riževi in drugi kosmiči - spet (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Alina_alin -> riževi in drugi kosmiči - spet (13.12.2005 17:00:02)

Jaz sem še vedno čisto zmedena s temi kosmiči.
Danes sem bila v trgovini in spet našla od riževih kosmičev: rižolino od Podravke, Riževa žitna kašica od Milupe ipd. Torej temu pravite/jo riževi kosmiči? Torej  se malčkom daje samo to - in ne obstajajo riževi kosmiči v zavitku, tako kot ovseni, proseni ipd. kosmiči - tak pakelc kot npr. moka - ko ni samo za ta male?
Ker imam cel kup receptov (iz Paparice ipd), kjer se kuhajo - riževi, ovseni kosmiči. Kaj torej naj uporabim za kuhanje? Te Milupine/ Podavkine ipd ali vseeno tiste v pakelcu in ne škatli in kje se sploh dobijo, saj riževih (v pakelcu) nisem nikjer našla?

Zdaj sem čist zbluzila s temi kosmiči. Upam, da me razumete, kaj mislim.
LP!

Alina_alin -> RE: riževi in drugi kosmiči - spet (13.12.2005 17:08:39)

Še nekaj - zanima me tudi kje se dobijo tudi koruzni kosmiči?
Kateri kosmiči ne vsebujejo glutena - riževi in koruzni ali še kateri?

b.nika -> RE: riževi in drugi kosmiči - spet (13.12.2005 17:21:31)

OJ.
Ko sem jaz začela z dodajanjem kašic, sem kupila riževo žitno kašico od Milupe, potem pa sem poiskusila še druge kašice, ki se zmešajo z vodo ali mlekom. Mislim, da ne obstajajo riževi kosmiči v zavitku-vsaj jaz jih še nisem zasledila.
Koruzni kosmiči a ni to cornflakes?
Od žit riž in koruza ne vsebujeta glutena. Drugače ti pa tudi na zavitku kašic piše, če vsebuje ali ne.

Roko -> RE: riževi in drugi kosmiči - spet (13.12.2005 18:21:33)

ojla!

Mi že od začetka veselo uporabljamo BIOTOP riževe ali ovsene kosmiče. Imajo jih v merkatorju na oddelku poleg ostalih "natur"
izdelkov. So čudoviti za kombiniranje....

U[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]upam, da sem kaj pomagala...

Alina_alin -> RE: riževi in drugi kosmiči - spet (13.12.2005 18:27:55)

Hvala obema za odgovor.
Torej še bom šla v Mercator - res, da tja ne hodim - (Roko - hvala ). Sem danes iskala po Šparu in DM-u.
LP

Alina_alin -> RE: riževi in drugi kosmiči - spet (13.12.2005 18:31:38)

Roko - ovsene že na začetku? A ne vsebujejo glutena? Sem mislila isto, da riž in koruza ne vsebujeta glutena, od žitaric - hm, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

giga -> RE: riževi in drugi kosmiči - spet (13.12.2005 22:55:25)

Jaz dodajam jedem ali pa zvečer s sadjem Milupine riževe kosmičke. Po 8. mesecu pa tudi ovsene - neka bio pakunga ne vem firme, pa tudi 7 korn od Milupe mu dajem. Za koruzne kosmičke pa tudi jaz mislim, da so to kao corn flakes, mu jih še nisem dala.

Stran: [1]