Anonimen -> RE: Žganci (14.12.2005 11:23:56)
|
Ojla!! Jaz dam kuhat en krompir na majhne koščke narezan.Ko je kuhan v vodo stresem kupček moke in pustim dve minuti da povre.Ko stresem na sredini kupčka z držalom lesene žlice naredim luknjico,tako da krop tudi na sredini pride ven. Nato vodo odlijem v en drug lonček.Z leseno kuhavnico začnem mešat moko in krompir,prej dodam še košček masla.Mešam in dolivam vodo v kateri so se žganci kuhali, Pazi ne preveč vode,morajo biti glih prav mokri,ne pocasti. Nato na olju popražim čebulo in ocvirke,včasih na to vržem še dva jajca na oko,tako,da so pol žganci z jajci.Ali pa z popraženimi ocvirki in čebulo samo zalijem žgance,zraven pa kisla repca. Lahko tudo zrezke v omaki,pa žgance.
|
|
|
|