Suha koža - lise (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sky -> Suha koža - lise (16.12.2005 16:53:46)

Prosim za pomoč oziroma razjasnitev, kaj bi to lahko bilo: naša 5 mesecev stara pupa ima že kar en čas liso suhe kože na spodnjem delu ene noge. Le-ta je bila najprej premera 0,5 cm in sem jo vztrajno mazala. Najprej z lanolinom, potem z bepanthenom, pa ni bilo nič boljše. Sedaj je vedno večja (1,5 cm), poleg tega pa se je nova pojavila na bederci druge noge.
Kaj menite? Imate kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo?
Hvala za vse odgovore! LP,Saša




Anonimen -> RE: Suha koža - lise (16.12.2005 17:10:06)

Glivice?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Dejča -> RE: Suha koža - lise (16.12.2005 18:30:08)

Skoraj prepričana sem, da je alergija. Tudi naši Tari se je pojavilo pri 5 mesecih, zdaj bo kak mesec in pediatrinja je ugotovila atopični dermatitis - alergija na ...?? Sem bila na dieti - jedla hrano brez mleka in jajc, ker je to najpogostejša oblika alergije in se je stanje takoj izboljšalo. Zdaj smo dobili napotnici za testiranje v celjski bolnici na alergološki, vendar bom sama poskusila izločiti ali mleko ali jajca, da vidim, če na katero od teh dveh jedi mogoče ni alergična, ker so testi menda zelo zoprni - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] cele prepikajo. Eni ful zagovarjajo bioresonančno terapijo, ki pa je samoplačniška; sama bom še počakala in če se ji ne bo izboljšalo sčasoma, bomo poskusili tudi to.




Arwen -> RE: Suha koža - lise (16.12.2005 19:41:17)

Ja, to bo alergija. Kar veselo na dieto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]... pa ravno zdaj, ko so polne mize dobrot, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 




Dadi -> RE: Suha koža - lise (16.12.2005 19:45:57)

Bioresonanca preverjeno pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] proti tem alergijam. Imam izkušnjo moje tašče, pa tlele treh sosedovih punčk...vsem so ne vem kakšno hudo dieto predpisali ampak so šli na bioresonanco(seveda samoplačniško) in od takrat naprej nobenih problemov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sky -> RE: Suha koža - lise (16.12.2005 21:22:42)

No, super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]! Ravno tega sem se ves čas bala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], saj sem sama alergična na cel kup stvari, pa tudi nekatero sadje. Zato tudi z uvajanjem goste hrane čakam. Poleg tega sem že na začetku dojenja črtala mleko, ker je malo še bolj zvijalo kot drugače. Jem pa sir, pa veliko čokolade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Nisem pa nikoli pomislila, da bi bil ta flekec povezan z alergijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Verjetno se moramo spet k pediatrinji spravit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?
LP,Saša




Arwen -> RE: Suha koža - lise (17.12.2005 6:46:13)

Sky, daj za začetek črtaj vso hrano, ki vsebuje mleko in jajca. Mogoče se bo stanje po nekaj dneh samo od sebe umirilo. V nasprotnem primeru, če bo koža že hudo vneta, pa le pojdi do pediatra, da ti predpiše mazila ( ki pa jih uporabljaj le v nujnih primerih). Ja, tudi nam je precej pomagalo testiranje z Bicomom, tako da ga priporočam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa srečno! T.




piščanc -> RE: Suha koža - lise (17.12.2005 12:32:31)

poleg diete, ki so ti jo opisale že predhodnice je nam pomagalo tudi kopanje v kopeli z olivnim oljem (lekarna).

lahko pa, da je kriv tudi suh zrak. ni nujno, da je alergija, lahko je samo občutljivost, ki pa mine z odraščanjem.




Stran: [1]