bivališče otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

livia -> bivališče otroka (15.12.2005 13:56:20)

Stalno bivališče imam v Kopru, začasno pa v Ljubljani. Po komu dobi otrok stalno bivanje in kje bo to v mojem primeru?
Slišala sem, da naj bi otroci, ki niso prijavljeni v Lj, plačevali dražji vrtec. A kdo kaj ve o tem?

Anonimen -> RE: bivališče otroka (15.12.2005 18:05:51)

Otrokovo prvo stalno bivališče naj bi bilo tam, kjer ima stalno bivališče mati, torej v tvojem primeru v Kopru. Naj bi se pa dalo dogovoriti že z matičarko v porodnišnici glede vsega - priimka, bivališča in podobnega. Ne moreš pa ti imeti stalnega bivališča v Kopru, otrok pa da bi bil prijavljen stalno v Ljubljani na tvojem začasnem bivališču. To pa ne gre. Kako je pa s plačilom vrtca, pa pojma nimam.

Anja** -> RE: bivališče otroka (15.12.2005 18:51:07)

..ce je otrok iz druge obcine (pri nas v MB je tako) se placuje nekaj vec za vrtec (10 ali pa 20 %).

Tak, da si najprej poglej v kateri razred (pplacilni) za vrtec bi padla, pol pa vidis :-)

Pajaca -> RE: bivališče otroka (15.12.2005 21:33:32)

Otrok dobi stalni naslov tam kjer ga ima mati ali oče, le povedati je to potrebno matičarki ko te v porodnišnici obišče. Ne more pa imeti naslova na začasnem naslovu. Tako, da če ima otrokov oče v lj stalno bivališče potem ga lahko prijavita pri njemu, drugače pa pač v kopru. Se pa vse uredi v porodnišnici ko te obišče matičarka (samo povdariti moraš, da ima oče tam stalno bivanje, pa ga napiše na ta naslov, drgač bo sam rekla da na začasno ne gre).

Sem pa slišala, da naj bi v lj imeli prednost otroci iz lj pred ostalimi otroci pri sprejemu v vrtec in pa da naj bi se po novem plačevalo več, če je otrok iz druge občine.

Stran: [1]