|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odtekanje plodovnice
8.12.2005 7:55:36   
Anonimen
Pozdravljene!

A mi lahko prosim katera opiše, kako naj bi zgledalo odtekanje plodovnice, če to ni ravno poplava. Do roka imam namreč še 8 dni in na hlačkah se mi je pojavil moker madež, v sredini tega pa čisto običajen izcedek (beli tok). Ta je čisto normalen in ne izgleda kot čepek. to se je zgodilo včeraj zvečer in danes zjutraj, ponoči pa je bil mir. Otrokove gibe dobro čutim, tudi včeraj sem bila na CTG-ju pa ni bilo čisto nič mojih lastnih popadkov, tudi nisem bila še čisto nič odprta. Ker nisem ravno blizu porodnišnice (30 km) ne bi ravno letela tja za brez veze, skrbi me pa vseeno.

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odtekanje plodovnice
8.12.2005 8:04:25   
Marogica
Meni se je proti koncu nosečnosti dogajalo, da mi je ušla kakšna kaplja urina, kar je lahko zelo zavajajoče, ko gre zares, Ne veš, če je urin ali plodovna voda. Ker sem morala tako pogosto na stranišče, je bil tudi urin že brezbarven. Plodovna voda je tudi brez barve in vonja in teče skoz po malem. Vsaj pri meni je bilo tako. Mislim pa, da je pri vsaki drugače.
Mogoče bi bilo najbolje, da poklićeš v porodnišnico, jim natančno opišeš, pa ti bodo sigurno povedali, kaj naj narediš-ali je to "lažen "preplah" ali pa je to TO.
Dosti sreče

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2005 8:26:29   
Anonimen
ja to o urinu tudi cisto drzi. Ker sem malo zivcna, sem kar naprej na WC-ju in lahko bi bilo tudi kaj takega. Ker so vmesna obdobja pa cisto suha.

Danes pride na obisk patronazna- babica, ki potem hodi tudi kopat dojencka, a mislite, da ona o tem kaj ve?

v porodnisnico so nam babice v soli odsvetovale klicat, ker se baje moras pridt pokazat ob vsakem odtekanju plodovnice, saj po telefonu ne morejo nic ugotoviti. Mi je pa vceraj zdravnica rekla, da ce cutim dobro otroka, da je plodovnice ziher zadost. Otrok je pa cisto noro aktiven skoz.

hvala za odgovor

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2005 8:41:36   
tina_klementina
Meni je tudi odtekala plodovnica, zgledalo je podobno kot si opisala ti. Svetujem ti, da pokličeš k svojemu ginekologu in se greš pokazat, da naredi test ter da se prepričate kaj je ta "mokrota". Nočem strašiti, ampak za otroka ni nevarno samo to da ostane "na suhem", če odteče toliko plodovnice, ampak tudi to, da je v plodnih mehurjih neka luknjica skozi katero lahko pride infekt.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.12.2005 8:53:30   
Anonimen
verjetno imas prav. Sem se nekako odlocila, da ce se to cez dan se enkrat ponovi, grem popoldne v porodnisnico. Ce bodo gibi otroka se naprej dobri.
Kolk plodovnice pa lahko odtece, da otrok ne ostane na suhem, naj bi bilo te vode kar veliko?

(odgovor članu tina_klementina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2005 8:58:25   
Marogica
Mislim, da bi morala v roku 12 ur od začetka odtekanja plodovnice roditi. Kar tako otrok tudi ne bo na "suhem", ker če kaplja, rabi kar dolgo, da bi čisto odtekla. Bodi pa pozorna, če ti skoz teće po malem. Bolje, da skoz preverjaš.
Vendar, če je otrok tako "živahen"-ne vem no

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2005 9:13:13   
Anonimen
ja saj skoz preverjam; vendar sedaj že dve uri ni nic

mam bl obcutek; da gre za lazen preplah

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2005 10:57:00   
megge
Jaz sem rodila tri tedne prezgodaj. Zvečer sem pač mislila da ne morem zadržat vode. Ponoči ko sem spala je bilo v redu. Zjutraj pa na WC, iz WC pa mokre hlačke, malo, toliko, da je bil mali vložek moker. Pa spet na WC, iz WC, hlačke mokre, kaj je zdaj to saj sem bila ravno na WC- ju?. Počutila čisto v redu, celo dopoldne, ker pa sem bila skoz mokra, smo po kosilu rekli, pa se pejmo pokazat v porodnišnico, saj so rekli na tečaju, če bo kaj čudneg, naj kar gremo. Pa smo šli in so rekli gospa kar rodit gremo. Bi morala priti že zvečer, ker če ti odteka voda je navarno za okužbo. K sreči je bilo vse v redu , pa verjetno bi bila v porodnišnici eno noč več, če bi šla že zvečer. popadkov nič, tako da so mi dali umetne,  pa smo rodili. Tko da to odtekanje vode sem jaz doživela tako; če si moker, ko prideš iz WC, ko se glih polulaš, ne more biti drugega kot odtekanje vode in smo za v porodnišnico. Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2005 11:17:36   
Anonimen
oj

vem, da ni ravno dobro, da ti odteče plodovnica, sam zgleda, da ne bo nič, ker sedaj ni v bistvu nič mokro. Pri meni ni bilo mokro toliko, da bi bil moker vložek, samo hlačke. Mali pa je skoz buden in se premika (zaradi njegove lege čisto spredaj čutim vsak njegov premik). Če se mi bo zdelo, da ni več tako aktiven, grem popoldne v porodnišnico oz. če se bo še kaj vode pojavlo. Zaenkrat pa zgleda ni nič, čeprav mi že od 33. tedna naprej govorijo, da bom prezgodaj rodila. Verjetno bo pa še čez rok.

lp

(odgovor članu megge)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2005 12:24:15   
Yasminka
Meni se dogaja isto že nekaj dni. Šla sem v lekarno po vložke za ugotavljanje plodovne vode (al sense) in ugotovila, da gre za urin.
Pozdravček
Y

________
PDP: 27/12/2005

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2005 22:24:48   
KODA
Meni se je v taprvi nosečnosti dobesedno ulila voda.Ležala sem v porodnišnici,ker sem bila v 34 tednu,zaradi diabetesa.Obrnila sem se iz desnega na levi bok in naenkrat čutim nekaj toplega med nogami.Tako me je zalilo,da sem jo čutila do srede hrbta,ko sem ležala na postelji.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2005 22:55:50   
soncek&luna
meni je voda, na sreco, zacela odtekati ravno, ko sem bila pri G pregledu, na rok... tri dni pred rokom se je strucka umirila in sem vedela, da se bo nekaj zacel dogajat. popadkov pa svojih nisem imela, so mi jih sprozili.... a, pa tistega cepka o katerem sem tako brala celo nosecnost, kako so jim cepi se odluscili, nisem dozivela

Mami, pika moja!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?