Dilema: lupinica ali avtosedež (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Pikapolonica -> Dilema: lupinica ali avtosedež (16.12.2005 9:22:01)

Ko sem rodila prvič, nama je prijateljica posodila Romerjev avtosedež (o-13kg) in ni bilo potrebe da skupaj z vozičkom (Peg Perego) kupujemo tudi lupinico. Z avtosedežem sva bila zelo zadovoljna, vendar sva ga seveda morala vrniti. No, zdaj pa čakamo drugega dojenčka in ne vem kaj naj storim. Naj kupim lupinico (rabljeno seveda, ki sem jo komaj našla po malih oglasih in je celo istega modela kot voziček) ali naj preko drugega oglasay+ kupim enak avtosedež, kot sva ga imela sposojenega.

V bistvu me zanima, kako zelo uporabna je lupinica tudi kot sestavni del vozička. In ali ne postane prehitro premajhna. Avtosedež je namreč že na prvi poglede večji in bolj udoben. Samo, ne moreš ga pa pritrdit na voziček, tako kot lupinico. Ampak, v lupinici je pa otroček tko "zvit"....

Ja, zmedena sem. Priznam. In ja, vem, že sama sem tukaj naštela pluse in minuse, po tihem morda že vem, kaj bom storila, vprašam pa vseeno. Vse vas, ki imate kaj izkušenj z lupinicami.

Pozdravček, Pikapolonica[sm=pikapoka.gif]




CatJa -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (16.12.2005 9:44:29)

Lupinico! Po možnosti novo, če se da. Mislim, da sem ravno včeraj zasledila, da imajo v BC celo kolekcijo (najbrž lansko, ampak saj je vseeno) Romerjevih 20% znižanih. O prednostih in slabostih je blo pa tle že večkrat govora, pa malo poišči.




hubi -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (16.12.2005 9:46:31)

Mi imamo lupinico, tako da lahko povem kaj v tej smeri. Zvit zgleda res, vendar ta položaj posnema lego otroka v maternici in mu zato ustreza, naš se kar smeje. Meni je všeč zato, ker ga lahko iz avta vzamem in nesem naokrog, če spi, ga ne zbudim, drugače mu je pa všeč gujsanje. Lahko pa namontiraš zadevo na voziček, če greš v kakšen pokrit objekt, pa ga ni treba prekladat v voziček, pa še gleda lahko okrog. Je pa manj časa uporabna kot avto sedež.
Upam, da sem ti kaj pomagala[sm=smiley4.gif]




Mina1 -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (16.12.2005 9:51:36)

Definitivno lupinica, po možnosti Maci Cosi Cabrio, odvisno, kateri voziček imaš.

Drugače pa nujno lupinica. Je že prav, da je dojenček notri kot v jajčku. Vprašaj fizioterapevko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




koruzica -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (16.12.2005 10:11:37)

Tud jest pravim, LUPINICO!

Midva sva kupila novo, je bla lani 45 jurjev, pa sva se menila, jest bolj, da bi jo prodala, ker jo itak zdaj ne rabiva, no pa jo nismo ampak smo jo ' konzervirali'

Kdo ve kdaj prav pride? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

LPK




alisia -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (16.12.2005 10:22:13)

Midva sva kupila lupinico od peg perego,tako  da paše tudi na voziček. Res je ful dobro, če tamala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zaspi in je ni treba budit, sam lupinico na voziček pripneš. Al pa če kam greš ti ni treba še košare sabo vozit, vzameš samo kolesa in lahko lupinico gor pripeš.

Lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nina




Errai -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (17.12.2005 10:15:15)

Saj Roemerjev Baby safe 0-13 kg je tudi lupinica. Je pa res, da je precej večja kot npr. Peg Peregova. Mi smo imeli našega notri do 11. meseca, brez problema, pa še dlje bi šlo, če ne bi bila zima. V bundi smo ga sicer lahko zapeli v lupinico, ampak se mi je zdel ful utesnjen, tako da smo prešaltali na Roemerjev Duo plus. Pa tudi bolj varen je Roemer kot Peg Perego. Je pa res, da gre samo na nekatere vozičke. Ampak mi te funkcije sploh nismo pogrešali. 




Anonimen -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (17.12.2005 18:59:39)

Jaz imam Pege Peregovo lupinico in je zelo v redu. Kupila pa sem rabljeno, seveda sem se prej prepričala o njeni brezhibni kvaliteti. Mala je stara 7mesecev in je še kar komot, kljub zimskim oblačilom. meni se zdi praktilčno, ker jo samo na voziček namontiraš in v avtu imaš tisti podstavek, na katerega jo zatakneš in zapašeš. Manj možnosti je, da pri montiranju pozabiš kaj. mi smo zadovoljni.




Lejči -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (17.12.2005 23:19:04)

vsekakor lupinica. jaz stare ne bi kupovala, nikoli ne veš, kako je bila rabljena, varnost otročkov je pa na prvem mestu. meni je zelo všeč, da lahko  našo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] z lupinico vred prestavim na voziček in šibava naprej. nam je pri skoraj 8 mesecih še prav, pa ni ravno majhen dojenček. nikakor ne obžalujem, da jo imam.




Tasika -> RE: Dilema: lupinica ali avtosedež (19.12.2005 16:44:31)

Brez lupinice, ki paše na voziček, bi bili obsojeni na smrt, ker se naš gospod pri 1 mesecu in pol niso hotli več v leže vozit. Smo jo uporabljali na polno do cca. 5 mesecev, ko smo ga s težavo not stlačli, je pa pravi velikanček.
Je pa res da je od PP manjša kot ostale.




Stran: [1]