Koriščenje dopusta pred porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Koriščenje dopusta pred porodniško (14.12.2005 17:37:41)

Prosim da mi vsaj okvirno poveste koliko dopusta mi pripada pred nastopom porodniške! Naša tajnica je rekla, da mi lahko to izračuna šele januarja jas pa bi vseeno rada vedela že prej.

Zaposlena sem v šoli, pogodbo pa imam do 31.8.2006
Porodniško bom nastopila 24.aprila 2006   Drugače imam 25 dni dopusta, me pa zanima, če bom lahko koristila pred porodniško ves dopust ali samo delež!

Naj povem še to, da ni nujno, da bom naslednje leto spet zaposlena pri istem delodajalcu, tako da dopusta po koncu porodniške ne bom mogla koristit

Hvala za odgovore![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Lu -> RE: Koriščenje dopusta pred porodniško (14.12.2005 17:57:15)

10 dni lahko koristiš skupaj ostalo pa v dogovoru z delodajalcem. Mislim, da bi ti lahko pustili izkoristiti celotni dopust in nato greš samo še na porodniško. Glede na to, da ne veš če boš še delala pri njih.

Reja -> RE: Koriščenje dopusta pred porodniško (14.12.2005 18:35:40)

Ali ni v šolah problem to, da je dopus zelo težko koristiti takrat, ko to ni predvideno, se pravi med šolskim letom.

Moja sorodnica, ki je noseča in gre na porodniško marca, ima še ves letošnji dopust, pa ga želi koristiti, ampak ima probleme. Menda mora za koriščenje takega dopusta zeleno luč dati minister za šolstvo, kar pa se zgodi redko.

Katrin -> RE: Koriščenje dopusta pred porodniško (14.12.2005 18:45:28)

Pozdravljena!
Bila sem v popolnoma enakem položaju kot ti, s tem da je meni pogodba potekla 30.6, s porodniško pa sem nastopila 9.2....torej lahko sem izkoristila sorazmerni delež dopusta, ki mi pripada....kar je pomenilo 13 dni.....tako da ga tebi pripada kak dan več (po mojem).

lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.12.2005 19:17:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

sazi -> RE: Koriščenje dopusta pred porodniško (14.12.2005 22:30:47)

Če si v letu zaposlena pri istem delodajalcu vsaj 6 mesecev, ti pripadata ves dopust in ves regres. Koliko ti ga bodo pustili koristiti pa je v rokah šolstva, ker imate druge omejitve - šolske počitnice. Torej jaz menim, da ti pripada vse (če ne drugega, se vsaj za denarni del zavzemi), možno pa je, da ti ne omogočijo izrabe tega dopusta. Res ne vem točno, kako je v šolstvu s tem.

Stran: [1]