Anonimen -> RE: grizenje nohtov (12.12.2005 19:31:31)
|
Naj ti povem da pri nas nii problem v otroku, ampak v mamici[sm=smiley5.gif]. Stara sem 1/4 stoletja pa si še vedno grizem nohte. Marsikaj sem že prebrala, ampak rešitve ne vidim. Nekateri sami prenehajo, za nekatere je pa to že postala taka razvada, da se je ne moreš rešit. Glede na to kaj pravijo ugledni strokovnjaki, naj otroka nebi kregal, niti ga naj nebi po prstih.... Pozabi na take krute prijeme. Baje....... rabi takrat samo nežnost. Ko vidiš da si grize nohte, bodi tiho, in jo samo božaj, se z njo kaj pogovarjaj (ne glede nohtov), jo cerklaj..... TO PRAVIJO STROKOVNJAKI. Ne vem Mogoče bo delovalo mogoče ne. Pri meni niso delovali nikakršni laki (grenki), niti kazni nič. Mogoče mi je res manjkala nežnost in pozornost. Sedaj pa ni več izhoda, ker je to postala že tako grda razvada. Vidim pa da si nohte grizem kadar sem živčna, pri kakšni napeti nadaljevanjki, ali tekmi. KO sem bila v porodnišnici, sem imela čisto lepe nohte, ker sem ves čas samo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] gledala. Čaw Upam da sem kaj pomagala.
|
|
|
|