Anonimen -> RE: kanapeji (16.12.2005 9:17:08)
|
Muslinski kanape: Rezine kruha oblikovane kot kanapeje,opečeš kot toast. Na tanko nmažeš z maslom. Nanje položiš majhne muslinske zvitke in jih premažeš z aspikom. Dekoriraš z rdečo papriko,ki jo zrežeš na listke ali pa rdečo redkvico in listki petršilja. Serviraš položene na listih zelene solate. Za muslinski nadev stepeš sladko smetano. Ko je gosta jo malo soliš,popopraš,pa dodaš malo naribanega hrena in limonin sok.Nežno vse snovi premešaš.Pa namažeš s tem namazom, rezine gnjati in jih skrbno zaviješ v rolce.(Smetana je bolj obstojna,če jo pripraviš z kremfixom. Kanapeji z prekajeno ribo Rezine toasta opečeš namažeš z zeliščnim maslom. Nato gor položiš rezine ribjega fileja. V sredino kanapeja,gor na ribji file nabrizgaš kupček smetane,v katero prej zamešaš nariban hren,začimbe(sol,poper) V kupček zatakneš vejico kodrastega petršilja in rezino črne olive. Kanapejčke lahko obložimo še z: -reznami gnjati,nanjo položimo košček malone,list melise za okras in spneš skupaj z zobotrebcem -Ali na kolobarje narezana trdo kuhana jajca,naje daš sardelin zvitek in okrasiš z rezino rdeče redkvice.
|
|
|
|