Aly -> RE: krajši del. čas (7.12.2005 21:53:09)
|
Sama trenutno delam 5 ur, in seveda plača je sorazmerno manjša, ampak to smo pač vzeli v zakup zaradi mnogo večje vrednote - da sem več s svojim sinkom....Na podlagi tvoje vloge se sklene aneks k pogodbi o zaposlitvi (v mojem primeru je sicer odločba...), v kateri se navedejo vsa potrebna dejstva, kot npr. število ur dnevno, od ure do ure...zelo pomembna določba, da ti ta pravica pripada do starosti 3. let otroka (ali na tvojo željo manj), ter da lahko to kdajkoli spremeniš, oz. da se po tem datumu vzpostavi polni delovni čas...... saj v bistvu je to jasno že iz Zakona o delovnih razmerjih, vendar zaradi večje pravne varnosti je boljše dodatno dogovoriti vse v pogodbi...... Bolniški stalež se seveda obračunava od zmanjšanega števila ur, v višini po Kolektivni pogodbi za področje na katerem si zaposlena (v večini je to 80 %).... Za drugi del ti CSD krije le sorazmerni del prispevkov za socialno varnost od minimalne plače (mislim da je sedaj celotna bruto osnova 117500 SIT)..... seveda to se ti pozna (malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) pri pokojnini, in žal tudi v primeru ponovne porodniške, saj je osnova - povprečje vseh dejanskih bruto izplačil v zadnjem letu pred nastopom porodniške, torej dejansko izplačane bruto plače in del plačanih prispevkov CSD..... Ne vem, če sem kaj pozabila, pa kar vprašaj.....
|
|
|
|