kis namesto mehčalca (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

AishaM -> kis namesto mehčalca (16.12.2005 18:52:47)

Odločila sem se, da bom za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] uporabljala tudi bombažne plenice. Brala sem, da seveda ne smem ob koncu pranja dodati mehčalec. Lahko pa za mehkejši občutek dodam kis. A ima katera izkušnje s tem? Kakšen kis je to? A ga je potrebno kupiti kje posebej (npr. lekarna...?).
Morda smešno vprašanje, ampak počasi pripravljam stvari in se mi to zdi precej logično, vendar hkrati smešno nenavadno.

cmokec -> RE: kis namesto mehčalca (16.12.2005 18:56:52)

Jaz sem najprej klicala serviserja stroja, če to sploh lahko naredim. Potrdil mi je, da lahko in da se dosti mamic z malimi otročki poslužuje tega.
Jaz v prekat za mehčalec dam cca. 0,5 dl vinskega kisa. Imam pa vedno vklopljeno funkcijo temeljitega ispiranja z večjo količino vode. Perilo je kar mehko, vendar ne tako zelo, kot z mehčalcem. Presenetljivo po kisu perilo ne smrdi.

Ines. -> RE: kis namesto mehčalca (16.12.2005 22:02:05)

Ja, seveda. Jest ga dam tudi za svoje tangice, ki se perejo na 40 stopinj, saj le ta tudi razkužuje. Dajem pa brezbarven kis, alkoholni, aromitiziran, tisti za vlaganje in ga dobiš skoraj v vsaki trgovini. Rdečega ne upam, da ne bo kaj pobarval. Drugače pa lahko daš tudi mehčalec sensistive, ki je namenjen prav za dojenčke, je pa kis seveda manj oporečen in cenejši.

AishaM -> RE: kis namesto mehčalca (16.12.2005 22:23:31)

Super. Hvala vama za odgovore.

ribica. -> RE: kis namesto mehčalca (16.12.2005 23:23:14)

Jaz sem uporabljala čist navaden mehčalec, pa je blo vse ok.

lelaval -> RE: kis namesto mehčalca (26.12.2005 13:48:11)

Čudim se, da nič ne smrdi, jaz bi imela občutek, da ima vse vonj po kisu. Bom pa verjetno poskusila.

Seven* -> RE: kis namesto mehčalca (26.12.2005 14:13:01)

Zadeva nic ne smrdi. Za boljsi obcutek pa lahko k vsakemu pranju dodate se par kapljic etericnega olja sivke. Kis je prijazen okolju, cenejsi in sploh super. Priporocam..

Stran: [1]