karmy -> RE: otroški dodatek (9.12.2005 0:12:46)
|
ko pa primerjaš eno državo kako je tam, te pa takoj mine da bi u sloveniji živu... a mi lahko pove kdo kaj je sploh kej takšnega tukaj, ki bi lahko rekl da je vredno ostat u sloveniji? služba? socialna država? kaj? vidla sm in primerjala sem druge države, zarad tega k vlada tako rada primerja slovenijo z drugimi državami..huh.. ok ni nikjer obljubljena dežela, vendar ne pravim tega.. kolega je reku da so vsi mogoči dodatki za otroka, t.i. otroški dodatek, ki ni samo 23.000 ali manj... in plače so večje, se usklajujejo z dvigom cen, tukaj pa cene grejo gor, plača pa ostaja ista.. okol 120.000 sit... k bo pršu € bomo pa najebal k bodo cene u luft skočile... čeprav za študenti ne morejo met otrok ker ni poskrbljeno za njih ampak življenje je lažje, ker se lahko preživljaš kukr zaslužiš... redkokatera plača v tujini gre pod 1500 €....če bi se zaposlila kot tajnica tukaj bi dobila max 130 tisočakov..v tujini za moj poklic ne gre plača pod 2000 € ampak samo raste glede na izkušnje in napredovanje.. zakaj ne grem v tujino? ker bi rada kje kakšno kolegico spoznala al pa kogarkoli, da mi pomaga z birokracijo...
|
|
|
|