Še ena tema o spanju... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


atinav -> Še ena tema o spanju... (6.12.2005 15:04:08)

Tian je star 9,5 mesecev, do zdaj je spal dvakrat čez dan približno od 11.00 do 13.30 in potem še popoldne okoli 17.00 do 18.00. Nikoli nismo imeli problemov...položila sem ga v posteljico in zaspal je zelo hitro(ponavadi kar brez joka)...sedaj pa drugo rudo že par dni štrajka, ko ga položim v posteljo nastane totalno dretje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Zdaj pa me zanima a to pomeni da ne potrebuje več drugega spanca ali bi morala vztrajati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? In koliko naj bi čez dan imeli taki mali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]spanja? Seveda ker ne spi drugo rundo je pol kar skos neki tečen.
Aja no zvečer gre pa spati približno ob 20.00... no zdaj par dni prej ker je pač toliko bolj utrujen, spi pa potem nekje do 7.30 ure.
Vem da sem lahko srečna ker naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] toliko spi...samo rada bi slišala vaša mnenja[sm=smiley16.gif].
Hvala lepa!

papa




Marogica -> RE: Še ena tema o spanju... (6.12.2005 15:19:03)

Jaz mislim, da je med "drugo" rundo spanja in večernim spanjem premalo presledka. Mogoče bi morala dopoldansko spanje prestaviti na 10. uro, popoldankso pa na nekje 15.-16 uro.
Tako je vsaj pri nas in funkcionira. SEveda se dolžina spanja vedno razlikuje. Enkrat spi največ uro, drugič pa tudi do 2,5 uri. Popoldansko spanje je vedno krajše. Pa je naš star 1 leto.
Mislim pa, da dojenček v starosti 9-10 mesecev, še vedno potrebuje 2x spanje, sploh, če je takšnega ritma od prej navajen.




Jančika_ -> RE: Še ena tema o spanju... (6.12.2005 15:31:58)

Pri nas smo imeli podobne vaje, ko je prehajal s treh počitkov na dan na dva in potem z dveh na enega.

To drugo je bilo nekje pri 10 mesecih, je pa rundo potem podaljšal, torej prej je spal 2x po 1,5 ure, nakar je prešaltal na 1x po tri ure. Nekaj časa je trajalo, da je pogruntal, kaj mu paše (in še nekaj zraven, da je to pogruntala mama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Pri enem letu je začel iz meni še vedno neznanega razloga štrajkati tudi pri tem enem spancu, zaspan je bil ko sam vrag, ampak dva meseca praktično podnevi ni spal. O splošnem družinskem razpoloženju takrat raje ne bi... ga je pa potem minilo in zdaj večinoma spet spi.

Vendar sem ves ta čas, tudi ko ni hotel spati, vztrajala in sem ga ob običajni uri položila v posteljico. Včasih je bluzil tudi eno uro in več, preden je začel tečnariti. Tako se je vsaj malo spočil (da o meni ne govorimo).




babylove -> RE: Še ena tema o spanju... (6.12.2005 15:55:47)

Naš čez dan zadrema za pol ure [sm=grrr.gif]. Zato bi bil moj komentar takšen: bodi srečna.




Stran: [1]