sand -> RE: ANGLEŠČINA ZA MALE (11.12.2005 6:31:03)
|
Hojla,nimam v mislih intenzivnega tečaja za angleščino,kjer bi otroka v enem letu naučili tekočo angleščino.Mislim, da je prav,da se otrok skozi igro seznani z različnimi stvarmi,saj bo tako imel dobro podlago za tisto,kar si bo sam izbral kasneje.Absolutno sem proti temu,da otroka siliš v nekaj,če pa vidiš da on bi, ga pa lahko samo z veseljem spodbujaš.Res je,da smo mi vsi gor zrasli brez predhodnih tečajev itd.,Ampak včasih ni bilo takih možnosti,danes pa so in zakaj jih ne bi izkoristil.če je otrok seveda zainteresiran za taka družabna srečanja.Tukaj ne vidim nič slabega, kaj pa otrok s to podlago dela kasneje med vrstniki oz. v šoli pa velik del prispeva vzgoja.Zato,ker npr.sama zelo dobro poznam neko področje še ne pomeni, da me ne zanima več.Enako npr. je z motoriko,ki se je na žalost ne da učit do 50l.Če otroku že v zgodnjem obdobju omogočiš,da razvija osnovno motoriko,si zanj naredil ogromno.Danes gre življenje glede na vse raziskave pač v to smer in s tem samo pripomoreš, da bo otrokom lažje dohajat vse to,ker gre življenj (včasih na žalost) prehitro naprej. LP Sand
|
|
|
|