Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: do kdaj sokci in kdaj nastrgano sadje 12.12.2005 12:16:28
|
|
|
|
miševi
|
Jaz sem sokec dajala približno 1 teden, toliko, da se je navadila na hranjenje z žličko, požiranje in na okuse. Potem sem začela z gostejšo "peštico" - se pravi zmiksano, ko pa sem videla, da zna dobro požirat in "žvečit", sem sadje začela "strgat". Začela sem: surovi korenček, jabolko, nadaljevala s kuhano hruško, potem pa počasi melona, banana, marelice...
|
|
|
|
RE: do kdaj sokci in kdaj nastrgano sadje 12.12.2005 12:19:12
|
|
|
|
miševi
|
Kdaj smo imeli polni obrok sadja se ne spomnim, ker je (bila) naša bolj slab jedec. Upam, da bo sedaj v drugo bolje. Malo delaj po občutku - če vidiš, da otrok rad je, pa da nima težav, se verjetno že dokaj hitro lahko zamenja 1 obrok s sadjem - ne vem v cca 3 tednih . To bo še kakšna druga vedela bolj točno povedat.
|
|
|
|
RE: do kdaj sokci in kdaj nastrgano sadje 12.12.2005 17:03:30
|
|
|
|
Suzi*
|
Jaz sem začela direktno s kašicami. Nisem dajala sokcev na začetku. Sem pa uvajala izmenično sadje in zelenjavo v dveh obrokih in po mesecu in pol zamenjala dva obroka. Sem pa na začetku sadje (razen banane) in zelenjavo kuhala in zmiksala. Lahko pa daš še: hruško, marelice, breskve, nektarine, banano, slive od sadja, pa krompir, kolerabico, brokoli, cvetačo, bučke od zelenjave. Pa tudi riž in polento.
|
|
RE: do kdaj sokci in kdaj nastrgano sadje 14.12.2005 22:14:29
|
|
|
|
babylove
|
Soka nisem nikdar dajala in ga tudi zdaj (pri 11m) ne. Uvajanje sem po priporočilih pediatra začela z zelenjavo, po uvedeni zelenjavi sem dodajala meso, sadje pa samo za posladek in za popoldansko malico.
|
|
|
|
RE: do kdaj sokci in kdaj nastrgano sadje 15.12.2005 9:32:51
|
|
|
|
bobek05
|
Mi smo dajali par dni Aneju sokec, pa ga ni maral (od Hippa različne okuse)... Pa smo šli potem kar na Hippove kašice (od 4.mesca dalje) - začeli smo pa ko je bil star 4,5 mesece. Anej je imel samodtojni obrok sadja nekje v 3 tednih, čeprav je že od vsega začetka dosti pojedel, mleka pa po sadju ni hotel pit ne glede na to koliko je pojedel... Zadnjič sem mu dala mandarino, jo je en čas sesal, potem pa košček kar stran odtrgal (v ustih) in ga pojedel Na začetku najbolj pali zmiksana banana, naš ima tudi blazno rad breskev, hruško, manj pa jabolko, marelico, slivo... Zdaj smo začeli z zelenjavo - pa sploh ne kaže prevelikega veselja, razen včeraj ko sem mu dala kolerabico, korenček pa ga zapira..
|
|
|
| Stran: [1] |
obis komisije v času bolniškeextraALI VAS JE V ČASU BOLNIŠKE ZARADI NOSEČNOSTI KDAJ OBISKALA KOMISIJA?
DA (
7%)
NE (
93%)
Število vseh glasov: 268Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!