visok pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Naja30 -> visok pritisk (13.12.2005 17:05:38)

drage punce, prosim pomagajte. rabim vaše izkušnje, znanje... podporo, karkoli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
včeraj sem bila na prvem pregledu, sem v 8t. G me je pregledala, vse izprašala, pogledali sva mojo pikico in videla sem srček... kot ena majhna lučka je utripal. skoraj bi zajokala od sreče. potem pa mi je sestra izmerila pritisk in kar 2x je bil ful povečan. 150-85. takoj me je poslala na oddajo vode in izkazalo se je, da imam proteine (beljakovine) v vodi. fuuul sem se prestrašila, čeprav mi je tako G kot sestra rekla, da naj se ne sekiram. spraševale so se, če sem že prej imela povečan pritisk, ampak se ne spomnem. je pa res, da večino časa živim pod stresom, za vsako malenkost se sekiram... dobro, dobila sem bolniško, moram počivat in uravnoteženo jesti. zdaj pa razmišljam, kaj bi to lahko bilo?
ima katera kakšno idejo, odgovor? brala sem o neki bolezni, povezani s viokimpritiskom, ki se razvije samo v nosečnosti. in je nevarna, še posebej ni dobro, da se zaćne tako zgodaj.

prosim naj mi katera kaj pove.

lepo se imejte in en velik [sm=smiley31.gif]

lex -> RE: visok pritisk (13.12.2005 17:43:28)

Ojla!

No stres malo odmisli in hrano čim manj soli. Privošči si kakšen sadni dan ter uživaj in božaj bušija. kaj druga ti pa jaz ne znam pomagat.[sm=smiley31.gif]

k1 -> RE: visok pritisk (13.12.2005 17:58:34)

ne bi  te rada strašila, ampak ti svetujem, da si redno spremljaš pritisk tudi doma. če ne bo šlo drugače, boš dobila tablete. res pa zmanjšaj mastno, pa slano itd. itd. vse kar povečuje pritisk. če prideš do 160/90 kar pojdi do ginekologa. boljše večkrat tam, kot da je kaj narobe.

meni se je povečal nekje v 27t, pri 170/90 sem morala v bolnico, tam pa nismo vzdržali dlje kot do 29t, ko so morali mojo pikico vzeti ven, ker ni imela drugače možnosti za preživetje. no, to je skrajna meja posledice pritiska, ampak upam in držim pesti, da se tebi to ne bo zgodilo.

lepo nosečnost ti želim in čimmanj stresa. 

rozica11 -> RE: visok pritisk (13.12.2005 18:12:01)

Hoj,

predlagam ti da prvo preveriš pritisk v času, ko nisi pod stresom oz. kakršnimkoli pritiskom. Možno je, da imaš visok pritisk samo pri zdravniku (sindrom bele halje). No to težavo imam jaz, kar pomeni, da imam pri zdravniku vedno zelo povečan pritisk in sem zato na bolniški. Tako da si ga merim 2x dnevno in je vedno v mejah normale. Sicer ne vem kako nevarno je če se pojavijo beljakovine, kajti prehitro naraščanje telesne teže, zatekanje nog, povečane količine beljakovin v urinu ter visok pritisk so lahko opozorilo za nosečnostno zastrupitev - toksikoza.
Upam, da le ni tako in da bo vse tako kot je treba. Sicer pa čim bolj počivaj, se ne razburjaj, čim manj slane hrane...

Veliko sreče ,[sm=rozica.gif]

anajmad -> RE: visok pritisk (13.12.2005 18:39:24)

Jst sem imela v začetku nosečnosti pritisk 160/90.G.je skoraj kap.Me sploh ni hotela domov spustiti.
Jst sem se pazila tako:pila sem veliko vode,jedla zeliščne tablete herbion,pila samo eno kavo na dan in to zjutraj,malo jedla slano in sedaj je dosti boljše,ker imam pritisk 110/60 idealno.
Je pa res lahko nevarno,ker pride do preklampsije.Sem si ga pa tudi redno merla,še sedaj si ga,pa čeprav je v redu.
en lp[sm=morje.gif]D.

KODA -> RE: visok pritisk (14.12.2005 0:00:25)

Pri meni je bilo tako,da kadar sem prišla na kontrolo sem imela visok pritisk(sindrom belih halj).Imela sem ga tudi 140/90.Ko sem bila pa hospitalizirana,pa ni bilo nobenega problema.Vedno se mi je gibal okoli 130/70.Ko pa sem si merila doma,sem pa največkrat imela 120/60.

majamo -> RE: visok pritisk (14.12.2005 7:24:25)

Hecno, jaz tut mam vedno povečan pritisk in to 140/90, manj nikoli kvačjemu več, pa mi ni omenla bolniške zaradi tega. Včasih mi sestra meri pa mam 160/95 prvič, ko mi pa drugič meri pa mam vedno 140/90. Je rekla da takoj ni treba panike delat. Za bolniško pa ni niti omenila, pa mam tudi zelo stresno delo, pa sem mela že tut spontani splav v januarju 05.
Tako, da ne vem ali bi bilo bolje malo potožit in ji omenit skrbi zaradi tega? Drugače pa nimam težav, počutim se dobro, sem pa v 19t. Upam da ne bo huje proti koncu??

lepo pozdravljene

Sulfinija -> RE: visok pritisk (14.12.2005 7:36:57)

Ojla!!!!!!

Jaz ti prdlagam,da si pritisk meriš redno tudi doma in nekam na nek papir zapisuješ in vedno neseš na prgled s sabo.Stres pa zelo,zelo škoduje tvoji pikici zato ga čmibolj probaj omsiliti.Če ne bo šlo drugače te bojo dali v bolnico kajti na začetku take res niso dobre tvoja pikica se sedaj njbolje razvija in verjemi stres škoduje bolj kot si mislimo.
Jaz imam pritisk drugače normalen,tudi utrip ker si doma merin in imam elektronskega za pritisk merit,ko pa sem bila nosečka končalo se je ss pa sem imela zelo velik srčni utrip tudi po 100 in moja G mi je rekla,da so to nosečniški hormoni in da ni panike,pritisk pa je bil v redu.

LP Mojca[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

pikica* -> RE: visok pritisk (14.12.2005 8:26:27)

Sama se tudi že celo nosečnost borim z visokim pritiskom. Svetujem ti podobno kot ostale, da si doma redno meriš pritisk. Jaz imam merilec kar ves čas pri roki, zraven pa list in svinčnik. In si ga vsak dan merim (poskušam vedno ob približno istem času), potem pa nesem te rezultate s seboj na pregled. Tako tudi zdravnica vidi kakšno je stanje doma in kakšno na pregledu. Mogoče te muči tudi sindrom belih halj in imaš zato na pregledu višji pritisk Poskusi zmanjšat količino soli v prehrani (pazi tudi na sire, ki vsebujejo zelo veliko soli), pij veliko tekočine, jej čim manj sladkega in se izogibaj kavi. Držim pesti, da se ti stanje čim prej izboljša.

sonček76 -> RE: visok pritisk (14.12.2005 10:13:59)

Hojla!
tudi jaz imam povečan pritisk že par dni, pri zdravniku pa mi itak naraste na 150/85. Sem bila ravno danes pri svoji splošni zdravnici in mi predlagala glede na moja nihanja pritiska kar bolniško do konca. Itak imam tako stresno delo, da mi bo počitek doma prav dobro del....najprej moram še uvajat zamenjavo,potem pa grem na bolniško...upam, da čimprej.....ni vredno reskirat!!
[sm=metulj.gif]Pozdravček vsem, pa držite se!

Naja30 -> RE: visok pritisk (14.12.2005 10:26:28)

punce, zlate ste s temi odgovori.

Majamo, bolniško sem dobila zato, ker sem imela v urinu beljakovine in to je lahko začetek nosečniške bolezni preeklampsija (ne vem,če sem sploh prav napisala).

Mojca9000, tudi jaz imam utrip srca ful velik. včeraj zvečer kar 90, danes zjutraj pa 89 in to takoj, ko sem se zbudila. je to normalno ali so res le hormončki???

Pikica, hvala da si mi omenila sire. oh, jaz imam tako rada sir in res sem ga veliko pojedla, zdaj pa konec... bom morala malo bolj začet kuhat zelenjavne jedi in to brez soli. vse za mojo malo pikico!

drugače pa naj povem, da imam pritisk doma okoli 125/75. a mislite, da je to ok?

pikica* -> RE: visok pritisk (14.12.2005 10:36:16)

Naja3, ti bom še jaz pokomentirala utrip. V nosečnosti je normalno, da je povišan. Pri meni je pogosto čez 100, ampak v nosečnosti je to menda normalno. Če nič drugega, se ti količina krvi poveča tudi do 50% in srce mora to nekako šibat okrog[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Zato se ne sekiraj.

Naja30 -> RE: visok pritisk (16.12.2005 13:41:49)

hej punce, danes sem bila na kontroli pri G zaradi pritiska in beljakovin v vodi. juhej!!! beljakovine so izginile!!! [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]  kako sem bila vesela.ampak še vedno nisem dobila odgovora, od kje se pojavijo, ali je za to kriva hrana ali stres... verjetno vsega po malem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] no in tudi za pritisk smo ugotovili, da ga imam povišanega samo v ambulanti (sindrom belih halij), tako da sem dosti bolj mirna.
Zdaj pa je tukaj druga nadloga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] in sicer bakterije v vodi, kar pa je baje v nosečnosti pogost pojav.

Oh punce, sem srečna!!!   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

l4ur4 -> RE: visok pritisk (12.7.2006 11:42:40)

ko smo že pri pritisku oz. pulzu ... moja je imela včeraj PDP, do danes še ni bilo nič :) vendar ima že skoraj 2 tedna, približno vsak drugi - tretji dan, zjutraj, ko se zbudi, recimo po pol urce, pulza okoli 120 / minuto. je to tudi normalno?

lp

Stran: [1]