Seven* -> RE: do kdaj dojiti otroka?? (17.12.2006 23:17:00)
|
Jaz sem hardcore dojilja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zagovarjam tezo dojenja dokler se otrok SAM ne odstavi, oz. dokler se mamica ne pocuti vec vredu. In ce se imata oba fajn, ne vidim nobenega razloga zakaj bi prenehala. Me pa zalosti. URSKA oprosti, ampak res zalosti, da je dojenje po drugem letu se vedno smantrano za nenormalno in nevemkaj. Ni res, dalec od tega, da otrok vec mleka ne rabi. Zakaj mu potem dajes KRAVJE? Ocitno ga ne rabi. Ce pa rabi mleku, cemu mu ne bi ponudila svojega? Obrazlozi zakaj je kravje bolj primerno? V materinem mleku je dost vec stvari, ki ga lahko kravje sproducira. ] UNICEF in svetovna zdravstvena organizacija PRIPOROCATA dojenje VSAJ do drugega leta. Dejstvo je, da se z dolzino dojenja ucinek povecuje! Da ne govorimo kje je se poleg vsega akt blizine in cartanja. Ob dojenju se krepijo misice ustne votline, zaradi tega ima otrok pravilnejsi vgriz. Potem pa se moramo seveda dotakniti se tega "Kaj dojenje naredi za mamico" Dokler mamica doji je namrec nivo hormonov enak, zaradi tega je tveganje za raka na dojkah dosti dosti manjse. V casu ovulacij in menstruacij namrec hormoni nihajo, kar povzroci dolocene spremembe v telesu in posledicno poveca tveganje. Jaz verjamem, da je marsikateri pogled na dojecega triletnika zelo cuden. Kar se nismo videli je vedno zanimivo. Problem je v tem, ker dojenje vsi povezujejo s seksualnostjo. Poznam kar nekaj otrok, ki so se dojili do treh let, en celo do stirih, so prekleto samostojni in NORMALNI otroci. Roko na srce, patoloski pogled na dojenje je izkljucno v nasih glavah, razen ce mi ena pokaze kaksno raziskavo ali kakrsnokoli zadevo, ki dokazuje o kaksni skodljivosti dojenja po dveh letih. Je namrec NI! Obstajajo samo raziskave o pozitivnih ucinkih. Se pa dnevno srecujem z par mamami, ki me vneto sprasujejo kdaj bom nehala? Ker one so pa odstavile pri enem letu. Iz taksnih vecinoma veje slaba vest, ker niso cisto prepricane, da so storile prav. Pustimo vsakemu svojo pot, o patologiji pa na kaksni drugi temi..
|
|
|
|