Anonimen -> dojenčki v letalu - poročilo (15.12.2005 11:43:16)
|
Kot sem obljubila, poročam. Torej, dojenčki se v letalu večinoma super počutijo. Da bi bilo za njihovo ugodje pravilno poskrbljeno, pa je potrebno predhodno rezervirati mesto z dvojnim pitchem, ki je tik za steno, na katero se pritrdi zibka. Zibka ima jeklen obod, narejena pa je iz blaga. 15 min po vzletu jo stevardesa pritrdi na steno pred tabo, 15 minut pred pristankom pa sname. Problem zna bit v tem, ker je zelo kratka - na oko okoli 70 cm - tako da mora otrok noge pokrčiti. Uporabna je tudi za igro in za sedenje. To mesto je fajn tudi zato, ker imaš pred nogami veliko prostora, tako da lahko otroka položiš na tla in se tam igra. Pred vzletom dobiš pas, s katerim otroka pritrdiš na svoj pas, uporabljaš ga tudi ob turbolencah in pri pristanku. Na letalo sem videla prinesti tudi otroka v lupinici in otroka v košari, ki so jo sneli z vozička, vendar nisem videla, na kak način so ju vpeli na stol, ker so šli v business class. Previjalne konzole niso imeli zato smo previjali kar v tej zibki. Pravzaprav na poti dol nismo niti previjali, ker sem pred vzletom sinu dala borovničevo kašico, da ga je rahlo zaprla. Enako za nazaj, vendar ga je bilo vseeno potrebno dvakrat previti. Stevardese lahko prosiš za vročo vodo in za pomoč. S seboj velja imeti hrano za otroka, ker mu sicer ne pripada. Pijačo pa lahko vzameš kadarkoli si/je žejen. Za voziček je dobro poskrbljeno, na checkingu je potrebno vzeti tudi nalepko za voziček, potem pa ga pustiš pod stopnicami, ko greš na letalo. Tam te po pristanku tudi pričaka. Glede kg ne delajo problemov, mi smo vzeli robustnega in težkega Chicca 3WD Tech pa niso nič komplicirali. In nam ni bilo žal, ker se je izkazal super kot začasna posteljica pri čakanju na letališču. Pa še prtljago je pomagal nositi. Večina letališč ima tudi posebno sobo za otroke, kjer se otroci lahko igrajo in zlaufajo. Ker ne zaupam najbolj njihovi čistoči, sem s seboj imela en kup robčkov z razkužilom in tudi tekoče razkužilo s katerim sem svojemu sinu vsake toliko počistila roke, po igri pa sem mu preoblekla obleko, s katero je plazil po tleh. Mi smo v eno smer leteli 12 ur (postanek v Rimu), nazaj pa 10 ur; pred tem vožnja z avtomobilom do letališča, za tem pa še hidroplan. Vsega skupaj je bilo za 24 ur/polet. Kljub temu, da je moj sin precej zahteven otrok, je vse skupaj potekalo gladko in brez težav. Je pa res, da moraš skrbeti za stalno animacijo otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Po drugi strani pa mi je polet minil veliko hitreje kot preden sva šla z otrokom. Na letalu je bilo za dol 8 otrok za nazaj pa 5, vsi mlajši od enega leta, nekaj tudi dojenčkov. Nihče od teh otrok ni imel vidnih težav, seveda je bilo nekaj joka. Tako, toliko za vse tiste, ki bi pa si ne upate. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Gre brez večjih problemov! Se je pa potrebno skrbno pripravit.
|
|
|
|