bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

livia -> bolniška (14.12.2005 13:03:13)

Za tiste, ki ste na bolniški....
Sem v 23. tednu in razen bolečin v križu me ne matra nič drugega. V službi sem skoz in sem tudi mislila delati čisto do konca, ker sem se fajn počutila. Sedaj se mi je pa nabralo en kup privatnih stvari, pa še v službi je totalen kaos in odnosi so se ful poslabšali, tako da vsak dan težje grem v službo. Rada bi šla na bolniško, pa ne vem, kaj naj rečem ginekologinji, da mi jo bo dala. Ali naj povem po resnici?

Lumpi -> RE: bolniška (14.12.2005 13:37:54)

Reci ji, da si zelo utrujena, da ko prideš iz službe, da greš spat. Če imaš pisarniško delo, ji še omeni križ. Deluje!!!

Ezi -> RE: bolniška (14.12.2005 14:10:51)

Jaz sem odkrito povedala, malo pretiravala. Lahko omeniš stres, depresijo, fizičen, psihičen napor, problemi v družini ... Mojemu G je bilo itak jasno kaj in kako.
Lahko ti da pa tudi osebni zdravnik bolniško. Vsaj do 30 dni.

AishaM -> RE: bolniška (14.12.2005 19:25:22)

Povej ji po resnici. Meni je takoj dala bolniško - vzrok pa so bili slabi odnosi v službi in s tem posledično stres, utrujenost...

marty5 -> RE: bolniška (14.12.2005 20:01:38)

Se strinjam s predhodnicami - bodi odkrita in povej kot je. Če bi preveč nalagala, bi G tako ali tako ugotovil, da se mu lažeš. Meni je moj kar sam rekel - da če rabim malo sprostitve ali počitka, naj samo povem in bomo poštimali - da zato so tam.

Srečno!

sazi -> RE: bolniška (14.12.2005 22:37:26)

Zelo odvisno od tega, kakšno "politiko" do bolniških ima tvoj G. Jaz sem imela nemalo težav, pa nisem dobila bolniške. Res ne vem, kaj vse bi mi moralo manjkati, da bi lahko ostala doma. No, zdaj sem končno doma, ampak zaradi pobude moje osebne zdravnice (za 3 tedne), ker se je strinjala, da imam že preveč težav z vsakodnevnim prevažanjem in delom v službi - po novem letu pa koristim še novi dopust in potem porodniška.
Povej kot je, jaz pa ti želim, da ti bo G prisluhnil in slišal več, kot je moj.

lelaval -> RE: bolniška (14.12.2005 23:27:55)

Se strinjam s Sazi. Vendar pa, če res nimaš nobenih težav, potem res "stavi"na  stres, pa ti bo splošni zdravnik dal za prvi mesec, potem pa še mogoče G, ampak ful jamraj.
Jaz pa sem hotela delat in do konca razkazovat svoj lepi trebušček, a nisem več mogla - pa čeprav sem imela pisarniško delo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

KODA -> RE: bolniška (14.12.2005 23:42:49)

Malo pojamraj,pa ti bo uspelo.Zgovarjaj se na stres in na obremenitev.

DrejcDrejc -> RE: bolniška (16.12.2005 8:58:14)

Tudi jaz počasi razmišljam o tem, preprosto se mi zdi, da ob vseh obveznostih nimam 5 minut časa zase. Bom videla po novem letu, kakšno bo stanje, in če bom potrebovala svoj počitek in mir, bom to tudi razložila svoji G. Seveda bom malo napihnila zadeve, za vsak slučaj, ampak mislim, da je moje dobro počutje pomembno za otrokovo zdravje in če bo za to potrebno naložiti še kak problem zraven, ga pač bom.
Zato, če želiš na bolniško, povej, kaj te muči, malo napihni zadeve, omeni izčrpanost, nekorektne odnose v službi, nespečnost, neproduktivnost, ... in upam, da imaš razumevajočo zdravnico.

Stran: [1]