Kako je z dopustom? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Kako je z dopustom? (7.12.2005 9:24:47)

V podjetju sem zaposlena za določen čas in imam še 9 dni dopusta. Ravno te dni menjam službo in me zanima, kaj bo s tem mojim dopustom? Ga lahko prenesem v novo službo ali mi propade?
Kako pa je z božičnico, ki jo v starem podjetju vedno dobimo? Verjetno mi ne bo več pripadla, če ne bom takrat tam zaposlena?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kako je z dopustom? (7.12.2005 10:37:13)

Predvidevam, da boš tudi v novi služni najprej zaposlena za določen čas. Koliko dopusta ti bo pripadlo, je pa zelo odvisno od delodajalca in njegove kolektivne pogodbe. Če si zaposlen za nedoločen čas in menjaš službo, se dopust sorazmerno porazdeli. Če menjaš službo nekje na polovici leta, ti pripada približno polovica v novem podjetju, jasno, če ga še nisi nič koristila, sicer s potrdilom iz prejšnje službe dokazuješ, koliko si ga že porabila in na podlagi tega ti določijo preostanek, ki je odvisen od kolektivne pogodbe novega delodajalca. Pri zaposlenih za določen čas pa znajo izkoriščat. 

Anonimen -> RE: Kako je z dopustom? (7.12.2005 10:42:04)

Aja, na božičnico pa verjetno res lahko pozabiš - dvomim, da ti jo bodo priznali, če že vedo, da odhajaš. Grdo, ne? Saj to je v bistvu nagrada za preteklo leto. Ker pa je božičnica dobra volja podjetja, se le to lahko domisli nešteto razlogov zakaj ti ta nagrada ne gre.

Stran: [1]