Maja22
|
Zivjo, Taja! Pri meni je bilo pa takole: trudila sva se priblizno pol leta in potem je koncno ratalo. Zal je veselje trajalo samo en teden (v 6. tednu nosecnosti sem imela ss). Ni bilo potrebno ciscenje, rekli so mi, da to ni nic nenavadnega, da je verjetno telo samo poskrbelo za odstranitev "genetsko nepravilnega" ploda. Pol leta pocitka, potem pa spet na delo. Tokrat je tudi ratalo sele v peto, sesto in zgodba se je skoraj ponovila, le da zdaj v 7. tednu. Zopet nic ciscenja, zdravniki sploh niso zganjali panike, ces da je to pogost pojav, verjetno gre za genetsko napako. Tokrat so priporocili pocivanje 3 mesece, ceprav mi je potem moj gin rekel, da je vseeno, ce zanosim takoj (seveda, ce sem sama psihicno pripravljena). Ce pa telo se ne bi bilo pripravljeno, pa tako in tako naj ne bi zanosila (torej, tudi ce zanosim takoj, to ne pomeni, da bom zaradi tega imela se en splav). In glej ga zlomka, res nama je uspelo takoj po prvi menstruaciji. Pravijo, da gre v tretje rado in pri nama je bilo res tako. Sedaj sva ponosna starsa 14 letne puncke. Nosecnost brez problemov, enako porod. Sem bila pa preventivno celo nosecnost na bolniski. No, septembra sva zopet poskusila, uspelo v drugo in zal, v 6. tednu zopet splav. Tudi tokrat je bil gin cisto kul, pa sem jaz malo zajamrala, ces da ni normalno, da se mi to ponavlja in potem me je le malo bolje pregledal in se mu je zdelo, da je videl rahlo anomalijo maternice in so me poslali na histeroskopijo. Operacija je potekala brez tezav (ce te kaj vec zanima, priporocam, da pogledas se druge teme, ker je bilo o tem dosti napisanega, tudi meni je pomagalo, da sem se pripravila in pomirila pred operacijo). No, pri operaciji so potrdili tisto rahlo anomalijo (torej ne cisto pravilno obliko maternice, nekaj podobnega kot pregrada) in z nekaj zarezami to ustimali. Je bilo pa zelo, zelo majckeno, tako da je gin rekel, da je vcasih ravno tista majhna zadeva, ki povzroca tezave, po drugi strani pa so mi povedali, da operacija ne pomeni, da bo zdaj 100% vse o.k. Poleg tega so mi povedali, da je pri meni vecja moznost, da so se splavi pojavljali zaradi genetskih napak (ceprav veckrat kot je to povprecno pri zenskah), ker je slo za zelo zgodnje splave (pregrade ponavadi povzrocajo splav tam nekje okrog 10. tedna). Zal pa mi ne morejo reci zagotovo, ker nikoli nisem bila ciscena in nikoli niso pregledali (analizirali) ploda. Eno menstruacijo morava pocakati, preden zacneva s spolnimi odnosi in poskusiva s ponovno zanositvijo. Je pa gin rekla, da je to odvisno od zahtevnosti posega in od posameznega ginekologa (eni priporocajo pocitek 1 mesec, drugi spet 3, tretji pa celo 6 mesecev). Njeno mnenje je, da ni treba toliko cakati, ker je slo pri meni za minimalni poseg, poleg tega pa ni nujno, da bom zanosila takoj. Pregled imam cez en mesec (vse skupaj 6 tednov po operaciji), a upava, da bo takrat ze kaksna dobra novicka. Tebi, Taja, zelim veliko srece pri operaciji (nic naj te ne skrbi) in nato kmalu veselo novico, pa da bi nosecnost potekala brez tezav.
|