s.p. in bolniška za otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

al1* -> s.p. in bolniška za otroka (16.12.2005 19:32:30)

Mož je s.p. Ali lahko koristi bolniško za nego bolniškega člana (otroka)? In seveda - kako in kje se to uredi.

ona -> RE: s.p. in bolniška za otroka (16.12.2005 20:42:55)

Lahko koristi samo če bo manj kot en mesec na bolniški se mu ne splača,ker gre sam sebi v breme.Upam da me razumeš!Po enem mesecu trajanja bolniške pa gre na zdravsveno in mu oni plačajo prispevke,tako da je moje mnenje da se mu ne splača,ker bo samo delo trpelo.Če pa ne bo dosti škode pa naj gre.
Bolniški list pa mu da pediater in pol mu računovodkinja obrčuna ure in seveda je treba kopijo bolniškega lista poslati na davkarijo.
Upam,da sem ti kaj pomagala,je tudi moj s.p. a se ne nobeden od naju poslužuje bolniških,smo pač z otrokom ker nam delo to dopušča in ni problema.

al1* -> RE: s.p. in bolniška za otroka (18.12.2005 19:18:16)

Elis - a si prepričana, da ti povrnejo šele po enem mesecu odsotnosti? Bolniško za družinskega člana recimo meni, ki sem v državni službi, krije zzzs in ne moja služba. Je torej za s.p.-je drugače?

Tasika -> RE: s.p. in bolniška za otroka (19.12.2005 16:32:33)

Nič ni drugače, delodajalec krije bolniško do 30 delovnih dni, ZZZS refundira po tem obdobju, ne glede na vzrok bolniške (bolezen, nega druž. člana, poškodba na delu, ...). Vzrok bolniške določa samo višino nadomestila.  

Stran: [1]