Matevž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sezam -> Matevž (9.12.2005 14:24:09)

Kako delate matevža. A se skuha samo posebej krompir in posebej fižol, oboje pretlači in nato zmeša. KAj se doda še zraven? A se samo soli?




Skorpija -> RE: Matevž (9.12.2005 14:48:12)

Uuuuuu matevž.... Zakon! Jaz ga delam tako, da ločeno kuham krompir in fižol. Potem večino fižola obdelam s paličnim mešalnikom, samo pest zrn pustim celih. To dodam pretlačenemu krompirju+sol+maslo in njan, njam....

A govnač poznaš? To je precej podobno, samo da je namesto fižola zraven sladko zelje. Zelje narežeš na kar velike kose in ga daš kuhat skupaj s krompirjem - pustiš da se kar pošteno skuha, nato odliješ vodo, soliš, dodaš maslo, poper in malček kumine ter pretlačiš. Tudi to je noro dobro, čeprav čisto preprosto...




Suzi* -> RE: Matevž (9.12.2005 15:59:23)

Pri nas v matevž dodamo še malo mletega česna.




Anonimen -> RE: Matevž (9.12.2005 17:03:02)

Matevž ali krompirjev mož

Čez noč namočen fižol skuhaš v vodi v kateri se je namakal.Posebi krompir.
Uporabimo čim manj vode.Nazadnje zmešamo odlit krompir in fižol,dobro zmečkamo-pretlačimo.
Ta pire zabelimo s čebulo,ki se je repražila na masti ali zaseki,in začini se z strtim česnom.

Česen lahko primešamo zabeli,ampak samo za toliko časa,da zadiši.
Solimo.Jed mora biti gosta,kot pire zraven pa paše kislo zelje ali repa,suha svinjina,klobase.
 
 
 




Skorpija -> RE: Matevž (9.12.2005 17:17:27)

Ja, jaz cele stroke česna dam kuhat zraven fižola, pa potem tudi kakšnega zmečkam notri. Neva, čebula mi pa nekako ne sede noter [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Matevž (9.12.2005 17:35:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Skorpija

Ja, jaz cele stroke česna dam kuhat zraven fižola, pa potem tudi kakšnega zmečkam notri. Neva, čebula mi pa nekako ne sede noter [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Tako je v original receptu,če pa kdo ne mara čebule jo pa ne da.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Matevž (9.12.2005 17:37:12)

Aja česen kiuhan z fižolom pa je izgubil že vso svojo aromo in ookus med kuhanjem.Jaz dam tudi v fižol kuhat česen in lovorov list in žličko jedilne sode,da potegne ven krčavost.




Stran: [1]