želiš vztrajati, poskusi tako: Pripravi 30ml mleka manj kot običajno in nadomesti manjkajočo količino s 30ml fino zmlete zelene zelenjave. Vsak drugi dan zmanjšaj količino mleka in povečaj količino zelenjave za 30ml;Če spije npr. 180 ml mleka:1. in 2. dan: 150ml mleka + 30 ml zelenjave3. in 4. dan: 120 ml mleka + 60ml zelenjave5. in 6. dan: 90 ml mleka in 90 ml zelenjave7. in 8. dan: 60 ml mleka in 120 ml zelenjave9. in 10. dan: 30 ml mleka in 150 ml zelenjave11. dan: samo zelenjava Na tak način se dojenček postopoma in brez pretresov navaja na nove okuse in prehod s tekoče na gostejšo hrano. Zelenjavne obroke sprva seveda uvajaš samo 1x dnevno, najbolje za kosilo. Dober tek!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.12.2005 23:02:11   
Lejči
tudi jaz mislim, da enostavno še ni pripravljen na gosto hrano in da pri njem še vedno deluje prirojeni refleks, po katerem otroček drugo hrano zavrne, tako da jo izbljuva. ne vem, meni osebno se zdi pri 4 mes. itak ful prezgodaj za začet z uvajanjem goste hrane. kot so ti že tudi druge svetovale, malo še počakajta, pa bo.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?