Stiki enega od staršev-koliko? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Stiki enega od staršev-koliko? (9.12.2005 20:42:42)

Koliko stikov "dovoli" socialna oz. sodišče očetu,če se ne moreta sama zmenit med seboj (otrok pa živi z materjo)? Ima kdo izkušnje s tem?

Hvala!

SABILA -> RE: Stiki enega od staršev-koliko? (10.12.2005 13:39:06)

kolegica je skrbnica 4,7letnega fantka. oče ima stike torek 17.30-18.30 in sobota 12.30-18.30. mali ne prespi pri njemu.
oče otroka je dal tožbo (na novo) ker bi ga rad mel večkrat in da bi mali prespal pri njemu!

tana 1 -> RE: Stiki enega od staršev-koliko? (12.12.2005 20:44:53)

Hojal!
Glede stikov je to ful smešno kar ti reče socialna. Na sodišču je bilo določeno dvakrat na teden. Pa ni imel otroka včasih tudi po 5 mesecev, potem trikrat zapored,....Jest sem prosila da bi ga nekako "prisili", da bi otroka imel redno npr.vsak teden enkrat. Pa so mi rekli, da če on hoče ga lahko ima kdar želi, ker vedno lahko pove razlog zakaj ga na določen dan ni moral imeti.Rekli so mi celo, da tudi če ima otrok dejavnosti popoldne(ki jih seveda plačujem) in se oče zmisli ga moram njemu dat. Jest sem pač želela da imata redne stike, pa se njega ne da prisiliti da bi jih imel, jest ga pa moram dat  kadar zahteva???!!!!
Lp

mojamura -> RE: Stiki enega od staršev-koliko? (14.12.2005 16:38:23)

CSD nima več priistojnosti, ki bi določale stike med otroki in starši....vse mora po novem iti preko sodišča. Tudi če izdela CSD mnenje glede določenega primera, ni nujno, da ga sodišče upošteva. Menim pa, da so obiski tako relativna stvar, ki je od primera do primera drugačna. Ni nobenega recepta, ne pravila, ki bi bilo splošno veljavno in bi se lahko strokovni delavci ravnali po njemu kot po kakšni matematični formuli. Žal...

Stran: [1]