Una -> RE: eni spijo, drugi pa ne (16.12.2005 9:21:29)
|
Pri nas je (bilo) isto. Mali je šele pred dvema tednoma (star 19 mesecev) dojel, da je nočka za spanje. Spat gre ob 20.00 in spi lepo do 7.00. Lučko ima v svoji sobi prižgano, da ga ni strah. Moja babica, ki je bila vzgojiteljica v vrtcu, je rekla, da je največja napaka staršev, da otroci spijo najprej pri starših, potem ga pa starši preselijo v svojo sobo. Baje da bi se moglo zgodit ravno obratno - da bi se starši pol spokal v svojo sobo. To je pa baje zato, ker se otrok navadi sobe in se mu je potem težko navadit na novo sobico. Poleg tega je možno, da je otroka ponoči strah, če je v temi in ni staršev zraven. LAhko da si predstavljajo vse razne stvari... Sicer je pa znano, da se otrokom spanje "umiri" do drugega leta starosti. Mi zdaj spimo celo noč in zdi se mi, da nisem več navajena in sem zjutraj še bolj utrujena. Ampak mi je pa všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] To je naša izkušnja in moje mnenje, želim vam predvsem kakovosten (dober) spanec ne glede na to, kolkokrat se zbudite ponoči. Una
|
|
|
|