Anonimen -> RE: Bi otrokom kupili "orožje"? (27.12.2005 11:50:57)
|
V bistvu ne vem, kako bom odreagirala, ko bo David stal pred pištolami in si zaželel eno. Proti vodnim pištolam za špricanje nimam nič, motijo me tiste, ki so kot prave. Zdaj lahko rečem, da mu tega 100% ne bom kupla, ampak saj veste, zarečenega kruha se največ poje. Mogoče malo smešna primerjava, ampak v moji mladosti sem si tudi jaz blazno želela imeti Barbiko, ki je pa nisem dobila (namesto nje me je pod jelkico čakal radiowalkman, ki ga še danes nočem videt zaradi razočaranja, ki sem ga takrat doživela...[sm=smiley13.gif]), pa zaradi tega danes nimam nobenih psiholoških travm. Po drugi strani pa, kaj pa je narobe, če si otrok sam izdela pištolo iz lego kock ali pa iz palice? Saj si s tem samo razvija svojo domišljijo. Zdaj lahko pametujem in govorim, oh in ah, to se ne sme, ko pa bom prišla v takšno situacijo, pa se lahko zgodi, da se bom reagirala še kako drugače. Še nekaj sem se spomnila - glede na to, da sem učiteljica, se mi še nikoli ni zgodilo, da bi otrok v šolo prinesel igračo - pištolo. Če pa bi mi jo, bi mu rekla, da jo mora pospravit, sicer bi mu jo za tisti dan vzela in mu jo po pouku vrnila.
|
|
|
|