Kdaj zaspijo sami? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ivana25 -> Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 19:38:55)

Zivjo!

Mene pa zanima, kdaj so se vasi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] naucili zaspati sami (da ste jih po raznih vecernih obredih le polozile v posteljico in so potem zaspali) in kako ste to dosegle?

Nasa lumpa je stara 7 tednov in cez dan le redko sama zaspi v lezalniku, v posteljici sploh ne, drugace pa jo moramo nositi in pa na zizi tudi zaspi.
Najvecji problemi pa so zvecer, kjer se moramo se posebaj namatrati, da jo uspavamo. Zacnemo s kopanjem okrog 20ih, nato sledi dojenje in ko zaspi jo dam v posteljico, ampak potem se pa zbujamo, jokamo in dojimo v nedogled... dude ne mara... ponavadi zaspi sele okrog polnoci. Ce sem jo pustila v posteljici, ko se je zbudila, se je jokala vec kot uro in niti pod razno ni zaspala. Tega ne mislim vec prakticirati, ker se mi ne zdi normalno.
Je pa res, da jo po malem tudi napenja in se verjetno zato pogosto zbuja.

Vem, da je se majhna, ampak me zanima kaj naj zacnem delati drugace, da se bo pocasi navadila.

Pozdravcek vsem mamicam in očkom!

Ivana




zoya24 -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 19:42:17)

Naš Žiga zaspi sam odkar smo uvedli v tretjem tednu večerno rutino s kopanjem.




bobek05 -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 20:01:27)

Pri nas je trajalo nekaj časa... Kolikor se spomnim je dosti težje sam zaspal, ko je imel še krče. Je imel pa nekaj časa obdobje, ko sem ga morala skoz dan non stop na rokah uspavat, pa je minilo. Mislim, da je precej pomembno, da uvedeš neko rutino.
Npr. mi se vsak dan kopamo ob 18h, ob 18.30 zadnjič jemo, potem pa ga odnesem v najino posteljo, ga na obeh straneh zadelam, da se ne prekotali, mu dam plenico (ninica) in dudo v usta, dam gor muziko (prav za dojenčke za ajati) in to je to. Potem odidem iz sobe. Včasih še grem k njemu 1-2x, če se npr. predrami, ker mu duda ven pade, a ga nikoli ne vzamem v naročje. Dam mu dudo nazaj v usta, mi tiho kaj prišepetavam ali mu zapojem njegovo pesmico (Pikapolonica), mu dam ljubčka in odidem. Ko trdno zaspi, vrže dudo ven iz ust. Okrog polnoči, ko greva z možem spat, ga mož odnese v njegovo posteljco v njegovo sobo. Zbudi se pa spet zjutraj okrog 6h ali 7h. Takšno rutino smo začeli uvajat približno takrat, ko je prvič prespal celo noč brez hranjenja (pri 2 mesecih in 3 tednih)... Mali je na njo navajen in se je vedno držim.

Skoz dan je malo večja muka, ker je običajno tak hudo utrujen, da malo zajoka preden zaspi, a v bistvu delam po istem principu. Ko ugotovim, da je utrujen (postane siten, menca očke, zeha) ga odnesem v najino ali njegovo posteljco. Če je v najini postelji mu dam zopet plenico in dudo ter odidem, v njegovi posteljci pa mu včasih navijem še vrtiljak... Sploh ga ne moti če 1x spi tu 1x tam.

Sem pa nekaj ugotovila:
- največkrat je najbolje, da odidem iz sobe takoj, ker če ostanem in me vidi še dlje časa ne zaspi
- se pa tu in tam zgodi, da težko sam zaspi, takrat se jaz ali moj mož uleževa zraven njega in se PRETVARJAVA, da spiva (imava zaprte oči) in to dejansko funkcionira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (problem je samo v tem, da moj mož občasno dejansko zaspi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




bobek05 -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 20:03:02)

Ivana, pri nas na začetku tudi ni bilo nobenega reda... Daj otroku čas, da si ga ustvari. S časoma bo bolje.. Pri nas se je vse obrnilo takrat, ko je prespal celo noč.




Maxica -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 20:04:45)

A te potolažim[sm=smiley2.gif]-naš šestnajstmesečnik še sedaj ne zaspi sam.
Zato sedaj vztrajaj, na začetku. Mi smo ga tako navadili in sedaj imamo pač tako. In če nočeš tako, vztrajaj sedaj!!!




Seven* -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 20:07:29)

Da te potolazim ali pa prestrasim. Nas 17 mesecnik se vedno ne zaspi sam in se zbudi 3-4x na noc. 




ZARA -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 20:11:24)

Jst sem tamalo od prvega dneva "navajala" na to...in je lepo uspelo...še uspeva...pri 19 mesecih še vedno zaspi sama...




Sugy -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 20:15:14)

bobek05, ha ha, to tud mi prakticiramo, da se pretvarjamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Najbl smešn pa je, k mu delam ššššš, pa mižim, on me pa gleda, in ko jest čist mal pokukam, da bi vidla, ali je že zaspal, se mi začne smejat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Si misli, mami, sej vem da me hecaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




anckabancka -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 22:53:05)

Sam zaspi odkar se je navadil na dudo (prej sem bila duda jaz) - od štirih mesecev in pol. Ko vidim, da je utrujen ga dam v posteljico, mu dam dudo in ga pokrijem. Zagrabi odejico in se naštima ter kmalu zaspi. Včasih malo pojoka ampak bolj pojamra, kot joka in zaspi.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tudi vrtiljak mu navijem občasno.

Smo pa imeli prve mesece enake probleme kot pri vas, Ivana. Uspavali smo se od osmih zvečer in non stop se je prebujal, ko sem ga dala v posteljico. Zato je začel spati kar pri meni in je šel spat skupaj z mano, ter mi zaspal na dojki.  Ponoči se je večkrat prebudil in hotel jesti. Pri štirih mesecih pa je začel spat v svoji posteljici in spi celo noč. Od 22h oz. 23h do 8h ali med tednom do 6.30 (mož se odpravlja v službo in se mali prebudi)

Tudi jaz sem se na začetku sekirala, zakaj drugim spijo celo noč in sami zaspijo, moj pa ne... Otrok potrebuje določen čas, da se navadi na ta svet in starše, da se počuti res varnega. Nekateri so bolj zauplijivi, nekateri pač malo manj.  Je pa potem toliko prijetnejše, ko daš otročka spat in veš, da bo spal do jutra. Še pšosebej, če pomisliš na prve mesece, ko ni bilo nobenega konkretnega spanca ne pri otroku, ne pri tebi.




KODA -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 22:56:37)

Našedva sta od rojstva dalje zaspala zmeraj sama.Nikoli ni bilo problema za spat.Pojedla sta ,se pocartala in nato spanje.
Zdaj ,ko sta večja je večji problem.Ne pa ne zaspat(3 in 5let).




Anonimen -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 23:05:27)

Mi tam do šestih mesecev nismo imeli nobenga reda. Včasih je zaspala na rokah, včasih ne.. Potem pa sem jo dala v svojo sobo in jo začela  navajati, da je sama zaspala. Najprej čez dan, potem pa še zvečer in rezultat- tvečer jo položiš v posteljico, daš dudo in zaspi.




Anonimen -> RE: Kdaj zaspijo sami? (6.12.2005 23:06:43)

prehitro pritisnem gumb potrdi:[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

tvečer=zvečer




BibaJ -> RE: Kdaj zaspijo sami? (7.12.2005 9:54:16)

Od rojstva spi sam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sploh nismo rabili nekega uvajanja. Smo imeli srečo, ne?




kati* -> RE: Kdaj zaspijo sami? (7.12.2005 12:51:33)

naš tudi sam zaspi ... včasih rabi še dudiko [sm=duda.gif] ... sicer pa ga skoraj nikoli (do sedaj) nisem nosila oz. cartala tako dolgo, da bi pri meni zaspal - vedno sem ga mal prej odložila ali v posteljco ali na kavč (kjer spi čez dan)




tincci -> RE: Kdaj zaspijo sami? (7.12.2005 16:07:00)

Mi ne gremo spat pred polnočjo. Tako da včasih, ko berem, kako idealne otroke imajo vsi, ne vem, kje smo našo zgago naročili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak je še majhna, to me tolaži.




juma -> RE: Kdaj zaspijo sami? (7.12.2005 16:16:27)

Mi imamo tud kar srečo,da zaspi sam v svoji postelji in to že od majhnega[sm=bravo.gif].Nikoli ga pa nisem nosila po rokah,da bi zaspal,če je jokal sem ga dvignila pri posteljci pocertala in položila nazaj.




Pupica -> RE: Kdaj zaspijo sami? (7.12.2005 18:33:20)

Do 2 meseca je zaspala na dojki. Potem pa je sama zaspala. Vsakič, dopoldne, popoldne in zvečer. Položi jo v posteljico, jaz ji dam dudo in ninico, dobi lupčka za mirne sanje, pokrijeva in greva ven iz sobe.Ko se zbudi ne joka, ampak me sedaj že pokliče "MAMA"[sm=9nebesa.gif]
Fino je, če daš otroka spat, ko je utrujen. Če je preveč težko zaspi, če je premalo pa tudi. Kdaj bo to, boš morala pa sama ugotoviti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Sicer ti bo pa najlažje sami ugotoviti, ker otroka najbolje poznaš.

LP





Stran: [1]